GTST Zomer-blog: #7 Thailand

GTST Zomer-blog: #7 Thailand

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het zou een leuk idee moeten zijn. Een vakantie van vier vrienden naar het zonovergoten Thailand. Dit plan komt van Nina (Marly van der Velden). Zij ziet het dan ook al helemaal voor zich. Gezellig met Bing (Everon Jackson Hooi), Sacha (Gaby Blaaser) en Noud (Ruud Feltkamp). Ook Sacha is enorm enthousiast over de plannen van Nina. De twee vriendinnen moeten alleen hun mannen nog zien te overtuigen.

Bing vindt het allemaal geen probleem. Hij heeft ook zin in de reis naar Thailand. Alleen Noud vindt het geen goed idee. Maar Nina trekt haar stoute schoenen aan en boekt vier tickets voor Thailand. Dit kan niet goed gaan natuurlijk. Noud is woedend wanneer hij van de plannen van Nina hoort. Maar toch bedenkt hij zich en gaat toch mee naar Thailand. 

Eenmaal aangekomen blijkt waarom Noud niet mee wilde. Koningin Nina heeft alles al helemaal gepland. Alles moet precies zo gaan zoals zij het wil. Daar zag Noud enorm tegen op. De twee krijgen vaak ruzie met elkaar. Dit zorgt voor de nodige spanningen tussen de vier vrienden. Toch proberen ze er het beste van te maken. Toch blijft Noud zich storen aan het gedrag van zijn ex-vrouw Nina.

Maar al snel plannen de vier vrienden een wandeling met een gids. In eerste instantie is Nina het al snel zat. Ze wil op eigen houtje op onderzoek uit gaan. Alles om maar mooie foto's te maken voor het thuisfront. Bing, Sacha en de rest van de groep raken ver voor op Nina. Alleen Noud bedacht zich en ging achter Nina aan. Tijdens het schieten van een foto verstapte Nina zich. Met alleen Noud om zich heen raakte Nina een beetje in paniek.

Ondertussen kwam Sacha er achter dat Nina en Noud verdwenen waren. Bing probeert de gids over te halen om Nina en Noud te zoeken. Maar het blijkt een lastige klus om de twee vermisten te vinden. Sacha is volledig in paniek. Zij is bang dat ze Noud nooit meer terug gaat zien. Ook Bing maakt zich zorgen om Nina.

Maar alles gaat goed met Nina en Noud. Ze verlopen zich en komen uit op een strand. Daar raakt Nina eerst in paniek. Niet veel later weet Noud haar gerust te stellen. Ze besluiten er maar het beste van te maken. De twee groeien dichter naar elkaar toe. Een gevoel van liefde blijkt ineens weer aanwezig. Voelen Nina en Noud nog altijd iets voor elkaar?

De volgende dag worden Nina en Noud gevonden. Sacha is dolgelukkig om Noud weer te zien. Bing is blij om Nina weer te zien. Maar Nina en Noud zijn alles behalve blij. Nina heeft een huwelijk gepland met Bing en Noud wil dolgraag met Sacha trouwen. Toch blijkt hun liefde voor elkaar nog altijd aanwezig te zijn. Nina is al eens eerder een 'obstakel' geweest in de relatie tussen Noud en Sacha.

De rest van de vakantie in Thailand is de spanning om te snijden. Nina voelt zich totaal niet meer op haar gemak. Dit merkt Bing meteen aan het gedrag van Nina. Noud is er ook niet helemaal bij met zijn gedachten. Constant zit Nina weer in zijn hoofd. Sacha heeft niets in de gaten en is dolgelukkig met Noud.

Wanneer de vier vrienden terug zijn in Meerdijk blijkt dat de oude gevoelens erg diep zitten. Maxime (Marjolein Keuning) heeft meteen in de gaten dat er iets niet klopt met Nina. Aan haar tante biecht Nina alles op wat er is gebeurd in Thailand. Maxime wil dat Nina haar bruiloft met Bing afzegt. Maar daar wil Nina niets van weten en is woedend op haar tante.

Noud neemt Sjoerd (Guido Spek) in vertrouwen. Hij vertelt aan Sjoerd alles over zijn gevoelens voor Nina. Maar hij wil Sacha niet opnieuw kwetsen. Voor Noud breken moeilijke tijden aan. Wat moet hij nu met zijn gevoelens voor Nina? Wanneer Noud en Nina elkaar blijven tegenkomen blijft de spanning duidelijk voelbaar. Nina doet alsof ze woedend is op Noud, maar diep van binnen houdt ze van hem.

