Boer Zoekt Vrouw: Er is gezoend bij Piet!
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Er is gezoend bij Piet!

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Het wordt spannend bij de boeren. Er zijn overal nog steeds twee logees en er zal binnenkort een definitieve keuze moeten worden gemaakt. Ergens hoopte ik dat iemand vandaag al zou kiezen en dat kwam wel een beetje uit. Piet lijkt namelijk zijn definitieve keuze gemaakt te hebben, daar werd deze week zelfs gezoend.  

Haico (42 jaar) een melkveehouder uit Denemarken:

Jasmijn begint meer zichzelf te worden, nadat zij vorige week heeft uitgesproken het gevoel te hebben dat Ellen meer aandacht kreeg, merkt zij nu dat Haico toch zijn aandacht wel verdeeld. Tijdens een BBQ vraagt Haico aan de vrouwen of zij snel jaloers worden. Ellen geeft aan dit absoluut niet te zijn, als Haico even met Jasmijn praat heeft zij daar vrede mee. Jasmijn vindt dit wat lastiger, zij vindt het wel moeilijk als Ellen aandacht krijgt. Haico vindt dat niet zo leuk, hij heeft geen zin om zich altijd te moeten verantwoorden. Hij merkt wel dat Ellen en hij even oud zijn en zij wat meer ervaring heeft, ze praten daarom makkelijker.

Die nacht heeft Haico slecht geslapen. Hij twijfelt over de keuze en zou graag even met beide vrouwen los van elkaar op pad willen. Hij vindt het alleen lastig om dit aan te geven, vooral omdat Jasmijn wat jaloerser kan worden. Hij stelt het voor aan de vrouwen en die gaan er mee akkoord. Hij begint met een één op één met Jasmijn en zij geeft aan het wel jammer te vinden, maar hen ook een moment te gunnen. Dan geeft ze aan dat ze weer ergens mee zit. Ergens hoop ik dat ze aan gaat geven het toch niet te zien zitten. Ik vind Ellen veel leuker voor Haico, maar hij lijkt Jasmijn knapper te vinden. Ze vraagt zich af hoe het gaat lopen als zij niet kan aarden in Denemarken. Hij geeft aan dat dit lastig zal zijn, want hij kan niet zomaar verhuizen. Ze verwacht niet dat ze niet kan aarden, maar het zou kunnen.

Ik begin een beetje het gevoel te krijgen dat ze maar blijft zoeken naar dingen waardoor hij voor Ellen gaat kiezen. Net alsof ze toch niet meer wil of misschien een beetje bang is voor wat er kan gebeuren. Wel blijf ik erbij dat hij voor Ellen moet kiezen, met haar loopt het heel vertrouwd. Hij vindt misschien Jasmijn in eerste opzicht aantrekkelijker, maar als hij naar het totaal plaatje kijkt past hij heel erg goed bij Ellen. Ik ben benieuwd naar het één op één moment tussen hen volgende week. En natuurlijk naar het keuzemoment, het zal lastig voor hem worden.

Claudia (57 jaar) een melkveehouder uit Frankrijk:

Claudia heeft een BBQ georganiseerd waar ook Nederlandse gasten voor zijn uitgenodigd. Paul vindt het erg relaxt, hij voelt al kriebels voor Claudia. Zij merkt dat ze veel oogcontact hebben en dat vindt ze wel leuk. René voelt zich prettig op de boerderij en begint gevoelens te krijgen. René bemoeit zich met de boerderij en voelt goed aan wat er moet gebeuren, Paul heeft hier helemaal geen ervaring mee en dat is lastiger. Aan René hoeft zij minder uit te leggen dat gaat veel meer als vanzelf.

En dan gebeurt er iets dat ik helemaal niet aan had zien komen. Claudia geeft aan dat zij voor Paul wil kiezen, maar die nacht is gaan twijfelen. Ze twijfelt of ze toch niet voor René moet kiezen en ze weet ook niet zo goed waarom ze niet voor René zou kiezen. Ze vraagt aan René of hij een verkooppraatje voor zichzelf kan doen. Hij moet maar aangeven waarom ze voor hem moet kiezen. Ik ben op meerdere punten in shock. Ik had überhaupt niet verwacht dat Claudia één van de mannen leuker zou vinden dan de ander. Ik dacht dat zij helemaal de liefde niet zou vinden.

Ik vind het wel heel stom dat ze nu aan René vraagt waarom zij voor hem moet kiezen. Nu moet hij na die paar dagen daar op de boerderij ineens zichzelf aan haar gaan verkopen? Terwijl ze natuurlijk moet kiezen waarvoor ze de meeste gevoelens heeft. Als ze dat heeft voor Paul is dat prima. Dan moet ze gewoon voor Paul kiezen. Ik hoop dat ze naar haar hart gaat luisteren en niet gaat switchen, omdat René zich beter kan verkopen. Of omdat René zich beter kan redden op de boerderij.

