Boer Zoekt Vrouw: Piet is een hartenbreker
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Piet is een hartenbreker

Geschreven door Natasja Landman

De laatste dag voor het keuzemoment. Drie boeren gaan vandaag voor het eerst iemand naar huis sturen. Daardoor is het nog heel even tijd om elkaar nog beter te leren kennen.

Haico (42 jaar) een melkveehouder uit Denemarken:

Haico heeft een goed gesprek met Wendy. Zij geeft aan dat iedereen een andere liefdestaal heeft, zij houdt van cadeautjes geven. Ze laat Haico een filmpje zien die haar dochter heeft gemaakt. Samen in haar camper kijken ze het filmpje terwijl zij zijn blik probeert te vangen. Ze wil heel graag weten wat het filmpje met hem doet. Hij krijgt door het filmpje een beeld bij haar dochter en er ook meer gevoel bij. Hij heeft wel een kinderwens, maar hij hoeft ze niet perse meer van zichzelf. Hij heeft meer een familiewens. Met Wendy en Ellen zit de kans op een eigen kind er ook niet meer in. Met Jasmijn zou dit nog wel kunnen, die is 17 jaar jonger dan Haico.

Samen met Jasmijn bespreekt hij nog het leeftijdsverschil tussen hen. Zij geeft aan dat zij een oude ziel heeft en ze het gevoel heeft dat Haico nog wat jonger is qua ziel. Voor haar is het leeftijdsverschil geen probleem. En voor hem eigenlijk ook niet. Ik begin toch steeds meer wel iets te zien tussen hen. Ik vermoed nog steeds dat hij Wendy naar huis gaat sturen. Ik vind het wel jammer dat we voor zijn keuze nog tot volgende week moeten wachten.

Claudia (57 jaar) een melkveehouder uit Frankrijk:

Bob is erg attent en haalt ontbijt voor iedereen. Claudia vindt dat alle mannen wel iets hebben en ze zou willen dat ze allemaal konden blijven. Dat begrijp ik, dan hoeft ze geen keuze te maken. Ik heb nog steeds niet het gevoel dat zij gaat eindigen met één van deze mannen. Ze besluit voordat ze haar keuze maakt wel even een 1 op 1 moment in te plannen met alle mannen. Ze begint met Paul en ze hebben een goed gesprek, hij vindt het net het paradijs bij haar. Hij is nog niet verliefd, maar voelt wel een verbinding en daar zou het toch mee moeten beginnen.

Als Bob terugkomt van het ontbijt halen neemt Paul hem gelijk apart. Hij wil gelijk bij Bob aangeven dat hij even 1 op 1 gesproken heeft met Claudia voor hij het van iemand anders zou horen. Hij doet echt alsof ze een heel intiem moment gehad hebben, maar het was gewoon een gesprek. Bob maakt er ook helemaal geen issue van, wat logisch is. Bob zou graag met Claudia mijmeren over de toekomst. Hij geeft wel bij haar aan dat als ze iedereen even leuk vindt hij naar huis gaat. Hij wil graag dat ze hem leuker vindt dan de rest. Claudia zit er erg vol van en ze vindt het allemaal erg spannend. Van Claudia moeten we nog een week wachten tot we de keuze horen. Ik zou het werkelijk niet weten, misschien dat ze toch Bob wegstuurt omdat hij wat dichterbij komt met zijn gevoelens.

Richard (32 jaar) akkerbouwer uit Slowakije:

Richard vind ik nog steeds het lastigste in te schatten. Om de dames nog wat beter te leren kennen neemt hij ze allemaal apart. Robin vraagt of hij het niet vervelend vindt dat zij niets weet van de boerderij, ze weet ook niet of ze wel dezelfde taal spreken maar ze merkt wel een klik. Hij vindt het niet erg dat zij van niets weet. Marlies is heel erg nuchter en voorzichtig, ze vindt hem leuk maar ze kan nog teleurgesteld worden. Marijke ziet het wel voor zich met Richard, maar ze vindt het ook allemaal wel erg veel. Ze is veel aan het nadenken, maar ze wil ook niet teveel haar gevoelens toelaten.

