Een Jaar Van Nona’s Leven: Hoop doet leven
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Hoop doet leven

Geschreven door Nona Tolol Laatste update:

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Met haar nieuwe kort pittige kapsel ziet Eunice eruit als een bezoekster van de huishoudbeurs. Als een Gerda paradeert ze door de loods. Haar kapsel is inderdaad héél erg kort en ook héél erg pittig.

Eunice dacht waarschijnlijk: beter kaal dan dat Esther losgaat met dr botte knutselschaartje en er een depressieve labradoodle-look van te maken. Hoe dan ook vind ik het een mooi initiatief om haar haar te doneren aan een goed doel. En het misstaat haar niet.

Esther-alert

De best verdienende proef (870 euro) bleek ook de leukste. Die met dat elastiek op dat luchtkussen. Maar voortaan wel even een Esther-alert van tevoren. Mijn hond dook jankend weg en ikzelf pleurde van schrik zowat van de bank toen de bezeten blik van Esther in close up op mijn scherm voorbijkwam. Ik schrok me dood! Écht, er is een limiet aan wat mijn hond en ik aankunnen op een avond.

JW heeft trouwens het voorstel geopperd om dagelijks 5 euro per persoon te budgetteren voor eten en drinken. Dat zorgt voor de nodige verdeling en vragen. En laat het nu juist Kenzy zijn die al die vragen op haar bord krijgt. “Ja, maar ho es effe, zie je haar denken, ik ben slechts de manager dus ik weet het óók niet. Doei!”

De twee papi’s (Marciano en Isaac) voorzien haar steeds ongevraagd van advies maar Kenzy lijkt dat niet écht op prijs te stellen. De kritiek op haar blijft maar aanzwellen en daar brengt een slecht georganiseerde pubquiz óók geen verandering in. Volgens Babette functioneert Kenzy slecht omdat ze jong is. En verliefd. Euh… Esther!

Kleine wasjes, grote wasjes

Oeps! De wasmachine is kapot. Gelukkig weet Jasper m weer aan de praat te krijgen. Hij draait weer als een zonnetje. Nu Wanda nog. Zij geeft Jappie Jap trouwens een armbandje. Jasper neemt m in ontvangst alsof het een 20 karaat witgouden Rolex is. I know, i know, het is de gedachte die telt.

In Wanda ondertussen lijkt een onvervalste feminist schuil te gaan. Nog even en ze verbrandt haar beha of scandeert “Baas In Eigen Buik!” Ze maakt zich heel druk over het machogedrag van de mannen die, in haar ogen, haar en Wendy opzij hebben gezet om zelf met de wasmachine aan de slag te gaan.

Jasper dacht de wasmachine te hebben gemaakt maar helaas. Het ding deed het even en vertoonde toen weer kuren. Een beetje als Wanda dus. Helaas is bij Wanda de garantie verlopen. Misschien dat het helpt wanneer je haar even uit en dan weer aan zet?

Liefdesverdriet

Wie óók even uit en vervolgens aangezet moet worden, is Esther. Ja, liefdesverdriet is heel erg. Ze vertrouwt Babette toe dat ze weet dat ze afstand moet nemen van JW Eigenlijk moet ze nu huilen, vertelt ze. Ik krijg dan bijna medelijden totdat ze weer belachelijk bezitterig, claimend en jaloers gedrag gaat vertonen.

Afstand nemen lijkt me trouwens een heel goed plan want zowel Esther als JW hebben intussen doorligplekken opgelopen. Maar JW is bijna jarig en moeder-overste Esther heeft een heel draaiboek klaarliggen. Ze raakt in conflict met GJ daar Esther de bewoners min of meer verbiedt hem te feliciteren. Ja, want ze heeft een surpriseparty georganiseerd.

Waarom men JW dan niet zou mogen feliciteren, ontgaat mij volkomen. Ik zou maar uitkijken voordat er straks een ambtenaar van de burgerlijke stand komt binnen wandelen en JW en Esther in de echt verbindt. Zogenaamd omdat dat in het draaiboek staat en als verjaardagcadeau van Esther. En JW weet, een verjaardagscadeau is moeilijk te weigeren.

Bij Esther ontstaan ook alweer rode vlekken in haar nek want JW is er inmiddels van op de hoogte dat hij een drumstel krijgt voor zijn verjaardag. Was ook weer niet de bedoeling.

Tips & tricks

Ondertussen krijgt Erik wederom advies om aan de vrouw te geraken. Babette probeert hem op subtiele manier duidelijk te maken wat hij zou kunnen verbeteren aan zichzelf. Ooh, heb je even? Want als ik het effe mag zeggen; alles!

Allereerst overal die vingers in. En vervolgens dat gelik overal aan. Op een Only Fans-account verdien je er waarschijnlijk goudgeld mee, maar in het dagelijks leven; nee. Gewoon kappen met die gewoonte. In de hongerwinter zou het van pas zijn gekomen maar het is gewoon onsmakelijk. Ik verwacht dan ook dat Erik zijn ideale vriendin een gigantische chupa chup-lolly is.

Dat Erik zelfvoorzienend is, mag duidelijk zijn. Hij pullikt overal aan en heeft dus altijd wel wat te knabbelen. Eigen oogst en van eigen makelij. Maar eerlijk gezegd heb ik liever Duyvis tijgernootjes dan wat hij tevoorschijn tovert. Dan dat mosterdgele oubollige pak van hem. Ritueel verbranden! Het is zelfs niet geschikt voor een seventiesparty.

En Erik, dat je bamboe onderbroeken draagt, wil niet zeggen dat je ze een kwartaal lang aan moet. Bamboe is voor panda's. En voor de duidelijkheid; het zijn dus de panda’s die worden bedreigd met uitsterven en niet de bamboe! Dus je kan gewoon wat vaker wisselen van ondergoed. Daar gaat niemand, ook de planeet niet, dood van. Écht.

Tony Chocolonely

Over chupa chups gesproken. Wanneer Isaac onderste boven aan een klimrek hangt, kijkt Zoë naar m alsof hij een gigantische Tony Chocolonely chocoladelolly is waar ze aan wil likken. Tegen Babette verzucht ze dat ze m superaantrekkelijk en lekker vindt. Wie? Isaac? Mwah… het is maar waar je van houdt. Ik lik nog liever aan een slijptol. Die aan staat.

Dat zou ik nog bijna vergeten; Sasha en Rupert hebben zich kandidaat gesteld voor de aankomende manager van de maand. Maak me maar wakker nadat Sasha haar pitch heeft gegeven.

Alle stemmen op GJ

Tussendoor blijven kamp GJ en kamp Isaac strategieën bedenken wie de volgende genomineerde is. GJ zegt maar al te graag bereid te zijn om de proef te doen zodat hij de kans krijgt om een Jeffrey of een Isaac weg te sturen.

Euh… ja. Maar dat is wanneer je de proef wint. Toch? Oh, geen probleem voor het genie GJ. Hij is ervan overtuigd dat hij ongeacht wat voor proef dan ook, gaat winnen. Alle stemmen op GJ dus.

Isaac speelt intussen voor luistervink, Babette is een zenuwinzinking nabij en Wanda heeft geen nagels meer over. En de wasmachine is nog steeds stuk.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!