De Verraders Halloween: De ogen van Soundos gaan open
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders Halloween: De ogen van Soundos gaan open

Geschreven door John Holdorp

Hugo is gevraagd om verrader te worden. Hij beseft dat als hij weigert hij vermoord gaat worden en dus wordt Hugo de derde verrader. Hugo wil absoluut verder spelen en dit is de enige manier. En dus gaat Hugo de schuur in waarin Soundos en Frits met hun kappen op staan. Hugo weet zeker wie hij kan verwachten en zijn mond valt open van verbazing als hij Soundos en Frits ziet.

Bij het ontbijt blijkt dat niemand vermoord is. Dit betekend dat degene die het schild had vermoord is en daardoor is blijven leven of er is een derde verrader bijgekomen. Heleen beseft meteen dat er een verrader bijgekomen is.

Bij de klusjes is het weer volop beschuldigingen uiten tegen anderen. Bas zet vol in op Airen, Heleen gaat voor Airen en Frits. Gwen besluit met Airen samen te werken. Als Airen een naam noemt zal Gwen met haar meegaan. Airen wordt tenslotte emotioneel en huilt bij Hugo die hierdoor geroerd wordt en begint te geloven dat Airen geen verrader is.

Haloween memory

Voor de missie worden twee kapiteins gezocht om Halloween memory te spelen. Twee teams van vier betekend dat Ayoub als laatste overblijft en op het kasteel mag blijven chillen en samen met het winnende team naar de wapenkamer mag. De Halloween memory bestaat uit 30 kisten met daarin zaken zoals een hart, een bijl met bloed, hersenen, muizen en kakkerlakken die uiteindelijk een beslissende rol spelen in de overwinning van een team.

Famke opent één van de kisten en rapporteert dat er kevers inzaten. Als haar team nog maar één kist nodig heeft om te winnen moet Hugo kiezen. Hij opent een kist met kakkerlakken. Dubia’s om precies te zijn, die veel verkocht worden als voederdieren voor diverse reptielen. Hij pakt bewust niet de kist met kevers, want dat is wat anders. Hij pakt hierdoor geen set. Het andere team is aan de beurt en pakt daarna alle sets en wint. Het feit dat Famke kakkerlakken kevers noemt doet haar team nu de das om.

De keuzes uit de wapenkamer blijken geen effect te hebben op het verdere verloop van het spel. Tijdens de ronde tafel opent Airen direct en probeert zich vrij te pleiten. Met name Bas gaat er vol in, maar ook anderen geven aan haar verdacht te vinden en uiteindelijk wordt zij met alle stemmen verbannen en mag dan aangeven dat zij een getrouwe is. Dit zorgt voor grote verbazing en ongeloof onder de andere deelnemers.

Gaat het de verraders voor de wind?

Spekkopers zijn weer de verraders, want Hugo die juist had voorspeld dat Dave een verrader was geeft nu aan dat hij gelooft dat Airen geen verrader is maar stemt uiteindelijk toch op haar. En voor de tweede keer is zijn gevoel het juiste. Hij waant zichzelf nu absoluut veilig.

Tijdens het moordoverleg denkt schaakgrootmeester Frits vooral aan wat goed is voor hem en geeft zijn keuze aan. Soundos heeft een ander idee en als Hugo dan meer ziet in de keuze van Frits laat Soundos zich weer overhalen. Maar het lijkt erop of Frits hiermee toch zijn hand heeft overspeeld.

Soundos haar ogen gaan open en ze beseft dat ze zich (weer) heeft laten manipuleren door Frits. Ontstaat hiermee een tweespalt binnen de verraders en gooit Soundos Frits onder de bus of weet Hugo de eenheid te bewaren? Koning Frits - die alles in de hand leek te hebben - heeft nu misschien een onderstelbare fout gemaakt.

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!