De Verraders: Geen flauw idee!
Bron: RTL/William Rutten

De Verraders: Geen flauw idee!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Zoals elke dag bij de verraders is het ontbijt een spannend moment. Wie is vermoord en wat voor verdacht gedrag zie ik bij de anderen. En dat gaat dan als volgt: Sylvia verdenkt Irene, Dionne verdenkt lange Frank, Frank Evenblij verdenkt Ortal. Irene vraag iedereen of zij het schild hadden. Sylvia trekt een gezicht als Esmee binnenkomt. En uiteindelijke ontbreken Jamie en Carolina nog. Jamie is de laatste die aankomt bij het ontbijt en hij geeft een drumroffel op de deur van de ontbijtzaal. En dan maakt de reactie van Sylvia op het vermoord zijn van Carolina haar weer verdacht.

Dus er is veel onduidelijkheid en dan moet er een opdracht gedaan worden waaraan een persoon niet mee mag doen. Er ontstaat een discussie maar Irene geeft aan dat zij dit wel zal doen. De opdracht in een race met tweetallen in een buggie waarbij de bijrijder op fotoś van de deelnemers moet schieten met een paintbal geweer. Wiens foto geraakt wordt mag niet naar de wapenkamer. Zilver is er te verdienen als de totale tijd onder de 10 minuten blijft.

Kleur bekennen.

Het racen en paintballen gebeurt fanatiek en wat het paintballen betreft zeker met een idee wie men wil raken. Maar te fanatiek is niet goed en Ortal en Robbie vliegen het circuit uit en het kost tijd de buggie terug te duwen. Maar ook Esmee en Dionne crashen maar in een houten reling naast het circuit. Jamie en Sylvia klappen hier bijna op en voor Esmee en Dionne is het dan over, ze zijn duidelijk van streek. En dus worden de 10 minuten niet gehaald en wordt er geen zilver verdiend. Wel is bijna iedereen geraakt. Alleen de foto’s van Robbie, Sylvia en Ortal zijn onbeschadigd dus zij mogen de wapenkamer in waar Sylvia uiteindelijk het schild pakt.

En dan volgt het steekspel voorafgaand aan de ronde tafel. Waarbij meerdere mensen verdachtmakingen uitspreken in kleine groepjes. Steven oppert lange Frank, Stefano oppert Frank Evenblij, Esmee weet zeker dat het Toine, Irene en Sylvia zijn, Ortal oppert Robbie. Kortom iedereen roept wat en niemand weet wat.

Geen flauw idee!

En zo gaan ze de ronde tafel in. Stefano begint en beschuldigd Frank Evenblij. Sylvia geeft aan dat de mensen die niet opvallen haar juist wel opvallen. Jamie oppert lange Frank die rood wordt. Frank oppert Robbie en die oppert Toine en Toine oppert Irene. En dus samenvattend zijn de volgende namen genoemd: De beide Franken, Robbie, Toine, Irene.

En zoals Stefano het beschrijft: ‘ze beseffen allemaal dat ze genaaid worden waar ze bijstaan.” Alle genoemde namen zijn getrouwen en geen verraders! En dan mag iedereen een naam opschrijven. Lange Frans krijgt er 3, Tojne krijgt er 3, Irene 2, Frank Evenblij 1 en Robbie 4. En weer moet er een getrouwe weg gevolgd door een andere getrouwe in de nacht na wederom een moordpartij.

Dus hebben de getrouwen werkelijk gene enkel idee en worden de verraders niet eens verdacht en zitten ze dus in een zetel om naar de finale te gaan. En dit wordt versterkt als Babette met Frank Evenblij en Jamie wil praten omdat ze die twee absoluut vertrouwd. De verraders zijn volgens haar lange Frank en Sylvia.

Wordt vervolgd...