Summer Songs: #8 Carly Rae Jepsen

Summer Songs: #8 Carly Rae Jepsen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De Canadese zangeres Carly Rae Jepsen breekt in 2012 in Nederland door. Haar hit Call Me Maybe is niet van de radio weg te denken. Iedereen kan de tekst eenvoudig meezingen en doet dit dan ook volop. Op internet staan er volop filmpjes van mensen die deze hit maar wat graag willen evenaren.

In de bijbehorende videoclip valt Carly voor haar leuke buurjongen. Ze probeert er alles aan te doen om hem aan de haak te slaan. Ze geeft zelfs een muzikaal optreden aan hem. Maar dan, als ze net denkt dat ze beet heeft, geeft de buurjongen zijn nummer aan de gitarist van de band van Carly. Van deze actie is Carly dan ook sprakeloos, net als haar gitarist.

Deze originele videoclip is ook al massaal bekeken via YouTube. In totaal hebben 714.861.142 mensen deze Call Me Maybe-videoclip bekeken. Daarmee is deze video ook het best bekeken van Carly, tot nu toe. De grootste hit is meteen het best bekeken via YouTube. 

De tekst en de melodie slaan zo erg goed aan dat de zangeres een grote wereldhit te pakken heeft. Heel Europa gaat los op de muziek van Carly. Het is dan lastig om daar dan nog overheen te komen. De opvolgers van Call Me Maybe werden niet zo bekend als deze hit zelf.

Van haar album, Kiss, werd This Kiss de tweede single (en opvolger van Call Me Maybe). Dit werd niet hetzelfde succes als Call Me Maybe. De melodie van dit nummer doen wel meteen denken aan de zomer. Een vrolijk, uptempo popnummer is This Kiss wel, maar een echte hit is het (helaas) niet geworden.

Naast Call Me Maybe en This Kiss kwam Carly met een derde single. Met de band Owl City, scoorde Carly nog een bescheiden hit met het nummer Good Times. Dit vrolijke nummer had ook een vrolijke melodie en de bijbehorende clip deed meteen denken aan de zomer. In totaal is de videoclip van dit nummer al door 176.652.307 mensen bekeken op YouTube.

Maar daar bleef het niet bij. Carly kwam met een vierde single van haar succesvolle album. De vierde single werd Tonight I'm Getting Over You. Dit nummer had opnieuw een goede en sterke melodie. Een typisch nummer voor Carly. Dit nummer werd beter ontvangen dan This Kiss, vooral op YouTube.

De videoclip van This Kiss is bekeken door 32.500.832 mensen. Tonight I'm Getting Over You is door 46.434.007 mensen bekeken. Hiermee doet de zangeres het ook goed op YouTube. Deze nummers worden nu niet meer heel vaak op de radiozenders gedraaid. Maar Call Me Maybe is ook nu nog vaak te horen.

Na haar laatste single bleef het vrij lang stil rondom Carly. De zangeres was druk bezig om nieuwe nummers te schrijven voor haar nieuwe album. Haar nieuwste single werd I Really Like You. Het was dan ook vrij lastig voor Carly om het succes van Call Me Maybe hoog te houden.

In de videoclip van dit nummer speelt acteur Tom Hanks de hoofdrol. Mede dankzij de acteur is de videoclip al door 96.239.092 mensen bekeken. Het nummer werd wel een hit(je), maar zo succesvol als Call Me Maybe is het niet geworden. Of op haar nieuwe album nieuwe hits staan, is nog even de vraag.

Alleen I Really Like You is officieel als single uitgebracht. Het is nu wachten op de volgende single van haar nieuwe album. De kans is groot dat Run Away With Me de opvolger gaat worden van I Really Like You. Dit nummer is opnieuw een typisch Carly nummer, maar echt heel zomers klinkt het nog niet.

Het succes van Call Me Maybe is verder gegaan dan mensen in eerste instantie gedacht hebben. Op YouTube zijn er ontzettend veel versies van deze wereldhit verschenen. Hieronder staan een paar van de leukste, grappigste, of origineelste versies van de grootste hit van Carly.

Het Olympisch Zwem team van Amerika zong ook Call Me Maybe:

https://www.youtube.com/watch?v=YPIA7mpm1wU

Een hele leuke, grappige versie van Koekiemonster - Share It Maybe:

https://www.youtube.com/watch?v=-qTIGg3I5y8

Ook heeft de Amerikaanse President Barack Obama Call Me Maybe ''gezongen''.

https://www.youtube.com/watch?v=hX1YVzdnpEc

Natuurlijk kan de originele versie van Carly zelf niet ontbreken:

https://www.youtube.com/watch?v=fWNaR-rxAic

Hiermee is de achtste en laatste Summer Songs een feit. Acht weken lang waren er verschillende edities te lezen over artiesten en hun zomerhits. Van Shakira tot Kenny B, van Jennifer Lopez tot OneRepublic. In Summer Songs stonden verschillende artiesten iedere week centraal. Carly Rae Jepsen sluit Summer Songs af. De kans is groot dat deze rubriek volgend jaar zomer terug keert. Dan zullen er andere artiesten centraal komen te staan. 

Over welke artiesten moet een Summer Songs editie gemaakt worden? Mail je suggesties en tips naar [email protected] Wie weet is deze dan volgend jaar zomer wel te lezen.