Column: Aus und Vorbei

Het weekend is bijna om en de nieuwe week staat op het punt van beginnen, maar niet voordat wij hebben teruggeblikt op de afgelopen week. Iedere zondag blikt een columnist van Showbizznetwork.nl terug op de voorbije week. Wat is hen deze week opgevallen?

Het wordt nu buiten sneller koud. Sommige kinderen zijn in deze tijd een beetje stout. Sinterklaas is weer flink aan het kopen. Nu zijn de kinderen allemaal het hopen. Krijgt iedereen wat die graag wil? Of kijkt iedereen in deze tijd door een roze bril? Ga maar even lekker zitten en geniet. Ook van deze column en niet alleen van Sinterklaas en Zwarte Piet!

Radio dj Giel Beelen krijgt het binnenkort zwaar. En dat is niet eens zonder gevaar. Veel ‘collega’s’ maken grappen. Daar kun je ze zeker op betrappen. Ook Sylvana Simons is van de partij. Dat is niet pas te zien in de maand mei. Wat gaat Sylvana allemaal vertellen?  Wie weet kan showbizznetwork nog eens even met haar bellen.

Eva Jinek is terug met haar talkshow. Want de late avond zit een beetje in een flow. Jeroen Pauw mag even naar huis. Dus de kijkers zitten weer massaal voor de buis. Gaat Humberto Tan dat ook merken? NPO 1 ziet haar late avond meer en meer versterken. Kijkers houden blijkbaar van Eva en van Jinek. Dus voor RTL 4 is het nu alle zeilen aan het (spreekwoordelijke) dek.

Utopia stopt volgend jaar. Dan is het televisie project klaar. Niet iedereen is hier blij mee. Maar helaas wil SBS6 niet verder met Utopia in zee. Vanaf januari 2018 dubbele afleveringen op de buis. Dus daarna is er sprake van ruis? Toch keken er zeker veel mensen. Die hebben met zijn alleen heel veel wensen. SBS6 wil er mee stoppen. Daarmee kwamen zij deze week op de proppen.

De Sinterklaas film wordt goed bezocht. Er zijn al veel kaartjes verkocht. Sinterklaas is dus te zien op televisie en op het witte doek. Dat staat vast ook in het grote boek. De film is nu al goud. Dat is goed, want buiten is het koud. Dus veel mensen gaan naar deze film van Sinterklaas en Zwarte Piet. Heb jij hem al gezien, of ken je deze film nog niet?

Slecht nieuws uit Duitsland. Wat is er nu weer aan de hand? Sylvie Meis is ontslagen door RTL. Dat is natuurlijk weer snel een rel. Haar Duits zou niet goed zijn. Dat vindt Sylvie zelf niet zo fijn. Of speelt er wellicht meer? Hoe dan ook, dit doet zeer. Let’s Dance en Das Supertalent deed Sylvie graag. Heeft ze nu last van haar maag?

Aus und Vorbei:

Wat is dat nu weer. Sylvie Meis is door de Duitse RTL ontslagen? Dit zou te maken hebben met haar accent. Maar heeft niet iedereen een accent? Hoe kan iemand daarom worden ontslagen? Jarenlang is Sylvie een begrip op de Duitse televisie. In het begin was het misschien niet altijd even goed. Maar haar Duits is zeker niet slecht. Volgens mij konden de vele miljoenen kijkers haar prima verstaan.

Zo was Sylvie de presentatrice van Let’s Dance. Dit dansprogramma zat vol met Duitse bekende mensen. Wellicht scoorde het programma veel kijkers door Sylvie. Want het privé leven van de presentatrice was niet alleen in Nederland groot nieuws. Daar zal ik nu niet te lang bij stil staan. Het gaat nu even het ontslag van Sylvie. Dat is toch wel hét showbizznieuws van deze week.

Volgens mij is er veel meer aan de hand. Niet alles wordt openbaar gemaakt. Bovendien hoeven wij ook niet alles te weten wat er achter de schermen speelt. Al zijn er genoeg mensen die wel alles willen weten. Gelukkig ben ik daar niet één van. Zelf heb ik Sylvie vaak gezien op de Duitse televisie. Ik ben geen fan van Sylvie, maar presenteren kan ze prima, in Duitsland dan.

In Nederland deed ze dat een stuk minder. Want ze keerde terug bij SBS6 in een programma met Jeroen van der Boom. Helaas keken er niet veel mensen naar de comeback van Sylvie in Nederland. Nee, ik denk dat Sylvie in Duitsland moet blijven presenteren. In Duitsland zijn veel meer televisie kijkers die wel kunnen genieten van Sylvie. Ik geniet ook van Sylvie in Duitsland. Daar lijkt ze helemaal op haar plek.

Met of zonder accent; Sylvie is een begrip in Duitsland. Dus de Deutsche RTL moet niet zo raar gaan doen. Want Linda de Mol had ook een accent. Daar hoorde je toch ook niemand over? Of is Linda ook ontslagen vanwege haar accent? En Chantal Janzen? Die presenteerde The Voice Kids in Duitsland. Zou haar accent ook ‘raar’ zijn? Het is allemaal maar een rare zaak.

Ik hoop van harte dat het één groot misverstand is. Sylvie je bent groot in Duitsland, spreekwoordelijk dan. Je hoort in Duitsland. Daar presenteer je prima. Dus je komt vast wel weer goed terecht. Want met accent of niet, ik weet zeker dat veel Duitse televisie kijkers jou in hun hart hebben gesloten. Let’s Dance zonder jou kan én wil ik mij ‘nicht’ voorstellen.

Sebastiaan Boers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *