Expeditie Robinson : Hangen, eten en sjoelen
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson : Hangen, eten en sjoelen

Geschreven door John Holdorp

De halve finale met nog 5 deelnemers in de race voor de finale. Mark, Guido, Willem, Jochen en Ilse. Zij hebben 3 kansen op een finaleplaats. 3 verschillende proeven waarbij de winnaar naar de finale gaat en de anderen doorgaan naar de 2e en 3e proef. En na die derde proef gaan er twee naar huis.

Alle vijf hebben ze een of meerdere proeven gewonnen. Mark en Ilse hebben al eerder dicht bij de uitschakeling gestaan. Mark heeft zich vanuit afvallerseiland teruggevochten in de expeditie. Ilse zit er alleen nog in doordat Willem haar zijn immuniteitsmunt heeft gegeven. Maar alle vijf hebben getoond te kunnen winnen en dus worden in 3 verschillende proeven de drie finalisten bepaald.

De hang proef.

Wie houdt het langste vol? Proef een is een variant op een 'hang proef' dit soort proeven kom je altijd tegen in Expeditie Robinson. Proef twee is de beruchte eetproef die ook altijd terugkomt in de expeditie. En de derde proef is een parcours waarin men met een katapult moet schieten, over een evenwichtsbalk moet lopen en moet sjoelen.

Proef 1, de hang proef. Hangen aan een vlak met pennen dat steeds schuiner komt te hangen. Dit is niet Jochen zijn proef. En Mark ziet dit als zijn kans om te winnen. Iedereen zoekt en vindt zijn positie m.u.v. Guido, die steeds van positie verandert, hangt soms zijdelings, bijna ondersteboven zelfs en verspilt hierdoor veel energie. En beseft uiteindelijk dat hij niet kan winnen en geeft op. Ook Jochen en Ilse vallen af waardoor Mark en Willem strijden voor de 1e finaleplaats. Een strijd die Willem wint.

Smakelijk eten!

Proef 2, de eetproef met als voorgerecht kippenpoten, of meer kippenvoeten met de botjes er nog in en de nagels er nog aan. Dan tonijnen ogen als hoofdgerecht en geitenballen als toetje. Smakelijk dus. Mark eet de kippenpoten in recordtempo, gevolgd door Guido en Jochen. Bij de tonijnen ogen zien we de smurrie uit Jochen zijn mond lopen. Hij heeft moeite ze door te kauwen en ziet Guido en Mark dus eerder finishen. Dus mogen deze twee laten zien wie het snelste drie geitenballen op weet te eten. Beiden waren steeds snel maar Guido is het snelst. Mark wordt weer tweede.

Proef 3, katapult schieten, dan schijven over een evenwichtsbalk brengen en tenslotte sjoelen met die schijven. Mark dicht zichzelf vanuit zijn jeugdervaringen grote kansen toe. Maar bij het katapult schieten gaat het mis en bouwt hij een achterstand op. Die hij wel nog ver inloopt maar uiteindelijk wint Ilse en zijn Willem, Guido en Ilse de finalisten en moeten Mark en Jochen de expeditie verlaten, Mark en Jochen reageren sportief op hun verlies.