De Verraders: Franse culinaire gerechten!
Bron: RTL

De Verraders: Franse culinaire gerechten!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De groep wordt steeds kleiner en zo ook bij het ontbijt. Hier blijkt dat Pernille vermoord is. Tijdens het ontbijt noemt Bille de twee Kriss Kross broers als mogelijke verraders. En na het ontbijt geeft hij aan dat hij vol op Jordy gaat en polst hij Nathan en Noor.

Voor de missie met Franse culinaire gerechten mogen de overige deelnemers zich netjes kleden en worden ze met een limousine met daarin o.a. champagne weggebracht. En dan is de missie simpel. Een voor een krijgen ze een gerecht om te eten. Als 4 van de 7 dit eten winnen ze 4 zilverstaven. Eten 3 of 5 deelnemers dit krijgen de 3 zilverstaven. En degene die een gerecht krijgt om te eten moet na het bekijken van het gerecht voor de volgende aangeven of hij of zij dit zal eten. Bij een goede voorspelling mag je naar de wapenkamer.

Franse delicatessen in Expeditie Robinson stijl.

Die gerechten en voorspellingen gaan als volgt: Als eerste Betty die varkenspootjes mag eten. En alhoewel het op rubber lijkt eet zij het. Na haar komt Billy die hersenen moet eten. Volgens Betty doet hij dit. En dit klopt, Billy eet de hersenen en Betty mag naar de wapenkamer. Na Billy komt Sander die een lekkere sappige schapenbal mag eten. Volgens Billy lukt hem dat. Maar de schapenbal die naar sperma in een speeltuin ruikt krijgt Sander niet weg. Billy voorspelt het fout en het blijft bij 2 gegeten gerechten.

Sander mag voorspellen of Nathan runderpens eet en hij is overtuigd dat Nathan dit niet doet. Maar Nathan die de runderpens mee vind vallen en dit een zeseneenhalf geeft eet het gerecht op. Hij krijgt de ‘horrorworst’ te zien die Noor moet eten. Nathan heeft er vol vertrouwen in maar dit smerig uitziende gerecht is Noor een brug te ver. En dus weer geen goede voorspelling. Noor mag daarna voorspellen of Chahid het kalfshoofd eet. Ook zij heeft vertrouwen in haar medespeler. Chahid begint er vol vertrouwen en met overtuiging aan maar moet na een gedeelte opgeven.

En dan staat het op 3 gegeten gerechten en een goede voorspelling als Jordy voor een varkensoor mag gaan. Volgens Chahid lukt hem dit niet. Maar Jordy is een trooper, gaat voor het team en wil de wapenkamer in en eet het varkensoor inclusief kraakbeen. En nadat dit gerecht als 4e gerecht is gegeten mag Jordy nog voorspellen van Betty heeft gedaan. Hij doet dit goed en is de tweede die naar de wapenkamer mag. De groep heeft dus 4 staven zilver gewonnen.

Wordt weer een verrader verbannen?

En zo mogen er twee naar de wapenkamer, Betty en Jordy en dus krijgen ze alle twee iets. Betty het schild en Jordy de dolk. En hiermee mogen ze naar de ronde tafel waar Betty als eerste begint en Chahid verdenkt. Chahid benoemt op zijn beurt Sander, Nathan geeft aan een van de twee broers en de twee broers noemen Betty. En dan zijn er nog Noor en Billy, die al dagenlang beramen om op de twee broers te gaan maar dit weer te gevaarlijk en niet het juiste moment vinden en weer besluiten af te wachten en dus Betty te offeren.

Hierdoor krijgt Betty de meeste stemmen, mede door de dolk van Jordy en wordt verbannen waardoor ze niets heeft aan het schild. En zo zijn deze nog over voor de finale: Jordy & Sander (de verraders) en Noor, Billy, Chahid en Nathan de getrouwen waarvan er nog een vermoord wordt. Billy en Noor hopen niet vermoord te worden en dan m.b.v. de derde getrouwe vol op de twee broers te gaan en zo als getrouwen te winnen. In de laatste aflevering zal blijken of dit eren goede strategische beslissing is geweest of dat van het vele uitstel afstel komt en de broertjes met het zilver gaan strijken?