De Verraders Recap: Een masterplan backfires
Bron: RTL/Tom Cornelissen

De Verraders Recap: Een masterplan backfires

Geschreven door John Holdorp

Elke week laat John zijn licht schijnen op wat hem opviel in De Verraders.

Bij het ontbijt de gebruikelijke beelden. In groepjes komen de deelnemers binnen en wordt in groepjes gesproken en overlegd. Verder ook ontboezemingen van deelnemers zoals Jannie en Michel die het anders willen gaan doen. Jannie wil zich minder op kleur richten en Michel wil eerlijk en hard gaan spelen. Hij heeft een masterplan. En zoals meestal wordt bij het ontbijt duidelijk wie vermoord is. In dit geval is het Jan Roderick.

Ook na het ontbijt zoekt men elkaar op om te overleggen. Jannie en Kim zien hetzelfde bij Claire. Ook de Verraders Tom en Ishane overleggen. Zij tasten onderling af wat te doen met Ebru. Michel wil zijn ‘masterplan’ bespreekbaar maken. Gewoon met 5 sterke spelers de rest een voor een eruit stemmen. Gewoon een meerderheid aan de ronde tafel en een voor een iedereen wegwerken. Verrader of niet, dat maakt niet uit. Maar zijn onzinnige plan vindt weinig weerklank en maakt hem daarnaast verdacht.

Gaan we voor het zilver of saboteren we?

Als de missie volgt verwacht je dat iedereen zich ten volle inzet om zo veel mogelijk zilver te winnen. Maar in deze missie waarin een drietal van groep naar groep fiets en kledingstukken af moet geven loopt het anders. Iedereen die 3 eigen kledingstukken op zijn waslijn weet te krijgen mag naar de wapenkamer. Bij voldoende volle lijntjes mogen de koeriers ook.

En terwijl de koeriers hun rondjes fietsen, vragen wat iedereen moet hebben en dit zo veel mogelijk proberen te regelen, deels in een zeer behoorlijke regenbui, beseffen sommigen dat saboteren een optie is. Als je niet wilt dat iemand naar de wapenkamer gaat, houdt je zijn of haar kledingstukken achter. I.p.v. een gezamenlijke jacht naar zilver hangt er een soort angstsfeer. Amin, Claire, Robin en Michel blijken saboteurs. Maar 6 mensen hebben een volle waslijn en mogen ook de koeriers naar de wapenkamer.

Het Masterplan backfires

Na de missie volgen weer gesprekken. Kim en Claire bespreken het ‘masterplan’ van Michel. Kim en Michel discussiëren hierover in het bijzijn van Ishane. Tijdens een autorit heeft Michel met verve, met stemverheffing zijn ‘masterplan’ besproken. Op een te luide, te agressieve manier die niet bij iedereen goed is gevallen.

Tijdens de ronde tafel worden op meerdere mensen een stem uitgebracht maar blijkt dat Michel, zijn ‘masterplan’ en de wijze waarop hij dit heeft aangepakt totaal verkeerd uitpakken. Het merendeel van de groep ziet hem hierdoor als een Verrader en wordt hij verbannen.