Expeditie Robinson: Eva raakt in paniek
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson: Eva raakt in paniek

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het is tijd voor een hoogtepunt in de expeditie: de samensmelting! Vrijwel iedereen die aan Expeditie Robinson plaatsneemt heeft als doel minimaal de samensmelting te halen. Of nog liever het samensmelting diner. Hamburgers, frietjes, kip, vers fruit, bier, wijn. Zo’n beetje alles waar ze de afgelopen periode over gedroomd hebben is daar aanwezig en staat voor hen klaar.

Maar ja, je moet wel eerst die samensmelting halen. Er is altijd eerst nog een proef die een afvaller oplevert. En juist die afvaller wil je niet zijn. Stranden in het zicht van de haven. En dan komt er ook nog een strijd op afvallerseiland want ook daar vallen mensen af. En vanaf dat moment is er geen groeps strijd meer, maar alleen een individuele strijd.

De eerste individuele proef

En dus beginnen de kampen Noord en Zuid aan hun eerste individuele proef. Gewoon wat water scheppen met iets waarin geen water blijft zitten. Dan een moer losdraaien, een touw met een haak gebruiken om een zak met puzzelstukken naar je toe te trekken en een puzzel maken. Simpel toch? Maar er komt wat extra druk bij. De winnaar krijgt een immuniteitsmunt en de verliezer verlaat direct de expeditie.

De strijd is hevig, vooral Maxim en Willem liggen de hele tijd op kop. De laatste die nog geen zak met puzzelstukken heeft, verliest en moet de expeditie verlaten. De laatste twee die strijden om in de expeditie te blijven of af te vallen zijn Roberta en misschien wel verrassend Radmilo.

De man die zich verheugd heeft op een individuele strijd heeft grote moeite met deze eerste proef. Maar op het laatste moment haalt hij het net en moet Roberta dus de expeditie verlaten. Aan de andere kant wordt Maxim, die vrijwel de hele tijd op kop heeft gelegen, voorbijgestreefd door Willem. Die dus de immuniteitsmunt wint.

Het diner, maar ook nog een belangrijke strijd

En dan is er dat befaamde en beruchte diner met heel, heel veel eten. En dan als iedereen smakelijk heeft gegeten duiken er mensen op. De drie van afvallerseiland moeten in het zicht van de rest strijden. De eerste die het langste in een squat positie blijft zitten mag aan tafel aansluiten. De andere twee moeten nog eens strijden. De winnaar blijft ook in de expeditie. De verliezer moet de expeditie verlaten. Ik hoop zo dat Mark en Jamie doorgaan.

Bij het squatten geeft Jamie al snel op. Mark en Eva houden het lang vol en Mark wint uiteindelijk. De tweede proef is vuur maken. Iets wat Eva vaak en Jamie bijna nooit heeft gedaan. De ervaren vuurmaakster Eva heeft als eerste vuur. Jamie heeft eerst haar hout gesorteerd zodat ze veel kleine houtjes klaar heeft liggen. Maar ook Jamie maakt dan snel vuur en door het gesorteerde hout heeft ze al snel een echt vuur.

Terwijl het vuur van Eva uitgaat omdat ze bijna alleen een tondel in brand heeft gestoken en haar hout nog niet heeft georganiseerd. En terwijl het vuur van Jamie groter wordt raakt Eva in paniek en gaat de vreemdste dingen doen. En uiteindelijk wint Jamie. Eva moet de expeditie verlaten en Jamie mag aansluiten bij het diner. En dus blijven twee favorieten van het twitterende publiek in de expeditie.