Robin wil graag blijven, maar ze weet niet of dat er in zit. Ook zij moest wennen aan de situatie. Ze weet ook niet of Richard echt bij haar zal passen. Richard vindt het wel erg jammer dat er 1 vrouw moet vertrekken. Hij is erg enthousiast over ze, maar laat niet echt aan hun zien wat hij voelt. De natuur moet zijn werk doen en dat gaat hij waarschijnlijk zo houden. Hij stuurt Marlies naar huis. Hij zou goede vrienden kunnen worden met haar, maar meer zit er niet in. Hij vindt het wel jammer, want het zou met Marlies het makkelijkste zijn. Zij zou het makkelijkste kunnen werken in Slowakije. Dat zag ik ook wel voor mij, maar als het gevoel er niet is dan is dit wel de beste keuze. Ik denk dan toch dat hij met Robin gaat eindigen.

Bernice (23 jaar) melkveehouder en paardenfokker uit Zweden:

Bernice en de mannen gaan de kalfjes stro geven. Yorick heeft de tijd om even met Bernice te praten. Hij verteld over zijn studie waar hij binnenkort mee verder zal gaan. Zij vindt dat ze er nog moet achter komen hoe de rest er in staat. Hij merkt wel aan Bernice dat ze wat meer aan het nadenken is, wat ook logisch is omdat ze vandaag de keuze moet maken. Ype Jacob vindt het allemaal te snel gaan, hij wil nog veel meer weten en vragen. Hij wil graag weten hoe Bernice het voor zich ziet en de toekomst ziet. Hij krijgt het wel warm van haar en ziet de toekomst positief in.

Yorick heeft wel het gevoel dat hij er alles heeft uitgehaald. Hij is tevreden met hoe het gelopen is. Hij heeft nog geen gevoelens voor haar, maar hij vindt haar wel steeds leuker worden. Johan vindt Bernice een leuke meid, hij heeft wel kriebels. Bernice vindt het allemaal erg ingewikkeld, ze wil het liefst advies van haar moeder. Die besluit ze ook te bellen en al snel staat haar moeder voor de deur. Zij zegt dat ze moet gaan voor iemand die er voor haar is en dat ze heus wel een keuze kan maken. Ze besluit uiteindelijk Yorick naar huis te sturen. Ik vind dat ergens wel jammer, want hij was degene die haar het beste uit haar schulp kon halen. Maar dat was blijkbaar toch teveel voor haar.

Piet (63 jaar) koeienboer en akkerbouwer uit Duitsland:

Piet gaat met al zijn vrouwen op stap naar de akker en zodra zij terugkomen is Yvon aanwezig op de boerderij voor het keuzemoment. Voor Eugenie is Piet echt haar man, het voelt hartstikke goed tussen hun. Yvon vraagt of Piet dit wel weet? Eugenie denkt van wel, zij voelt het en ze denkt dat het wederzijds is. Gea bevalt het ook goed bij Piet, ze is heel blij dat ze er is. Ze ziet nog niks ontstaan tussen haar en Piet, maar ze begint wel meer voor hem te voelen al. Ze is nog niet verliefd, maar is wel graag bij hem. Anke is nog steeds nieuwsgierig, maar ze vindt wel dat hij de aandacht goed verdeeld. Hij stelt wel weinig vragen vindt ze, maar ze is daar zelf ook wat afhoudend in.

Dan is het tijd voor het keuzemoment van Piet en wat ik vorige week al had voorspeld gebeurt ook. Piet stuurt Eugenie, degene die hoteldebotel verliefd op hem is naar huis. Hij voelt teveel verschillen met haar en zoekt een rustiger iemand. Precies hetgeen dat ik vorige week al voorspeld had. Eugenie dacht dat het een gelopen reeks was, maar ze is veel te druk voor hem. Ze is er echt compleet van in shock, ze heeft zich onwijs vergist in haar gevoel. Ze was echt al helemaal verliefd op hem en kon al dagen niet eten en slapen door de vlinders. Ik vind het wel sneu voor haar, maar ze liep echt te hard van stapel. Ik snap wel dat Piet haar dan naar huis stuurt als hij niet hetzelfde voelt voor haar. Dan ga ik denk ik toch weer terug naar mijn eerste gevoel en dat is dat Piet gaat eindigen met Anke.

Ik ben erg benieuwd naar de laatst twee keuzes volgende week en ook naar hoe de dynamiek dan bij iedereen is als er nog maar twee logees rondlopen. Dat maakt de situatie toch weer anders en ik hoop dat er nu echt wat gevoelens gaan ontstaan.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!