Expeditie Robinson: Keuzes bepalen het spel
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: Keuzes bepalen het spel

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Keuzes bepalen het spel in de expeditie. De keuze van wie de captains battle gaat spelen. Want als je die wint zit je als team al save. Maar ook in de immuniteitsproef moet je vaak iemand aanwijzen voor een bepaalde taak en kies je hier goed kan dit heel wat uit maken.

En tenslotte de gevreesde eilandraad stuur je een zwak iemand weg om je team sterk te houden en proeven te winnen of begin je al met het wegstemmen van sterkere kandidaten om die al kwijt te raken voor het individuele gedeelte of zelfs de finale?

Ook dit keer moesten de teams iemand kiezen voor de captains battle. En dit is een belangrijke keuze want het team dat deze battle wint gaat naar het beste eiland en hoeft niet te strijden om immuniteit en dus ook niet naar de eilandraad.

De tip dit keer was ‘uithoudingsvermogen’ dat moet de captain hebben. En dus werden het Thijs, Mike en Harry. Harry om een misschien sterkere teamgenoot sterker te laten zijn bij de immuniteitsproef mochten ze deze moeten spelen. Een keuze vanuit zwakte geredeneerd?

Wie heeft het meeste uithoudingsvermogen?

Het uithoudingsvermogen was nodig om zakken zand van tweeëneenhalve kilo omhoog, boven je hoofd te houden. Eerst 1 zak, dan 2 en uiteindelijk 3. Thijs rekende zichzelf rijk. Hij was de jongste. En Harry de oudste moest hij zeker kunnen verslaan. En dus de proef.

Harry houdt meteen de zak hoog met 1 arm. Mike begint met twee maar beseft al gauw dat dit niet goed werkt en gaat ook naar een. Na 5 minuten moet een tweede zak worden gepakt. Harry plet de tweede zak op de eerste en houdt zo met een arm twee zakken omhoog. Met een gestrekte arm en laat zo zijn skelet en niet zijn spieren het werk doen.  

Mike is de eerste die opgeeft en zijn zakken laat zakken. En met 3 zakken lijkt Harry het nog steeds fluitend vol te houden. Thijs begint te trillen, krijgt het moeilijk en het lijkt of de oude Harry dit gaat winnen, maar dat et het overpakken om de zakken op zijn andere arm te krijgen gaat het fout en laat hij zijn zakken vallen en wint Thijs. Die dan mag kiezen tussen eten of een koker. Hij kiest zoals iedereen voor hem voor het eten.

Bij de immuniteitsproef moet ook gekozen worden, een leider die steeds voorop gaat terwijl de rest van het team moet volgen met een baal van 110 kilo kokosnoten. De leider zit met een touw aan die zak vast en des te sneller het team gaat of des te hoger de zak wordt gehouden des te meer ruimte heeft de leider.

De keuze wie af moet vallen bij het team dat 1 man meer heeft wordt echter bepaald door het pakken van steentjes uit een zak. De deelnemer met het zwarte steentje neemt niet deel aan de proef. En dit wordt Dennis, een sterke speler.

De leiders voor de immuniteitsproef.

Als leiders worden Niek en April gekozen. Niek weet met zijn team een voorsprong te nemen mede omdat het doorhakken van twee touwen April erg veel moeite kost. Maar als er een toren gebouwd moet worden van balletjes die op kokers worden gelegd verliest Niek zijn voorsprong omdat zijn stapel steeds omvalt. Maar hier heeft ook April last van en uiteindelijk wordt de hoogte van de stapel aangepast omdat het Niek en April maar niet lukt.

Ondertussen is met name Harry de opvallendste deelnemer, hij houdt bij het laatste gedeelte met zijn rug de 110 kilo kokosnoten omhoog. Terwijl de andere teamleden tillen.  Maar uiteindelijk lukt het April net iets eerder dan Niek en verliest team groen alweer. En moeten ze naar de eilandraad.

En dat zorgt voor twee keuzes: wie stem je weg en voor het team op eiland west: welke twee portretten kies je in de hoop versterking of kanonnenvoer voor je team te krijgen. En dus gaat iedereen van groen eens polsen en praten wat de anderen kiezen. Harry weet het maar wil het niet delen.

London geeft aan Vincent aan voor Kirsten te willen gaan maar ook de sterkere Niek wordt geopperd. Maar na de stemming is het snel duidelijk. Alle stemmen m.u.v. haar eigen stem gaan naar Kirsten. En dan mag zij nog even hopen om in de expeditie te blijven maar helaas is de portret keuze niet op haar gevallen en is ook haar expeditie definitief voorbij.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!