De Verraders Halloween: Pleegt Fajah zelfmoord in het spel?
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders Halloween: Pleegt Fajah zelfmoord in het spel?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het spel begint simpel met drie groepen van 4 of 5 deelnemers die geboeid en aan elkaar verbonden zijn. Ze moeten zichzelf bevrijden, zilver zoeken en meenemen en zo snel mogelijk naar de Havikshorst. De snelste twee teams krijgen een voordeel. Het geschuifel van meerdere bij de enkels aan elkaar geboeide mensen is aandoenlijk om te zien.

Maar de verschillen tussen de teams worden wel zichtbaar. Als er een grote klomp kaarsvet om een slot zit slaat Jayjay dit er met een gevonden beitel in 2 keer van af en kan zijn team verder. Het paarse team van o.a. Katja, Eva, Rob Goossens en Guido Weijers probeert dit kaarsvet weg te branden met een brandende kaars. En als ze uiteindelijk naar de Havikhorst moeten rennen blijkt Katja haar conditie niet zo geweldig. Rennen is niet echt aan haar besteed.

Het snelste en langzaamste team

Het team van Jayjay komt ruim als eerste aan. Het team van Bettie als 2e, iets voor het paarse team van Katja. Alle teams hebben een sleutel om een slot van een doodskist te openen. In deze kist ligt dan onze presentator, Frank Evenblij.

Na iets van de een op een gesprekken gezien te hebben waarin sommige deelnemers aangeven wel of geen verrader te willen zijn, worden in de raadszaal de 3 verraders aangewezen en dit zijn: Guido, Andre en Eva. En als dan de blinddoeken af mogen begint het spel echt. Iedereen observeert elkaar. Eva oogt heel zenuwachtig wat Bente in de gaten heeft. Maar de echte ster is Fajah, die iedereen intimiderend aankijkt. Zo dusdanig dat sommige deelnemers zich er ongemakkelijk bij voelen. Vanaf dat moment gaat Fajah er met een gestrekt been in. Met opmerkingen, vragen en blikken.

Spijkeren aan de schandpaal

Zij mag als eerste bij een schandpaal een spijker in een foto van een ander slaan. Bij een persoon waarvan zij denkt dat die een verrader is. En meteen slaat ze een spijker in Jayjay zijn foto. Als de kruitdampen van het spijkeren op zijn getrokken heeft Jayjay de meeste spijkers gekregen. Dit betekent dat hij bij de eerste verbanning al 1 stem heeft.

En ook daarna blijft Fajah op dezelfde voet doorgaan. Ze is heel nadrukkelijk aanwezig. Te nadrukkelijk misschien want als de Verraders bij alkaar komen voor hun eerste moord wordt Fajah direct als eerste genoemd. Misschien pleegt zij op deze manier een soort van zelfmoord in het spel. Zo nadrukkelijk aanwezig zijn in het spel dat de Verraders haar meteen vermoorden omdat ze haar als heel gevaarlijk zien?

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!