Sacha de Boer reikt Gouden Televizier-Ring 2013 uit

Sacha de Boer reikt Gouden Televizier-Ring 2013 uit

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentatrice Sacha de Boer maakt morgen de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2013 bekend. Jarenlang was De Boer het gezicht van het NOS achtuurjournaal. Dit jaar nam ze afscheid van de Nederlandse kijkers.

Tijdens het 48ste Gouden Televizier-Ring Gala geeft Sacha de Boer nog één keer acte de presénce op Nederland 1 en overhandigt zij de felbegeerde televisieprijs aan de winnaar van de Gouden Televizier Ring. 

 

Dit jaar zijn Divorce (RTL4), Flikken Maastricht (TROS) en Wie is de Mol (AVRO)? genomineerd door de kijker. Sacha de Boer vindt het een grote eer om de publieksprijs te overhandigen. “Als voormalig nieuwsbrenger is het heel bijzonder om straks een bericht te mogen brengen waarvan je weet dat drie groepen programmamakers niet kunnen wachten tot je Het Nieuws vertelt. Ook weleens leuk om met een bericht een aantal mensen héél gelukkig te maken!” Jarenlang was Sacha de Boer zeer geliefd bij de Nederlandse televisiekijker. In 2006 werd ze zelf verkozen tot de populairste nieuwslezer ooit. Dit onderzoek werd gedaan in het kader van 50 jaar NOS. Afgelopen mei was ze voor het laatst te zien op Nederland 1 en nam ze emotioneel afscheid van de Nederlandse kijker.

 

Het Gouden Televizier-Ring Gala is wederom erin geslaagd om de hoofdrolspelers van het afgelopen tv-jaar te strikken voor een uitreiking. Zo zal ondermeer topontwerperJan Taminiau een award uitreiken. Zijn creaties voor koningin Máxima tijdens de inhuldiging gingen de hele wereld over. Gouden Kalf-winnares Monic Hendrickx(Penoza) en Gouden Televizier-Ring winnares Susan Visser (Gooische Vrouwen) krijgen ook een rol tijdens één van de uitreikingen. Overige uitreikers worden nog even stil gehouden tot aan het gala op 18 oktober.

 

In het kader van het 48ste Gouden Televizier-Ring Gala heeft de AVRO in samenwerking met bureau GfK Intomart opnieuw laten onderzoeken hoe het Nederlandse publiek denkt over het afgelopen televisieseizoen. Ter introductie van iedere uitreiking worden tijdens het gala op vrijdag 18 oktober de hoogtepunten van het nationale onderzoek gepresenteerd. Televisiegids Televizier organiseert sinds 1964 deze prestigieuze verkiezing. De centrale presentatie is in handen van AVRO-presentatrice Kim-Lian van der Meij.

 

Gouden Lopershow Televizier-Ring Gala 2013: 18 oktober 19.55 uur bij de AVRO op Nederland 1
Gouden Televizier-Ring Gala 2013: 18 oktober 20.30 uur bij de AVRO op Nederland 1