De Verraders: Meester Verrader of verrader en kneus?
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders: Meester Verrader of verrader en kneus?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het ontbijt levert weer dezelfde taferelen. Blijdschap bij de deelnemers dat ze nog leven en de brandende vraag wie vermoord is. Noor verdenkt Sander en Jan en zegt dit tegen Billy die hierop zingt: ‘We gingen op vakantie van het geld van ome Jan. Niemand wist hoe hij aan het zilver kwam.”

Maar de stille Noor die meestal op de achtergrond met de groep mee ging heeft het nu uitermate goed. En haar plan is op Jan te gaan. Billy gaat met haar mee maar zweert later trouw aan Jan. Jan die al vroeg wakker was zit samen met Chahid en Ferri als er een vraag wordt gesteld wat de verraders zouden doen. Jan verspreekt zich en zegt: “Ik” en pauzeert dan. Ferry en Chahid merken dit op.

Gedurende de missie en de dag proberen Noor en Billy de anderen te overtuigen op Jan te gaan en probeert Jan anderen te overtuigen op Ferri te gaan en zo lijkt het dus een tweestrijd te worden tussen Jan en Ferri. Wie krijgt de meeste mensen mee.

Tweestrijd aan de ronde tafel.

Aan de ronde tafel begint Ferri meteen. Hij valt Jan aan en geeft meerdere redenen waarom Jan de verrader is waaronder de verspreking van die ochtend. Jan verdedigt zich met verve en noemt uiteraard Ferri als verrader. Bij de stemming blijkt Jan meer stemmen te krijgen als Ferri en wordt hij dus verbannen. Op zijn einde in het spel zegt hij dan ook: “Ik was een getrouwe en ben een verrader.” De groep ontploft voor de derde keer op een rij wordt een verrader verbannen. De sfeer is prima.

En dan zijn er diverse momenten waarop de laatste verrader Sander bekken trekt en gebaren maakt naar de camera als hij zich onbespied waant. En in de interviews geeft hij aan zichzelf een meester verrader te vinden. Alsof er geen beter is. Afgelopen week toen KAtinka verbannen werd waren de meningen over Sander verdeeld. Sommige vonden hem een geweldige verrader en anderen vonden hem een kneus van een verrader die er alleen nog inzat door Maria en Katinka.

In de eerste aflevering dachten veel mensen dat Sander een verrader was. Hij zat slecht in zijn rol en zowel Maria als Katinka dachten dat hij een gevaar voor de verraders vormde. Hij dreigde daarna de dames mee te nemen in zijn val. Hij werd echter niet verbannen en zowel Maria als Katinka hebben hard gewerkt om de verdenkingen over hem weg te nemen. En gedurende de meeste afleveringen toonde hij zich de zwakste verrader. Weinig overtuiging, weinig ideeën. Hij liep mee met de dames. Het enige waarin hij goed bleek te zijn was het verraden van zijn mede verraders.

Misplaatste arrogantie bij verrader Sander.

En dan vertoont hij nu een arrogantie die totaal misplaatst is. Zoiets las dat ik de ring in ga met Rico Verhoeven ik hem een klap weet te geven waarna hij valt en zich blesseert, op moet geven en ik win. En dan ga verkondigen dat ik de beste ben.

Omdat Sander als verrader alleen is moet er een verrader bijkomen en als Thijs hem vraagt wier dat wordt weet Sander dit ook niet. Hij weet alleen wie hij niet wil en dus probeert Thijs de advocaat van de duivel te spelen. Ik dacht meteen laat hij niet zo dom zijn om zijn broer te nemen. Maar uiteraard wordt dit zoals we zien wel de keuze van Sander. En zien we ook dat Noor en Billy dit al denken/beseffen.

Gezien de in mijn ogen volkomen misplaatste arrogantie bij Sander hoop ik dat hij direct verbannen wordt en misschien dan weer met beide benen op de grond komt te staan. Ik ben meestal voor team verraders en was dit ook met Maria en Katinka. Maar nu ben ik team getrouwe en hoop ik dat verrader kneus Sander volgende keer verbannen wordt!