De Verraders Recap: Ebru vormt gevaar voor haar collega-Verraders
Bron: RTL / Tom Cornelissen

De Verraders Recap: Ebru vormt gevaar voor haar collega-Verraders

Geschreven door John Holdorp

Elke week laat John zijn licht schijnen op wat hem opviel in De Verraders.

Vorige aflevering viel verrader Ebru al op doordat iedereen sneakers droeg terwijl zij hoge hakken had. Ebru denkt over alles na, zegt ze. Hoe moet ze kloppen en hoe moet ze naar binnen gaan bij de ontbijtzaal? Een ontbijt zoals altijd. De gesprekken gaan over wie er vermoord is, wie er verdacht is. Jannie wordt genoemd als kandidaat om vermoord te zijn. Kim vind Claire overdreven.

Ebru is op jacht, zegt ze later. En haar prooi is Vincent. Onder het ontbijt hoort ze hem uit. Ze vindt hem (te) kalm, (te) rustig. En vuurt meerdere vragen op hem af. Uiteindelijk blijkt dat niet Jannie maar Julian vermoord is. Je ziet de Verraders een kruis in de tuin in de grond slaan en daarop Julian zijn naambordje hangen.

Na het ontbijt gaat Ebru verder met haar 'jacht', ze vraagt meerdere deelnemers over verdenkingen. Ze wil maar al te graag haar visie delen om die van anderen te horen. Maar de anderen houden zich wat meer op de vlakte. Ook neemt ze Vincent apart en gaat er bijna met een gestrekt been in. Maar ook Jannie wordt uitgevraagd omdat Ebru had gehoord dat Jannie een kleurenkaart had getrokken.

Een natte missie

Tijl geeft aan dat degene die een schild wint dit voortaan moet delen. En niet meer mag verzwijgen. Voor de missie zijn 2 personen nodig in wiens handen je je lot zou leggen. En dit worden Kim en Jan Roderick. Die naar een locatie moeten rijden en onderweg goed op moeten letten.

Als de groep aankomt blijkt dat ze over een houten stellage met vlakken moeten lopen. steeds rijen van 3. Groen, wit en geel. 1 is stabiel, 2 zijn dit niet en klappen open als je erop staat waardoor je in het water valt. Wat de stabiele vlakken zijn, was onderweg te zien op kleine bordjes met een kleur en 1 cijfer. En dat terwijl Jan Roderick kleurenblind is. Kim en Jan Roderick mogen de volgorde bepalen en dit is willekeurig en er wordt niet nagedacht wie ze wel een sleutel voor de wapenkamer gunnen en wie niet.

De missie gaat maar matig, er wordt 1 zilverstaaf gewonnen en 7 mensen mogen naar de wapenkamer. Inclusief Claire. Kim realiseert zich te laat dat ze Claire geen sleutel wil laten halen. En Claire wint er wel een. Het schild wordt uiteindelijk gevonden door Lucinda.

Slikken kan dodelijk zijn

In de raadszaal nemen voornamelijk dames het woord. Kathelijne wordt genoemd. Nathan zijn slikken wordt genoemd. Lucinda noemt het feit dat Ebru met iedereen spreekt, iedereen uithoort. Ebru op haar beurt valt fel haar prooi Vincent aan die het balletje terugkaatst. Ebru heeft moeite haar irritatie te verbergen. Haar gezicht spreekt boekdelen. Meerdere deelnemers worden genoemd als Verrader maar de meeste stemmen zijn voor Nathan. Nadat hij heeft verteld dat hij een getrouwe was, moet hij het kasteel verlaten.

En bij het verlaten van de rechtszaal gaat Ebru weer in discussie met Vincent. Ze vindt hem ‘evil’. Haar taalgebruik met veelvuldig Engelse termen maakt haar al niet populair bij veel kijkers van het programma. Later bij het Verraders conclaaf noemt Ebru Vincent een kandidaat om te vermoorden. De anderen denken dat dit juist niet slim is. Waarna ze Jan Roderick noemt want die zat hard te knikken toen haar naam werd genoemd als verrader. Tom oppert nog Amin.

Ebru valt veel te veel op als Verrader en maakt zichzelf verdacht met het uithoren van anderen. En kan zichtbaar een tegenaanval niet goed hebben. Mensen die het op haar voorzien hebben wil ze het liefste meteen vermoorden. Met deze houding is ze een gevaar voor de andere verraders en zullen die twee haar op een moment voor de bus (moeten) gooien.

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!