Utopia in week 3 van miljoen naar 800.000

Utopia in week 3 van miljoen naar 800.000

Geschreven door Pieter Jongsma

Het was afgelopen week een bizarre week voor Utopia, niet alleen kreeg Harold de tractor aan de praat, verlate Utopiaan Lindy Utopia, werd Jimmy de nieuwe Utopiaan, en werd er weer veel ruzie gemaakt en gehuild, ook waren de kijkcijfers afgelopen week ver weg van stabiel.

Op maandag 6 januari begon de nieuwe real life soap op SBS6 als groot kijkcijfer kanon met ruim 1,5 miljoen kijkers, de twee weken daarna kwam geen enkele uitzending van Utopia onder het miljoen, een groot succes dus voor SBS6. Ook week 3 voor Utopia begon weer goed, na twee weken waren er van de 1,5 miljoen kijkers nog ruim 1,1 miljoen over, en ook dinsdag keek er een miljoenen publiek naar SBS6.

Dinsdag keken er 1.005.000 kijkers naar Utopia, zou de real life soap dan toch nog een kijkcijfer drama worden en het miljoenen publiek kwijt raken, en woensdag gebeurde waar veel mensen bang voor waren, 796.000 mensen keken woensdagavond naar Utopia op SBS6 en was daarmee de minst bekeken aflevering van de real life soap tot nu toe en voor het eerst onder het miljoen. Terwijl velen al de hoop hadden opgeven en Utopia al als kijkcijfer drama beschouwden kwamen vrijdagochtend de kijkcijfers van donderdagavond online, 1.157.000 kijkers, en dus trok SBS6 weer een miljoenen publiek met Utopia.

Maar bij de laatste aflevering van week drie van Utopia verloor SBS6 weer een groot aantal kijkers en keken er 966.000 mensen naar Utopia en dus voor de tweede keer onder het miljoen.