SBS6-real life soap Utopia toch gescript?

SBS6-real life soap Utopia toch gescript?

Geschreven door Pieter Jongsma

De hele week wordt er al gepraat over of Utopia, het nieuwe succesvolle SBS6-programma, nou wel of niet gescript is, is Utopia nou echt of niet? Zaterdagavond ontplofte Twitter met berichten van Utopia-fans dat Utopia toch wordt gescript, deze berichten zijn veroorzaakt door het gesprek tussen de Utopianen Charlotte en Peter zaterdagavond, Charlotte en Peter praten zaterdagavond over de regie van het SBS6-programma Utopia.

Tijdens het gesprek noemen Charlotte en Peter de regie ‘God’. Peter verteld tegen Charlotte dat hij opdrachten krijgt van de regie van Utopia of zoals Peter zegt, van ‘God’. Na wat gefluister tussen Charlotte en Peter zouden beiden op het matje geroepen zijn door de regie omdat de twee ineens stoppen met fluisteren en weg liepen. Op Twitter speculeerde iedereen los, berichten als “Peter legt zojuist alles met z'n dronken kop op tafel.

Groter bewijs dat er gescript wordt is er niet meer nodig. Overduidelijk. #utopia” en “Peter zit met zijn dronken kop te vertellen hoe alles gescript is. alles fake daar #Utopia” worden door Utopia-fans op Twitter geplaatst. Niet iedereen lijkt het erg te vinden als Utopia echt gescript zou zijn, “#Utopia mag dan wel deels gescript zijn, dat is bij alle realityprogramma's het geval. Het is leuk om naar te kijken, dus so be it!”. Wij van Showbizznetwork.nl zijn meteen na al deze berichten op Twitter en het gesprek tussen Charlotte en Peter zaterdagavond gaan proberen te uitzoeken of Utopia nou echt gescript wordt of dat toch alles echt ‘real life’ is.

De afgelopen weken moest John de Mol de vraag of Utopia gescript wordt al meerdere malen beantwoorden, onder andere Matthijs van Nieuwkerk in DWDD vroeg de bedenker van Utopia en aandeelhouder in SBS6 naar het antwoord op deze vraag, ook in andere programma’s waar John de Mol te gast was werd deze vraag gesteld. John de Mol zei in elk programma dat Utopia niet wordt gescript en dat alles wat er in Utopia gebeurd echt is, maar na wat er zaterdagavond is gebeurd gingen ook wij twijfelen. We gaan even terug naar de zaterdagavond, er was veel drank aanwezig in Utopia, iedereen was aan het eind van de avond dronken ook Peter, en als mensen dronken zijn zeggen ze de meest stommen dingen.

Zaterdagavond ontstond er ook ruzie tussen Peter en mede Utopiaan Hakim, verschillende media melden dat Peter onterecht tegen zijn mede Utopianen zou hebben gezegd dat het programma nep is, dat het allemaal gestuurd wordt, daarna beweerde hij tegenover Charlotte dat hij door de regie gestuurd wordt en als het ware uitverkoren is. Waarschijnlijk is dus van alles wat Peter zaterdagavond heeft gezegd niks waar en heeft hij alles verzonnen, zwerver Rienk had er al voor gewaarschuwd en zei de eerste dag in Utopia al dat het hem niet verstandig leek als er in Utopia zou worden gedronken omdat mensen vervelend worden als ze drinken, en Rienk zou dus eens gelijk kunnen hebben gehad. Utopia is elke doordeweekse dag te zien om 19:30 op SBS6.