Sterren Springen ook naar Griekenland

Sterren Springen ook naar Griekenland

Geschreven door Pieter Jongsma

Ook Griekse sterren moeten geloven aan het schoonspringen. Sterren Springen, een format van Eyeworks, is verkocht aan Griekenland. Dat maakte de productiemaatschappij van Reinout Oerlemans dinsdag bekend. Sterren Springen werd eerder al verkocht aan onder meer Groot-Brittannië, China en de Verenigde Staten.

Griekenland is het twintigste land dat het format van Eyeworks aanschaft. Volgens de productiemaatschappij zijn de Grieken niet de laatste die naar schoonspringende sterren kunnen kijken. Sterren Springen wordt inmiddels in 43 landen uitgezonden.

Het programma beleefde vorig najaar zijn vuurdoop in Nederland. Onder anderen Patty Brard, Emile Ratelband en Jody Bernal sprongen live op televisie van de metershoge duikplank. Het oefenen van de salto's en schroeven bleek niet zonder gevaar, tijdens de repetities raakten meerdere BN'ers geblesseerd.

Sterren Springen leverde SBS6 miljoenen kijkers op. Het programma krijgt volgend jaar een vervolg. Ook landen als Chili, Groot-Brittannië, Libanon en Roemenië maken zich op voor een tweede seizoen.

Door: Novum