The Passion 2014 in Groningen

The Passion 2014 in Groningen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Gisteren deden geruchten al de ronde, toen vroeg in de ochtend een groot verlicht kruis in de stationshal van Groningen bleek te liggen. Vandaag volgt de officiële bevestiging: Groningen is in 2014 het decor van The Passion.

Na driemaal Randstad is deze jonge stad in het noorden volgend jaar gastheer van het muzikale evenement over de laatste uren van Jezus' leven, zijn lijden én opstanding. De vierde editie van The Passion wordt op donderdag 17 april opgevoerd in de historische binnenstad en op andere karakteristieke plekken in de stad. Groningen is een ambitieuze stad, zoals haar bekende slogan vertelt: 'Er gaat niets boven Groningen'. Dat past goed bij de manier waarop de omroepen EO en RKK en de partnerorganisaties het paasverhaal willen vertellen. De organisatoren geloven dat dit verhaal, van eenzaamheid en verbondenheid, van grote betekenis is voor ieder mens.

Meer nieuws over The Passion in Groningen wordt naar verwachting begin 2014 bekendgemaakt.

Samenwerking
The Passion in een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Rooms-katholieke Kerk, het Bisdom Groningen en de gemeente Groningen. The Passion wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.