Celebrity Call Centre start nog wat voorzichtig

Het nieuwste programma met Bekende Nederlanders (BN-ers), Celebrity Call  Centre, is zondagavond voorzichtig van start gegaan. De eerste aflevering werd door 223.000 mensen bekeken. Zij zagen onder andere hoe Ryanne van Dorst de telefoon aannam en ‘advies’ gaf. Het programma leefde wel op Twitter. De reacties liepen nogal uiteen.

Daarna liepen de kijkcijfers iets op voor NPO 3. De serie Killing Eve werd door 267.000 mensen bekeken. Rond de klok van 22.45 uur was het tijd voor Tim’s Tent. Dit keer was de presentator op een soort camping beland. Zijn eerste gast was Eva Jinek. Deze aflevering werd door 162.000 mensen bekeken. Geen van deze drie programma’s staat in het kijkcijferoverzicht.

Er waren zondag ook veel ogen op SBS6 gericht. Wat ging de zender doen met de aflevering van Betrapt! Want eerst mocht de aflevering gewoon doorgaan en later toch weer niet. SBS6 besloot om de betreffende beelden uit de aflevering te halen. Het leverde, ondanks de ophef, toch nog zeker 439.000 kijkers op. Een herhaling van Oplichters in het buitenland werd beter bekeken. Daar schakelden namelijk 511.000 mensen voor in.

RTL 4 zond een herhaling uit van Holland-België. Art Rooijakkers was te zien als presentator. Hij wist maar liefst 480.000 kijkers te bereiken. Een redelijke score voor een herhaling. Vanavond is hij overigens weer te zien in Zomer met Art. Daarin wordt hij bijgestaan door Merel Westrik, de RTL Nieuwslezeres.

Wat doe je als je geen kandidaten meer hebt voor een talentenjacht? Dan vraag je alle oud-deelnemers en winnaars om nog een keer op te komen treden. Tenminste, daar lijkt America’s Got Talent the champions wel erg veel op. RTL 4 wist met deze versie van de bekende talentenjacht nog zeker 425.000 kijkers te scoren.

NPO 1 deed het weer allemaal beter. Frits Sissing scoorde met een herhaling van Tussen Kunst en Kitsch een mooie 1,3 miljoen kijkers. Echte leven in de dierentuin werd daarna nog door 1,2 miljoen mensen bekeken. Een herhaling van Sterke verhalen werd nog door 464.000 mensen bekeken. Het programma, met Sanne Wallis de Vries, krijgt een tweede seizoen.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: Annemieke van der Togt

Geef een reactie