Boer Zoekt Vrouw: Bernice ziet het niet meer zitten
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Bernice ziet het niet meer zitten

Geschreven door Natasja Landman

Voor de drie mannelijke boeren was dit de week van de waarheid, zij maakte de definitieve keuze. Voor Piet was het eigenlijk vorige week al duidelijk, maar wie Haico en Richard zouden kiezen bleef wel een verrassing tot aan de aflevering van deze week. De vrouwelijke boeren hoeven pas volgende week de definitieve keuze te maken.

Haico (42 jaar) een melkveehouder uit Denemarken:

Voordat Haico zijn keuze zou maken was het ook nog tijd voor het één op één moment met Ellen. Samen met haar ging hij een ijsje eten. Ellen ziet het wel zitten daar in Denemarken, ze klikt heel erg goed met Haico. Ze geeft bij hem aan dat haar gevoelens wel al diep zitten. Ze zou het hem en Jasmijn wel gunnen, maar zij is wel echt verliefd. Haico vindt het wel lastig, hij weet nog steeds niet wat Jasmijn nu voor hem voelt. Die nacht slaapt hij dan ook slecht en vraagt Jasmijn nog één keer om met hem een wandeling te maken.

Tijdens die wandeling vraagt hij nog één keer hoe Jasmijn ervoor staat. Ze weet het nog steeds niet zeker, maar ze wil het wel een kans geven als hij voor haar kiest. Hij zegt bevestigend dat hij haar zou willen kiezen. Dat vindt ze leuk om te horen en ze is blij met de bevestiging. Arme Ellen, die gaat zo teleurgesteld worden. En dat klopte, ze was heel erg teleurgesteld en had het liever anders gezien. Ik had eigenlijk wel nog steeds verwacht dat hij voor Ellen zou kiezen. Die twee lijken mij veel beter bij elkaar passen dan Jasmijn en Haico. Alleen denk ik dat Haico toch voor het uiterlijk van Jasmijn is gevallen.

Ik hoop heel erg dat het gaat werken, want ik gun Haico wel een leuke vriendin. Ik hoop maar dat Jasmijn hem ook heel erg leuk gaat vinden en al haar twijfels, die ze eventueel heeft wegvallen. Ik ben ook benieuwd hoe het ze zal vergaan op stedentrip. Ze zijn allebei nogal nieuw in het hebben van een relatie, maar hopelijk gaat dat allemaal vanzelf.

Claudia (57 jaar) een melkveehouder uit Frankrijk:

Claudia is er nog steeds niet helemaal uit wie ze gaat kiezen voor de citytrip. Vorige week vroeg ze de mannen om nog een laatste pleidooi te houden. Paul geeft in zijn pleidooi aan dat hij er wel voor zou willen gaan. Ik snap nog steeds niet goed waarom ze een pleidooi moeten houden. Ze wilde al voor Paul kiezen, waarom doet ze dat dan niet gewoon?

René wil zich ook graag verkopen, maar er komt steeds iets tussen. Paul heeft problemen met zijn auto en Claudia probeert hem te helpen met het bellen met de garage. Als René eindelijk zijn moment wil pakken komt er weer iets tussen. Uit eindelijk heeft ze toch tijd voor hem en geeft hij aan wel gevoelens te hebben voor haar en er compleet voor te gaan. Ik denk niet dat ze echt iets is opgeschoten met deze pleidooien. De beide mannen zien het nog steeds zitten dus ze moet alsnog zelf de beslissing maken. Ik ga er nog steeds vanuit dat ze voor Paul gaat kiezen aangezien ze dat al soort van gedaan had. Ze moet gewoon niet zo moeilijk doen.

