Expeditie Robinson: De finale!
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: De finale!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De finale, een aflevering waarbij datgene waar het om gaat in een aantal stukken aan ons wordt getoond om met een programma vol te krijgen met een aantal gesprekjes en vragen. Ik heb altijd zoiets van laat ons de winnaar zien maar zo werkt het nu eenmaal niet.

De finale tussen een ex-topsporter, een weerman en ex-militair en een kok. Op mijn werk er vandaag nog over gesproken. En net als zovelen dachten mijn collega en ik dat Ferry de grootste kans maakte. En dat bij een schietgedeelte Dennis misschien meer kans had. En London die gaven we niet echt veel kans.

De finale proef

De finale zelf was dus weer een beest van een proef. Als eerste in een soort nek klem zitten waardoor je niet naar beneden kon kijken en je op de tast knopen los moest maken. Dan moest je 4 zakken met puzzelstukken verzamelen. Een puzzel maken waardoor je vier sommen op kon lossen. Hierdoor kon je een staaf vrijspelen waarmee je drie ballen in een houder moest laten rollen.
Als dat lukte kreeg je een vuurstick, moest je vuur maken en dan ballen in brand steken die je in een wok moest gooien. Winnaar was diegene wiens wok als eerste brandde. Simpel toch? Piece of cake toch?

Ferry ging zoals verwacht als een speer. Hij maakte als eerste de nekkraag los, had als eerste een zak met puzzel stukken, had als eerste de 4 zakken met puzzelstukken, begon als eerste aan de puzzel en begon als eerste met vuur maken. En deze gehele tijd lag Dennis vlak achter hem, soms iets verder achter, soms iet minder ver achter. Maar altijd had hij en de kijkers het gevoel dat het nog kon.  

Ballen in de wok, maar geen vuur!

Uiteindelijk begint Ferry als eerste aan het vuur en heeft al zonder succes een aantal vuurballen gegooid. En dan begint Dennis ook vuurballen te gooien en uiteindelijk zelfs London. En dus zoals zo vaak in de Robinson finale komt alles bij het laatste gedeelte van de proef bij elkaar en heeft iedereen nog kans. Ferry gooit een bal in de wok maar de bal gaat net uit en er ontstaat geen vuur.

London gooit zelfs 3 ballen in de wok maar alle drie gaan uit. Dus beiden hadden met iets meer geluk de expeditie gewonnen. En dan besluit Dennis even iets meer tijd te nemen en te zorgen dat zijn bal echt goed brandt, gooit en dan gooit ook hij een bal in de wok en dan blijft de bal aan, ontstaat er een vuur in de wok en wint Dennis.