Expeditie Robinson: Een waardeloos cadeau
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson: Een waardeloos cadeau

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Nadat ze de afgelopen eilandraad bijna de expeditie moest verlaten, probeerde Krista de groep uit te leggen waarom zij niets gezegd heeft over de immuniteitsmunt van Eva. Maxim gelooft haar niet en Mark veroordeelt dit ook. Ilse is het hier niet mee eens. Ook Radmilo wil Krista weg hebben. Dus voor Krista is het essentieel om de proef te winnen.

En de proef is simpel. Het is een potje memory. Maar memory met een twist. De deelnemers moeten een slangetje dicht houden anders stroomt er water weg. Is het water op lig je uit het spel. Degene met de meeste verzamelde paren wint. Maar als je de panelen om gaat draaien, loopt het water weg.

Hoe speel je tactisch Robinson memory?

En dus wordt het na een voorzichtig begin een tactisch spel. draai je iedere keer weinig om en pak je dan maar 1 of geen paar? of ga je helemaal los, scoor je hopelijk veel paren maar verlies je meer water? De eerste die losgaat is Mark en hij pakt 5 paar. Na hem volgen nog een paar spelers die meerdere paren pakken. En dan is Jochen aan de beurt en hij gaat ‘all in’. Draait alle platen om en verzamelt dan zoveel mogelijk panelen totdat zijn tijd op is. Iets waar Willem maar al te graag op wijst omdat hij de resterende stapel met 4 panelen kan pakken.

Willem rekent zich al rijk. 4 panelen zijn twee paren en dan is hij niet de laatste. Jochem heeft door zijn run 6 paar te pakken en wint. Maar Willem die dacht dat hij een cadeau kreeg van Jochen heeft pech want de 4 panelen die Jochen niet meer mocht pakken zijn 4 verschillende panelen. Dus geen 2 paar en Willem is de slechtste in memory.

Jochen wint de proef. Neemt Guido en Maxim mee naar Winnaarseiland. En kiest voor het pizzapakket en dus niet voor een koker. Verder kiest hij Iris uit om met Willem te duelleren om een stem. Iris weet niet waarom Jochen haar heeft uitgekozen. Gaat zij hem dit nog kwalijk nemen?

Wie verliest zijn stem?

Willem won het duel met gemak en heeft dus twee stemmen op de eilandraad. Maxim vraagt op het winnaarseiland aan de andere twee op hem te stemmen. Hij heeft heimwee en wil wel naar huis. Krista ondertussen irriteert zich aan de manier waarop Mark en Iris over haar praten en haar uitlachen.

Op de eilandraad verwacht Krista veel stemmen te krijgen. Zal het verzoek van Maxim haar redden of moet ze toch de expeditie verlaten? De stemmen gaan gelijk op. Maxim stemt op haar. En zij stemt met haar 2 stemmen op Maxim. En dat blijkt de beslissende stem want Maxim wordt met 6 tegen 5 stemmen weggestemd en moet de expeditie verlaten. En dus blijft Krista langer in de expeditie in een groep die haar liever kwijt dan rijk is. En dus wordt zij volgende week weggestemd tenzij er nog een verrassing komt...