Richard (32 jaar) akkerbouwer uit Slowakije:

Richard en de dames gaan nog even met zijn drieën op stap, maar na het uitje neemt Richard een moment voor zichzelf om nog even na te denken. Robin heeft wel kriebels en warme gevoelens voor Richard, hij zou best haar mannen kunnen zijn. Alleen vindt Marijke het ook heel erg fijn in Slowakije en ze zou ook graag gekozen willen worden. Richard verteld aan Yvon dat hij voor de één meer voelt dan voor de andere. Het is voor hem wel een bekend gevoel, maar hij heeft er voorheen nooit wat meegedaan.

Tijdens het keuzemoment verteld Richard dat hij voor Robin kiest. Marijke vindt het wel jammer, maar ze gunt het hen wel heel erg. Robin is heel erg blij dat de keuze op haar is gevallen. Ik had wel verwacht dat hij Robin het leukste zou vinden, maar misschien toch zou twijfelen om voor haar te kiezen omdat zij ook twijfels heeft. Ik gun het ze wel van harte en vind ze erg leuk samen. Alleen hoop ik dat het ook goed blijft gaan en Robin geen last krijgt van de afstand.

Bernice (23 jaar) melkveehouder en paardenfokker uit Zweden:

Ook Bernice hoefde deze week nog geen keuze te maken. Zij kan nog wat langer piekeren over welke man ze mee wil nemen op citytrip. Ze hebben een bbq met haar familie, maar ze kan niet echt genieten van het moment. Ze heeft even wat raad van haar moeder nodig om te weten wat ze moet doen. Ze weet het zelf echt niet, ze kan niet zeggen wie ze het leukste vindt.

Ik ben nog steeds van mening dat Bernice maar gewoon allebei haar mannen naar huis moet sturen. Ze is er misschien gewoon nog niet klaar voor. En als ze dan toch iemand gaat kiezen dan moet ze voor Ype Jacob kiezen. Daar heeft ze de beste klik mee, kan ze goed mee lachen en hij maakt haar niet bang met zijn gevoelens. Soms is het echt lastig dat we niet live mee kunnen schreeuwen naar haar om te zeggen wat ze moet doen. We gaan volgende week dan maar zien wat voor keuze ze heeft gemaakt en hoe de citytrip gaat zijn.

Piet (63 jaar) koeienboer en akkerbouwer uit Duitsland:

Vorige week was het natuurlijk al duidelijk dat Piet voor Anke zou kiezen, we zagen zelfs de eerste zoen tussen hen. Deze week valt hij dan ook gelijk met de deur in huis bij Gea en verteld haar dat hij voor Anke heeft gekozen. Hij wacht niet eens op Yvon met het vertellen van het nieuws. Gea neemt het gelukkig goed op, ze had het wel verwacht en aan zien komen. Voordat ze weggaat wil ze nog wel een potje yahtzee spelen met Piet.

Anke is ondertussen een taart aan het maken voor de bbq die ze die avond hebben met de kinderen van Piet. Inmiddels is ook Yvon aangekomen en zij bespreekt de situatie met Gea. Gea geeft aan dat ze het echt niet erg vindt. Anke is echt heel erg blij dat zij gekozen is. Dat was wel met de dag date al duidelijk. Yvon is wel de enige die een beetje moeite heeft met de situatie nu op de boerderij. Zij vindt dat Anke en Piet wat tijd alleen nodig hebben en dat gaat niet met Gea erbij. Ze komen tot een compromis dat Gea mag blijven tot halverwege de bbq en dan weg moet zodat Piet en Anke wat tijd samen met zijn kinderen hebben.

 

De enige waar ik een beetje verbaasd over was dat was de keuze van Haico. Ik had echt ingezet op Ellen, maar het is toch Jasmijn geworden. De andere twee keuzes zag ik wel aankomen. Naar de keuzes van Claudia en Bernice ben ik wel heel erg benieuwd. Ik hoop dat ze toch beide gaan voor degene die ze uitgesproken het leukste vinden Paul en Ype Jacob. En ik ben ook heel erg benieuwd hoe iedereen het gaat hebben op citytrip.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!