De Verraders Halloween: Zoektocht wordt een slooppartij
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders Halloween: Zoektocht wordt een slooppartij

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Andre staat voor de moeilijke keuze een nieuwe verrader te verleiden. En dit keer zonder de mogelijkheid te weigeren. Pepijn kon nog nee zeggen. Deze nieuwe verrader moet dit accepteren. En Andre kiest voor mij vrij onverwacht, Bente. En Bente vind dit kut en wil eigenlijk niet.

Samen besluiten ze dat iemand uit Bente haar groepje vermoord moet worden en de keuze valt op Monica. Bij het ontbijt wordt veel gespeculeerd wie verleid zou kunnen zijn. En Monica’s naam wordt vaker genoemd. Als dan Monica en Rob de twee laatste zijn die nog niet aan de ontbijttafel zitten denkt iedereen dat Rob vermoord is. Maar tot ieders verbazing komt Rob binnen. Wat later gevolgd door Frank met het hoofd van Monica in een pot.

Zoektocht wordt een slooppartij

Frank laat iedereen aangeven wie ze denken dat die persoon het meeste voor zijn eigen gewin gaat. En gezien het feit dat Tim (en Katja) de dag ervoor het zilver lieten lopen in de missie om een sleutel voor de wapenkamer te krijgen wordt Tim het meeste genoemd.

In de missie krijgen de deelnemers de kans om weer wat zilver te verdienen. Iets waar ze tot nu toe nog niet echt succesvol in zijn geweest. Twee teams van 4 krijgen de kans. De overgebleven deelnemer, Tim, mag proberen een sleutel te vinden voordat het eerste team het zilver vindt. Lukt hem dat mag hij ook naar de wapenkamer net als het snelste team.

Maar er komt geen snelste team. In een oude boerderij moet het aantal specifieke voorwerpen helpen om een som op te lossen. Iets dat bemoeilijkt wordt doordat de altijd al drukken en hyperactieve Tim als een razende Roeland door de boerderij raust en alles sloopt wat maar enigszins te slopen is, in een poging de sleutel te vinden. Die gewoon op een richel ligt. Mede hierdoor wordt er geen oplossing gevonden, geen zilver gevonden en Tim vindt ook zijn sleutel niet. Niemand mag dus naar de wapenkamer.

Een unicum bij de Verraders

En dan begint het spel rond de ronde tafel. Tim en Katja verdenken Andre. Andre en JJ verdenken Tim. Bente besluit Andre voor de bus te gooien. Een nieuwe verrader te verleiden die al verdacht wordt zodat die ook verbannen wordt. En dan zit zij al bijna in de finale.

En Bente haar plan lukt. Andre wordt verbannen en dan voor het eerst in de geschiedenis van de Verraders zijn de 3 verraders van het eerste uur verbannen en is dus Bente die nog geen 24 uur Verrader is als enige Verrader nog over en moet zij iemand anders verleiden die ook geen keuze heeft. En haar keuze is Jayjay die al door veel mensen verdacht wordt.