Expeditie Robinson  Eva!
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson Eva!

Geschreven door John Holdorp

Na de laatste eilandraad van kamp Noord moest Chelsey naar afvallerseiland. Alle stemmen op Eva verdwenen door haar immuniteitsmunt. En Eva ligt daarna direct onder vuur. Een aantal teamleden heeft het helemaal gehad met haar. Maxim kon haar al heel lang wel afschieten. Haar drukke persoonlijkheid was hem een doorn in het oog.

Maar ook Radmilo is helemaal klaar met Eva en haar onvermogen zich aan de groep aan te passen. Eva die vind dat de groepen haar steeds buitensluiten maar door haar sociale onvermogen zichzelf ook steeds afzondert. Het sociale aspect is een onderdeel van Robinson. En op dit punt is Eva dus absoluut geen Robinson. Maxim en Radmilo met name willen dat ze eerlijk is en toegeeft dat haar keuze voor Chelsey een wraakactie was.

Kamp Noord gaat dan ook de immuniteitsproef in om te winnen voor Chelsey. Bij kamp Zuid is er ook verbazing merkbaar over het feit dat Chelsey weg is. Tijdens de proef waarin immuniteit en een bak met mooie grote sinaasappels te winnen zijn, gaat het als vanouds. Kamp Zuid wint weer. Wint afgetekend met 3-0. En kamp Noord moet weer naar de eilandraad.

De reacties van Eva op het verlies.

Tijdens de terugreis zit Eva op de boot met een soort grijnslach op haar gezicht. Haar team verloor voor de vijfde keer een proef. Loopt voor de vijfde keer extra eten mis en dan ga je zitten glimlachen. De manier om je gehaat te maken. Eva, lieve schat, je mag vinden dat je buiten de groep gehouden wordt, maar met dit soort reacties plaats je jezelf in een keer mijlen ver buiten de groep.

Als naderhand de heren van het team in zee zitten, zit Eva op het strand te zingen en te swingen alsof ze een feestje viert. Dit soort leedvermaak maakt je gehaat en ongewenst bij je team en ook bij twitterend (of is het X-end) Nederland. Mijn gedachtegang was: ‘Ik had die grijns van haar gezicht geveegd’.

Heeft Eva nog een immuniteitsmunt?

Later, als de hele groep in het water en Jamie vraagt naar afvallerseiland, de kans dat iemand 2 verrassingen vindt e.d. geeft Eva ook irritante antwoorden. Het hele kamp is er dan ook van overtuigd dat ze nog een tweede immuniteitsmunt heeft. Tijdens de eilandraad blijkt Eva echter geen immuniteitsmunt meer te hebben en wordt ze unaniem weggestemd en mag ze weer naar afvallerseiland. Afvallerseiland vaar Mark die uitgedaagd is door Chelsey weer zijn duel wint. En dus langer in de Expeditie mag blijven. Deze aflevering draait dus eigenlijk om Eva. Die nog steeds in de Expeditie zit. Eva die alleen maar vijanden heeft gemaakt bij zowel haar medespelers als bij de kijkers.