Gevecht om Gouden Televizier Ring 2013 barst los

Gevecht om Gouden Televizier Ring 2013 barst los

Geschreven door Pieter Jongsma

De zinderende eindstrijd om de Gouden Televizier-Ring 2013 barst vanavond los in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tijdens de spectaculaire liveshow die bij de AVRO te zien is op Nederland 1, kan gestemd worden op de genomineerden: Divorce (RTL4), Flikken Maastricht (TROS) en Wie is de Mol? (AVRO).

 

Grote eer

Wie is de Mol? is voor de zevende keer genomineerd. Presentator Art Rooijakkers hoopt nu eindelijk op de grote overwinning“Voor de vijfde keer op rij is Wie is de Mol? genomineerd, zeven keer in totaal. Dat is natuurlijk een grote eer, maar het wordt wel tijd om nu eens te winnen.”

 

Trots

Ook het team van de dramaserie Divorce is in de ban van de Gouden Televzier-Ring 2013. Het programma, naar een idee van Linda de Mol, is dit seizoen voor het eerst te zien op RTL4 en meteen een kijkcijferhit. Hoofdrolspeler Dirk Zeelenberg vindt het geweldig dat Divorce als nieuwkomer nu al kans maakt op de Ring.  “We hebben enorm ons best gedaan en we zijn allemaal super trots dat we bij de laatste drie horen. Het is toch een publieksprijs en dat is geweldig. Daarom zou ik het te gek vinden als we ‘m mogen winnen”.

 

Ring voor de fans

Geduchte concurrent is de politieserie Flikken Maastricht met de in hoofdrollen Angela Schijf en Victor Reinier. Het achtste seizoen van de hitserie van de TROS wordt in 2014 uitgezonden. Flikken Maastricht is al zeven seizoenen de grote hit van Nederland 1 en maakt nu voor het eerst kans op de Gouden Televizier-Ring. Wat acteur Victor Reinier betreft, is de Ring voor de 2 miljoen kijkers die wekelijks op zijn serie afstemmen. “De ring is natuurlijk niet voor ons alleen, de ring is voor iedereen die Flikken Maastricht een warm hart toedraagt. Het is een ring voor meer dan 2 miljoen mensen.”

 

De kijker bepaalt tijdens de liveshow, die vanavond vanaf 20.30 uur losbarst op Nederland 1, de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2013. Het belooft een spectaculaire show te worden waarin onder meer Gouden Kalf winnares Hadewych Minis en Anita Meyer zullen schitteren in een muzikaal optreden. De Awards worden ondermeer uitgereikt door de bekroonde actrice Monic Hendrickx, mode-ontwerper Jan Taminiau, en de populairste nieuwslezers aller tijden; Sacha de Boer.

 

In het kader van het 48ste Gouden Televizier-Ring Gala heeft de AVRO in samenwerking met bureau GfK Intomart opnieuw laten onderzoeken hoe het Nederlandse publiek denkt over het afgelopen televisieseizoen. Ter introductie van iedere uitreiking worden tijdens het gala op vrijdag 18 oktober de hoogtepunten van het nationale onderzoek gepresenteerd. Televisiegids Televizier organiseert sinds 1964 deze prestigieuze verkiezing. De centrale presentatie is in handen van AVRO-presentatrice Kim-Lian van der Meij.

 

Gouden Lopershow Televizier-Ring Gala 2013: 18 oktober 19.55 uur bij de AVRO op Nederland 1
Gouden Televizier-Ring Gala 2013: 18 oktober 20.30 uur bij de AVRO op Nederland 1