Richard (32 jaar) akkerbouwer uit Slowakije:

Richard zit met zijn dames te kijken naar de landelijke versie van boer zoekt vrouw. Ze kunnen het niet echt volgen, maar verzinnen hun eigen verhaal erbij. Richard geeft aan dat hij 1 van de vrouwen heel erg leuk vindt, maar als hij dan tijd doorbrengt met de andere hij deze ook weer leuk vindt. Hij geeft helaas niet aan wie hij precies leuker vindt. Ergens denk ik nog steeds Robin, maar Robin zelf lijkt wel meer te twijfelen en Marijke zou gewoon beter op de boerderij passen.

Als ze de gewassen gaan controleren met een drone staat Marijke erg dicht tegen aan hem, zij vindt dit heel erg fijn en hij lijkt ook niet echt weg te draaien. Als hij een één op één moment heeft met Robin bespreekt hij hoe zij zich voelt. Zij vindt het nog steeds leuk en fijn met hem, maar ze weet het ook allemaal nog niet zeker wat zij voelt. Als zij weg zijn heeft Marijke even tijd voor zichzelf, ze kan alles even laten bezinken en laat haar emoties vrij. Ze vindt het een moeilijke situatie, ze vindt hem leuk maar ze vindt het lastig dat ze samen nog met Robin is. Ik vind het erg lastig, ik verwacht dat hij Robin het leukste vindt alleen dat hij ook merkt dat zij twijfelt. Het kan nog best wel spannend worden bij hem.

Bernice (23 jaar) melkveehouder en paardenfokker uit Zweden:

Bernice vindt het allemaal veel moeilijker dan zij van te voren had verwacht. Ze heeft veel gemeen met Ype Jacob, ze denken over veel dingen hetzelfde. Hij vraagt wat zij voor gevoelens heeft, maar ze geeft aan niet snel gevoelens te krijgen. Ze heeft nog geen kriebels voor iemand. Johan heeft vorige week uitgesproken gevoelens voor Bernice te hebben en zij geeft nu bij hem aan dat ze daar stress van heeft gekregen. Zij is niet op hetzelfde punt als dat hij is.

Tijdens een één op één met Ype Jacob gaat Johan naar haar ouders. Hij vindt het fijn dat Bernice wat relaxter begint te worden. Hij krijgt steeds meer kriebels en vindt het heel leuk om haar te zien. Zij trekt juist steeds meer naar Ype Jacob toe. Ze voelt zich vertrouwd met hem. Ik denk ergens wel dat dit echt waar is. Alleen denk ik ook dat ze bang is geworden van de gevoelens van Johan. Daarom trekt ze misschien meer naar Ype Jacob toe. Toch zag ik vorige week al dat ze meer lacht als ze met Ype Jacob is. Ik hoop dat ze voor Ype Jacob gaat kiezen en het rustig met hem kan gaan uitzoeken.

Piet (63 jaar) koeienboer en akkerbouwer uit Duitsland:

Piet gaat even op stap met Gea. Hij merkt dat zij meer flirt dan dat hij doet, hij is wat meer afwachtend. Zij is dat normaal ook, maar nu juist niet het voelt goed geeft zij aan. Zij heeft een openhartig gesprek met hem over haar ziekteperiode. Ze is bang dat hij daar moeite mee heeft, maar hij zou niet weten waarom hij daar moeite mee zou hebben. Dat ben ik wel met hem eens, dat is een periode uit haar leven wat er helaas bij hoort, maar dat is toch niet iets om haar op af te wijzen?

Piet maakt het niets uit dat Gea ziek is geweest en dit openhartige gesprek kan haar niet meer redden. Piet heeft zijn keuze al gemaakt en de keuze is gevallen op Anke. Zij is zijn favoriet, er wordt zelfs al gezoend! Ik hoop wel dat zij snel eerlijk gaan zijn tegen Gea. Zij denkt echt nog dat ze een kans maakt en is zelfs al bezig met Duits leren. Ik zou het wel zielig vinden als zij dan nog langer in onwetendheid wordt gelaten. Dat Piet voor Anke zou kiezen was met de dag date al duidelijk. Toen kreeg zij al meer aandacht dan de andere vragen. Toch had ik het ergens wel leuk gevonden als de uitslag toch nog verrassend was geweest.

Volgende week gaan we de eerste keuzes zien. En ik ben echt heel erg benieuwd. Piet weten we al, maar de andere vier zijn nog niet duidelijk. Al heb ik natuurlijk wel favorieten. Ik hoop dat Haico kiest voor Ellen en dat Richard kiest voor Marijke. En de twee vrouwen moeten hun hart volgen en in het geval van Claudia betekent dat kiezen voor Paul en Bernice voor Ype Jacob.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!