Expeditie Robinson: Spanningen op afvallerseiland
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson: Spanningen op afvallerseiland

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Eva is in haar sas op afvallerseiland en werkt zich een slag in de rondte. Wel met veel plezier en enthousiasme. Iris, die zit, rust, zit nog meer en rust nog meer maar er komt niets uit haar handen, Dit gaat Eva irriteren. Maar misschien is de keuze voor Iris i.p.v. de geblesseerde Slaby toen niet zo slecht geweest.

Mark komt aan op afvallerseiland met de befaamde brief. De twee die al op afvallerseiland zitten moeten duelleren. Een van hun moet het eiland verlaten. Eva reageert meteen met de opmerking dat er niet staat dat de verliezer naar huis moet!

Eva en Iris ruziën

En dan ontstaat er een discussie tussen Eva en Iris. Iris zegt dat Eva rare buien heeft. Ik denk dat ik haar persoonlijk al de zee in had geworpen. Je kunt niet niets doen op een onbewoond eiland. Iedereen moet zijn steentje bijdragen.

Het duel is een soort domino met blokken. Ze moeten diverse blokken op een balk plaatsen, de laatste steen die valt moet in een wok vallen. De eerste die dit lukt wint. Maar het is niet de verliezer die de expeditie moet verlaten. De verliezer blijft in dit geval op afvallerseiland en de winnaar neemt de plaats van de geblesseerde en uitgevallen Slaby in. Eva probeert het als eerste maar dit mislukt. Maar ook Iris heeft meerdere pogingen die mislukken en uiteindelijk wint Eva dan toch. Mark blijft dan achter met nietsnut Iris maar dat ontdekt Mark ook zelf snel genoeg.

Maksim “haksim”

Noord en Zuid moeten strijden om immuniteit op een soort hindernisbaan waarin bijlen meegenomen moeten worden. De bijlen worden uiteindelijk gebruikt om borden stuk te gooien. Noord heeft een speler meer dus moet er weer een afvallen. Als niemand wil offert Irene zich weer op in het teambelang. Op het eind gaan beide teams gelijk op maar Zuid heeft Maksim “haksim’ de bijlenwerper pur sang en hij bezorgt zijn team de overwinning.

Terug op de eilanden probeert Eva zich heel nadrukkelijk te manifesteren en zoekt eten, vangt vissen. Op Noord moet er dus iemand weggestemd worden en de dames besluiten tot een bondje. Frits moet worden weggestemd. De mannen besluiten eigenlijk dat ieder voor zichzelf stemt, zonder een afspraak. Maar iedereen verwacht dat het tussen de twee oudjes, Irene en Frits zal gaan. De paluang munt van Roosmarijn speelt nog geen rol.

De stemming is vrij simpel, de vier dames stemmen op Frits. Frits en drie andere mannen stemmen op Irene en dan moet de laatste mannenstem de beslissing brengen en de stem is voor Irene. Haar opofferingsbereidheid levert haar dus geen krediet op. Els Irene te horen krijgt dat er een afvallerseiland is vraagt ze eerst “wat als ik niet wil”. Als ze dan te horen krijgt dar ze een brief mee moet nemen naar afvallerseiland blijft ze voor zich uit staren. Gaat ze we of wil de expeditie toch verlaten?

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!