Expeditie Robinson All Stars: Uit als een nachtkaars
Bron: RTL / Shotbysud

Expeditie Robinson All Stars: Uit als een nachtkaars

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De finale van Expeditie Robinson met Do, Ferry en de gedoodverfde winnaar Niels. De uitzending begon met een korte samenvatting van de hoogtepunten waarin het zee egel ongeluk van Dio en het plannetje van Mariana om Thomas eruit te stemmen samen met overwinningen van Niels wel de hoogtepunten waren.

Dus het seizoen wat voor Videoland bedoeld was maar door problemen bij de Voice of Holland ook een seizoen voor de gewone RTL werd, een seizoen met alleen maar winnaars, finalisten en halve finalisten had als hoogtepunten een ongeluk met een zee egel en een plannetje van Mariana en verder werd er een 'draaiboek' gevolgd.

Noemenswaardig was misschien ook nog de manier waarop Edith kok Hugo afbrandde in een poging Carlos het duel tussen hem en Hugo te laten winnen. En eigenlijk was het dat dan wel. Voor de rest liep het seizoen volgens het draaiboek zoals dat in kamp Zuid opgesteld was.

In een afgesproken volgorde werden alle kandidaten eruit gestemd om met 3 deelnemers van kamp Zuid in de finale te komen. Een plan dat wonderwel geslaagd is mede omdat veelvraat Niels heel veel proeven won. En mede hierdoor hoopte ik echt dat Niels niet de finale zou winnen.Niet omdat hij het niet verdiende maar gewoon omdat er dan iets anders zou lopen dan het draaiboek dat door een team opgesteld was.

De finale

De finale met een aantal schitterende proeven had als eindproef het schieten op doelen zoals de laatste jaren eigenlijk altijd het geval is. In dit geval met een kruisboog 3 doelen raken om te winnen.

De rode draad in deze finale proeven was een touw dat de drie van proef naar proef mee moesten nemen omdat ze dit in elke proef nodig hadden. Vanaf het eerste deel, in een touw omhoog klimmen ging Niels voorop. Hij bleef voorop liggen waarbij Do en Ferry een keer van positie wisselden. Maar voor de rest was het NIels die regeerde. Ondanks het feit dat hij een keer terug moest omdat hij zijn touw was vergeten. En een keer vergat een touw vast te houden wat ook vertraging opleverde. Iets wat overigens Ferry en Do ook vergaten.

Dus Niels was de eerste die met de kruisboog op de doelen mocht gaan schieten. En die zoals bleek een eigen kruisboog heeft waar hij soms ook mee schiet. Hij mocht als ervaren kruisboogschutter dus als eerste gaan proberen om met zijn kruisboog 3 doelen te raken. Dus is er verder niet veel uitleg nodig Niels raakte zijn 3e doel terwijl Ferry nog vuur stond te maken en nog geen pijl had afgevuurd en terwijl Do nog verder terug lag.

Een seizoen als een nachtkaars

Dus heeft deze expeditie die in mijn ogen uit is gegaan als een nachtkaars weliswaar een verdiende winnaar in Niels die absoluut de sterkste en dus de gedoodverfde winnaar was. Maar ik heb het gevoel dat de rest hem ook niets in de weg heeft gelegd. In eerdere jaren werkte soms zelf tegenstanders samen om een duidelijk zeer sterke speler weg te stemmen. Geen immuniteit was dan vaak einde oefening voor zo’n speler.

En Niels heeft keurig, met gebruik van zijn mede teamgenoten de enige deelnemer waar hij bang voor was, Edith, weg laten stemmen voordat zelfs de halve finale begon. En werkelijk niemand lijkt op het idee gekomen te zijn dat als je deze expeditie wilde winnen Niels het veld zou moeten ruimen. De enige waarvan ik hoopte dat ze deze truc zou proberen was Mariana die in ieder geval op zo'n manier Thomas weg wist te werken.

En dus wachten we nu op een komend, normaal, seizoen wat hopenlijk niet zo lang duurt als het vorige seizoen en niet zo als een nachtkaars uitgaat als dit seizoen.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!