Vooruitblik op Expeditie Robinson: Nestor Harry Piekema kan ver komen
Bron: RTL/Jasper Suyk

Vooruitblik op Expeditie Robinson: Nestor Harry Piekema kan ver komen

Geschreven door John Holdorp

Morgen start het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Zoals elk jaar valt en staat het programma met de deelnemers. Deelnemers die voor mij niet in de A-categorie van BN-ers vallen (vaak meer in de C en D categorie). Elk jaar zie je ook dat mensen te kennen geven dat ze veel van deze BN-ers niet kennen. Waarbij met name de YouTubers en influencers niet zo bekend blijken te zijn bij het grote publiek.

Harry Piekema, de oudste deelnemer, acteur en mister Albert Heijn. Harry speelde 10 jaar lang in de reclames van Albert Heijn en vrijwel iedereen zal hem zeker daarvan kennen. Hij heeft een uitgebreide acteer carrière. Maar is onlosmakelijk verbonden aan AH. De oudste deelnemers hebben het vaak toch wat moeilijker en zijn vaak een van de eerste die genoemd worden om weggestemd te worden. Echter vaak genoeg hebben de oudjes het verbazingwekkend goed gedaan. Waarbij ik alleen Corry Konings maar hoef te nomen. Net als Rose zie ik hem niet winnen maar kan hij misschien toch een eind komen.

Devrim Aslan, de feitjesman, een van de vijf champions van Beat The Champions. Hij is jong, heeft een hoop kennis. De vraag is nu of deze zeer slimme kandidaat ook veel parate kennis heeft over het overleven op een onbewoond eiland, wat eetbaar is en wat niet, over vuur maken en vissen vangen? Heeft hij veel kennis over voor Robinson belangrijke onderwerpen kan hij een zeer goede kandidaat zijn. Maar als je niets aan die kennis hebt?

Ilias Ojja, als acteur begonnen in Shouf Shouf Habibi en nu vooral bekend als Taxi uit de succesvolle serie Mocro Mafia. Ook heeft Ilias meegedaan aan De Verraders waar hij de finale bereikte. Hij is bereid om een spel te spelen als het moet, maar komt heel sympathiek over. En hij had moeite met het nemen van sommige beslissingen. Ik geef hem een goede kans ook in Robinson ver te komen.

Niek Rozen, acteur en nog een jonkie. Speelde dan o.a. ook in de serie Brugklas. En zoals meerdere jonkies hier in de groep van deelnemers merk ik dat ik oud ben en niet alles meer zo volg wat de jongeren onder ons wel volgen. Mijn kennis van die categorie deelnemers is ook zeer beperkt. Maar in mijn volgende columns zal ik hier zeker op ingaan. Weten de mij onbekende deelnemers mij te verrassen of zie ik ze liever vertrekken?

Dennis Wilt, meteoroloog bekend met het weer in Nederland en omgeving. Ik ben benieuwd of hij het weer tijdens de expeditie anders ervaart en of hij aan de hand van de gegevens daar ook het weer ter plaatse kan voorspellen. Ik zie wel nut in het feit als er een tropische regenbui aankomt en hij dit van te voren aan kan geven zodat de deelnemers er al rekening mee kunnen houden.

London Loy, fotograaf, model en chefkok. En dat laatste is een heel belangrijk iets tijdens de expeditie. Koks worden vaak gewaardeerd omdat ze het weinige eten dat er is toch smakelijk kunnen maken. Hij heeft direct al een plus en elk team zal hem willen hebben. Zolang hij niet direct alle meel gebruikt omdat hij verwacht dat ze toch wel nieuw krijgen zie ik hem een eind komen en zeker de samensmelting halen.

Niels Oosthoek, presentator, acteur en you-tuber. You-tubers zijn een populaire groep waaruit regelmatig deelnemers worden gehaald. Vaak zijn zij bij  de ouderen ook wat minder bekend. Maar met acteerwerk in een film, tv-serie en reclames voor KFC zal hij toch wat bekender zijn dan de de deelnemers die alleen maar you-tuber zijn.

Ferry Weertman, ex topsporter, lange afstand zwemmer. En dat kan dus veel uitmaken in een proef waarin gezwommen wordt en die zijn er elke expeditie wel. Dus ook Ferry zal in het begin welkom zijn in elk team en gewaardeerd worden. Later kan hij mogelijk gezien worden als iemand waar je niet mee in de finale wil zitten.

Thijs Boermans, acteur met een aantal bekende tv-series achter zijn naam. En is hij bereid zijn acteren in te zetten om anderen te misleiden? Dan kan hij het een eind schoppen. Volgens hardnekkige geruchten heeft hij een leuke nacht gehad met mede kandidate Rose Bertram en daarom zou Rose het programma eerder moeten verlaten. De uitzendingen zullen hierin de waarheid vertellen.

Vincent Vianen, danser en choreograaf die in producties van Jermaine Jackson, Usher en Cee Lo Green heeft gedanst en als hiphop choreograaf te zien was in ‘So You Think You Can Dance’ Ik verwacht dat hij als danser zeker nog fit is. En mogelijk een eind gaat komen.

Mike Weerts, acteur met zo’n lijst aan films en series dat iedereen hem wel al eens gezien moet hebben. Zoals alle acteurs en actrices is de vraag of ze hun acteertalent in willen zetten om de anderen te misleiden?

Expeditie Robinson vanaf maandag 29 augustus, wekelijks, om 20:30 uur te zien op RTL4. Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!