Expeditie Robinson: De vloek van Peluwang!
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson: De vloek van Peluwang!

Geschreven door John Holdorp

Frits wordt hartelijk ontvangen op afvallerseiland. En tijdens een maaltijd komt Mark eigenlijk tot de conclusie dat afvallerseiland eigenlijk net een hospice is. Je gaat er heen voordat…..

Maxim is niet de eerste Froger die deelneemt aan de expeditie. De vorige Froger was een topgozer. Maxim is weliswaar belangrijk geweest in het winnen van de proeven voor zijn team maar hij lijkt nu een beetje op een ouwe zeurkous. Hij blijft maar mopperen en klagen over de stem van Eva. Maar als hij in de proef weer belangrijk is voor zijn team dan zal hij zeker niet weggestemd worden.

Noord en Zuid moeten weer strijden om immuniteit en daarnaast nu ook nog voor een grote, verse watermeloen. De teams moeten een grote ton door een parkoers rollen en daarbij een aantal keren op de ton klimmen om puzzelstukken te pakken. Uiteindelijk moeten 2 teamleden een puzzel oplossen. Het team dat dit als eerste doet wint.

De immuniteitsproef.

Als voor de proef Eva gevraagd wordt hoe ze zich voelt is ze enthousiast. Maxim staat naast haar en zijn bek vertrekt zichtbaar. Met pokeren zal Maxim niet veel winnen. Maar daar hun team een persoon meer heef kan een teamlid niet meedoen. Jochen mag kiezen en kiest uiteraard voor Eva.

Beide teams gaan gelijk op. Maar als de eerste puzzelstukken gepakt zijn durft Roos, die op het vat is geklommen, er niet af te springen, moet geholpen worden en zorgt zo voor een kleine achterstand voor haar team. Chelsey bij het andere team gaat als een speer. Maar ook Jaimie die daarna op het vat wordt gehesen gaat lekker. Jamie heeft al eerder getoond geen moeite te hebben als ze omhoog wordt gehesen.

Ondanks de door Roos ontstane vertraging gaan beide teams gelijk op bij de puzzel. Maar Roos krijgt een zak met puzzelstukken niet open en zorgt weer voor een kleine vertraging en weigert daarna, tegen teamafspraken in, zich te laten wisselen. En uiteindelijk verliest Roos en haar team voor de derde keer op rij de proef en moeten ze naar de eilandraad. Ik had daarop direct voorgesteld om Roos weg te stemmen. Door haar verliezen ze de proef en ze heeft de Peluwang en dus een kans. Zoals Frits de vorige keer terecht heeft gezegd.

Man tegen man!

De vorige keer weggestemde Frits moet duelleren op afvallerseiland en hij kiest zoals hij opgevoed is, zegt hij. Man tegen man. Dus Frits en Mark gaan duelleren. Ze moeten houten schijven ergens tegenaan drukken. Degene die als eerste een schijf laat vallen, verliest en moet de expeditie verlaten. Frits die ooit zijn schouder heeft gebroken krijgt tijdens dit duel hier hinder van en verliest de proef.

Eva verteld aan Jaimie hoe ze zich voelt, zeker na de keuze van Jochen en Jamie confronteert de groep hiermee. De groep lijkt het te snappen en belooft beterschap. Jamie toont zich hier een pracht mens!

Op de eilandraad blijkt dat Frits zijn woorden toch zijn blijven hangen. Roos wordt eensgezind weggestemd en besluit haar Peluwang te gebruiken. Ze mag kiezen uit 3 kistjes. 2 bevatten een doodshoofd. Een bevat een vlam, het symbool van deze expeditie. Als Roos deze kiest moet ze duelleren tegen degene die na haar de meeste stemmen heeft gekregen en de verliezer van dit duel moet de eilandraad verlaten. Roos kiest de vlam en moet duelleren tegen degene waarop zij gestemd heeft, Armand. Maar dit duel, het stapelen van munten op het heft van een zwaar verlies, verliest zij en dus gaat zij naar afvallerseiland. En blijkt de Peluwang dus een vloek i.p.v. een zegen te zijn.