Boer Zoekt Vrouw: Piet heeft al gevoelens voor iemand
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Piet heeft al gevoelens voor iemand

Geschreven door Natasja Landman

De laatste aflevering voor de logeerweek begint. De boeren kiezen aan de hand van de dag date met de drie logees.

Haico (42 jaar) een melkveehouder uit Denemarken:

De date van Haico begint met een taartproeverij waarbij ze allemaal verschillende taarten kunnen proeven en tegelijkertijd even kunnen bijpraten met Haico. Het verschil is erg groot bij de dames, sommige praten heel makkelijk en andere zijn wat stiller. Ellen, die ik vorige week als één van de favorieten heb aangewezen heeft al een crush op hem. Ze voelt zich een puber met een puber verliefdheid, ze kan slecht eten en slapen net als in de puberteit. Na het taart eten gaan ze een spelletje ping pong spelen. De dames willen hem niet laten winnen, ze zijn erg enthousiast.

Toch is er ook een moment voor serieuze gesprekken als Jasmijn aan Haico vraagt waarom hij altijd die bandana draagt. Hij doet de bandana af en laat zien dat hij kaal begint te worden. Hij vindt dit niet fijn en draagt daarom altijd die bandana. Uit eindelijk kiest Haico de drie vrouwen die mogen komen logeren. Dit zijn Wendy, Ellen en Jasmijn. Ellen en Jasmijn had ik vorige week al verwacht. En hierdoor verwacht ik dat Wendy als eerste naar huis zal worden gestuurd. Daarna zal het lastig worden, gaat hij voor de spontanere Ellen of toch voor de stillere Jasmijn? Ik vermoed wel dat er iemand tussen zal zitten waar hij meer voor zal gaan voelen.

Claudia (57 jaar) een melkveehouder uit Frankrijk:

Bij Claudia bestaat de date uit het oogsten van asperges waarvan ze daarna een menu mogen bereiden. Claudia heeft het goed bekeken al die mannen die voor haar koken. Zij heeft zelf geen vaste taak tijdens het koken en kan alle mannen even rustig helpen. Hierdoor heeft ze de kans om even met iedereen te praten. Ze vraagt aan alle mannen of zij het zien zitten om naar Frankrijk te komen. Ergens hoopt zij denk ik dat iemand dit niet ziet zitten, zodat de keuze voor haar makkelijker gaat worden.

Het keuzemoment is erg ongemakkelijk Jan-Willem heeft het niet meer van de zenuwen. Maar helaas ook al voelt hij zo erg de klik met Claudia ze kiest drie andere mannen. Namelijk Bob, René en Paul. Tegen Yvon geeft ze wel aan dat ze nog geen gevoelens heeft, maar er wel voor open staat. Ik betwijfel steeds meer of dit wel echt gaat komen, maar als ik dan moet kiezen dan veermoed ik dat Paul nog de beste kans maakt.

Richard (32 jaar) akkerbouwer uit Slowakije:

Bij Richard begint het met een sportieve date, ze gaan indoor mountainbiken. Dat vindt Marlies wel wat minder, want zij wordt snel rood bij inspanning. Marijke vindt het wel leuk om te zien dat Richard zo sportief is.  Na het mountainbiken gaan ze even eten met zijn alle, daar bespreken ze of de vrouwen het zien zitten om naar het buitenland te verhuizen. De vrouwen vinden dat Richard een droge vorm van humor heeft. Na het eten gaan ze door naar een cursus mime.

Richard moet vervolgens ook kiezen welke dames er komen logeren. Hij twijfelt best wel, maar neemt dan de beslissing om Robin, Marijke en Marlies te laten logeren. Ik zag al dat hij een klik had met deze drie. Ik zag wel een klik met Marlies, maar niet echt op liefdesvlak. Dit zag ik dan eerder met Robin en Marijke. Met Robin en Marijke zag ik hem ook af en toe een beetje flirten. Ik vermoed dan ook dat Marlies als eerste de boerderij moet verlaten en het daarna gaat tussen Robin en Marijke. Bij deze twee kan ik het niet echt goed inschatten, maar mijn gevoel zegt het meeste Robin.

Bernice (23 jaar) melkveehouder en paardenfokker uit Zweden:

Bernice heeft een lekkere sportieve date met haar mannen namelijk naar een klimmuur en andere klimactiviteiten. Ze lijkt het zelf niet echt heel leuk te vinden, waardoor ik mij wel afvraag of ze niet zelf mogen kiezen wat ze een beetje gaan doen. Ze kijkt heel erg ongemakkelijk bij het moeten klimmen op een klimmuur. Daarna is het gelukkig wat minder actief want als lunch volgt er een tosti challenge waarin ze de lekkerste tosti’s moeten maken.

Na de lunch gaan ze door met een cursus fotografie. Bernice wil graag als eerste de fotograaf zijn, omdat zij zich ongemakkelijk voelt voor de camera. Ze staat er liever achter. Ik vind het wel grappig dat ze de mannen juist probeert uit hun schulp te krijgen als zij de fotograaf is, maar zij zelf heel ongemakkelijk erbij staat als zij op de foto moet. Bij Yvon geeft ze aan dat ze nog geen kriebels heeft, maar aan de andere kant ook niet weet hoe die voelen. Ze moet dan meer kiezen van Yvon voor degene die ze het liefste ziet. Uit eindelijk zorgt dit voor drie dates namelijk Yorick, Johan en Ype Jacob. Ik weet het echt niet bij Bernice met wie zij gaat eindigen. Ze voelt zich wel erg op haar gemak bij Johan, waarschijnlijk omdat ze hem kent van vroeger. Maar Yorick kan haar denk ik het beste uit haar schulp trekken en dat gun ik haar ook enorm.

Piet (63 jaar) koeienboer en akkerbouwer uit Duitsland:

Bij Piet beginnen ze met een cursus pottenbakken. De vrouwen merken wel al snel dat Piet zelf niet zoveel vragen stelt en hij erg verlegen overkomt. Hij geeft aan dat hij dat ook wel is. Na het pottenbakken gaan ze picknicken met een zelfgemaakte kletspot. Alle vrouwen hebben verschillende vragen bedacht waar Piet dan op moet antwoorden. Tijdens de picknick mag Piet niet naast Anke zitten. Daar heeft hij al teveel tijd mee doorgebracht volgens de andere.

Eén van de vragen aan Piet is of hij al gevoelens heeft voor iemand. Hij antwoord dat hij inderdaad al wat gevoelens heeft voor een van de dames. Eugenie denkt dat dit over haar gaat, zij had heel intens oogcontact met hem tijdens de speeddate. Adrie denkt ook dat het wel over haar kan gaan, soms voel je dat de klik wederzijds is zegt ze. Maar helaas voor Adrie is die klik helemaal niet wederzijds. Piet kiest drie andere vrouwen om bij hem te komen logeren. Namelijk Anke, Eugenie en Gea. Anke had ik wel verwacht aangezien die vrouwen al aangaven dat zij de meeste aandacht kreeg. Eugenie heeft dan misschien wel gelijk dat er een vonk was tussen hen. Ik vermoed dat het tussen Anke en Eugenie zal gaan uit eindelijk, maar wie hij dan gaat kiezen dat durf ik nog niet te zeggen.

Ik ben heel erg benieuwd hoe de logeerweek gaat verlopen. Ik vind het altijd wel leuk om te zien hoe de boeren zich staande houden in hun eigen omgeving. En hoe het iedereen vergaat met de reis naar het buitenland en wat ze van de boerderij vinden. Ik kan al niet wachten om volgende week verder te kijken.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!