Op haar vrijgezellenfeest zoent Nina dan opnieuw met Noud. De twee blijken nog altijd van elkaar te houden. Maar het huwelijk tussen Nina en Bing staat op de planning. Nina's moeder Janine (Caroline de Bruijn) heeft ook in de gaten dat er iets is met Nina. Zij wil, net als Maxime, dat Nina haar huwelijk uitstelt. Nina moet voor zichzelf uitzoeken wat ze met haar gevoelens aan moet.

Maar Nina moet niets van haar moeder's bemoeienissen weten. Haar besluit staat vast, ze wil trouwen met Bing. Toch twijfelt Nina of ze wel met Bing moet trouwen. Zelfs op de mooiste dag van haar leven is ze er met haar gedachten niet helemaal bij. Er is één grote afwezige op de bruiloft: Noud. De dag van de bruiloft heeft Noud afgezegd. Hij kon niet aanzien hoe Nina met Bing zou trouwen.

Sjoerd probeerde Noud ervan te overtuigen om de bruiloft tegen te houden. Op dat moment is de bruiloft al in volle gang. Iedereen wacht op het moment dat het feest kan beginnen. Noud besluit om zich toch naar de bruiloft te gaan. Helaas voor Noud krijgt hij pech met zijn bus. Dan besluit hij het op een lopen te zetten. In een volle gang haast Noud zich naar de bruiloft.

Bing heeft ondertussen zijn jawoord gegeven. Wanneer aan Nina gevraagd wordt of ze Bing als man wil, blijft het even stil. Wanneer Noud op de locatie is aangekomen haast hij zich naar Nina. Hij ziet haar een trap op lopen en volgt haar. Eenmaal bij Nina lucht Noud zijn hart. Hij wil dat Nina niet met Bing trouwt. Maar Nina heeft slecht nieuws voor Noud; hij is te laat.

Nina heeft haar jawoord al gegeven. Zij moet niets van Noud weten en laat Noud alleen achter. Helaas is Noud niet alleen. Op het toilet heeft Sacha alles gehoord. Vol tranen rent Sacha weg van Noud. Dit had Noud niet voorzien. Snel probeert hij Sacha in te halen maar hij is te laat. Sacha weet niet wat ze nu moet doen. Ze besluit zich te verstoppen in de caravan.

Deze caravan was het huwelijkscadeau voor Nina en Bing. Maar Sacha kan dit niet meer aanzien. Ze maakt alles om zich heen kapot. Wanneer ze weer een beetje gekalmeerd is, merkt Sacha dat ze is opgesloten in de caravan. Niemand weet dat Sacha in de caravan is opgesloten. Hierdoor raakt Sacha in paniek, ze kan geen kant meer op.

Noud maakt zich steeds meer zorgen om Sacha. Hij weet niet dat Sacha in levensgevaar is. Eenmaal onderweg raakt de caravan los van de auto. Sacha is op dat moment al buiten bewustzijn. De caravan komt met een volle klap tot stilstand tegen een stapel bomen. Door de botsing explodeert de caravan mét Sacha er nog in...

Zal Sacha het ongeluk gaan overleven? Zal Nina eerlijk zijn over haar gevoelens voor Noud? Hoe gaat Noud reageren op het nieuws van het ongeluk van Sacha? Heeft het huwelijk van Nina en Bing wel kans van slagen? Dit zijn de vragen die zijn ontstaan tijdens de spannende zomer-cliffhanger. Hoe zal dit gaan aflopen? De belangrijkste vraag is toch wel of Sacha het ongeluk zal overleven? 

Hiermee is de zevende GTST Zomer-blog een feit. Volgende week zal er een nieuwe editie verschijnen. De achtste GTST Zomer-blog zal volledig in het teken staan van twee inwoners. Deze twee hebben een bijzondere band met elkaar. Deze band leek heel sterk, maar dat blijkt toch niet helemaal zo te zijn... meer hierover is volgende week te lezen in een nieuwe GTST Zomer-blog.

Lees ook: ''GTST Zomer-blog: #1 De zomer-cliffhanger'' (Meer over het ongeluk van Sacha)

Bekijk GTST terug via TVblik.