De Verraders: Terug naar af
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders: Terug naar af

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Drie keer achter elkaar wisten de getrouwen een verrader te verbannen. Dus het momentum lag duidelijk bij de getrouwen. Noor en Billy zaten beiden te denken aan Sander en als nieuw ingevlogen verrader zijn broer Jordy. Dus alles leek erop dat Sander de volgende zou worden en dan dus 4 op een rij. Maar een stomme fout van de Verraders zorgde voor een onbedoelde plottwist.

Toen Jordy gechanteerd werd en samen met zijn broer in het torentje stond kwamen er een hoop emoties los. Beiden stonden te huilen en te midden van deze emoties moest een moord gepleegd worden. En dit werd Ferri. Een eensgezinde keuze van de twee broers. En dan bij het ontbijt als de gebruikelijke bespiegelingen plaatsvinden en iedereen zich afvraagt wie er vermoord is blijkt dat Ferri een van de mensen is geweest die in de wapenkamer zijn geweest en die dus mogelijk een schild zou hebben. Sander realiseerde zich dit ‘s nachts en besefte dat ze een stomme fout hebben gemaakt.

Moord op een bezoeker van de wapenkamer

Maar dan blijkt dat Jessy het schild had en zij dit maar aan een persoon had verteld: Chahid en dit maakt beiden direct verdacht om de moord op Ferry beraamd te hebben. Met een finale in zicht is het heel belangrijk dat er nog een verrader wordt verbannen. Maar Jessy verdenkt nu Chahid en die moet zichzelf verdedigen en wijst dus met tegenzin op Jessy.

De missie is het bezorgen van bestellingen voor de plaatselijke bakker. Dit levert twee zilverstaven op en een viertal die naar de wapenkamer mogen. Sander, Noor, Chahid en Jordy. Verrader Jordy vind het schild en Noor vind de dolk.

En terwijl de twee verraders door een domme fout een tweestrijd tussen Chahid en Jessy veroorzaakt hebben en met een gigantische glimlach de ontwikkelingen aan de ronde tafel volgen, neemt Jessy het woord en verdenkt Chahid. Chahid weet zeker dat hij en Jessy beiden getrouwen zijn maar hij heeft geen andere keuze dan op Jessy te stemmen. En dan blijkt dat eigenlijk iedereen geloofd dat Jessy en Chahid beide getrouwen zijn maar niemand oppert een andere naam.

Billy en Noor hebben geen ballen!

Zowel Noor als Billy hebben alle twee hun ballen ingeslikt en durven niet een andere keuze te maken of beschuldigingen richting Sander te uiten. En zo lopen ze weer allemaal als makke schapen achter een van de twee keuzes aan. Zo gaat de strijd dus tussen twee getrouwen en wordt uiteindelijk Jessy hier het slachtoffer van. Een gemiste kans, weer een getrouwe die verbannen wordt. En onbedoeld maar door hun eigen stommiteit redden de verraders zichzelf weer een ronde.

Sander die zichzelf al een geweldige verrader vindt, zal dit nu nog meer gaan vinden. En op deze manier gaan de verraders het einde van het spel en dus de zilverschat halen. Want er moeten dus minimaal 2 ronde tafelrondes gehouden worden om de twee verraders te verbannen. Sander die in mijn ogen een slechte verrader is, zoals hij nu weer bewezen heeft gaat zo wel met ‘cruise control’ naar de finale en naar de winst. Te hopen is dat Billy en Noor besluiten om voor de stalen ballen award te gaan, lef te tonen en een aanval ol Sander te doen!