Expeditie Robinson : De finale.
Bron: RTL / Jasper Suyk

Expeditie Robinson : De finale.

Geschreven door John Holdorp

Weer een typische finale uitzending vanuit de studio. Iets waar ik een hekel aan heb. Al dat napraten en het uitrekken en uitmelken van de laatste proef. Iedere keer een stukje laten zien en dan wat reclame en nog wat praten. Verschrikkelijk.

Maar goed de finale met Guido, Willem en Ilse die er eigenlijk niet meer bij had moeten zijn maar er toch bij is gekomen doordat Willem zijn immuniteitsmunt aan haar had gegeven. Waardoor ik haar in zekere zin niet de juiste persoon vond om te winnen.

De finaleproef deel 1

Tussen de gesprekjes door zien we de finaleproef in stukjes. En het is een grote proef met daarin standaard onderdelen die we de laatste jaren altijd zagen in Expeditie Robinson zoals het bouwen van gootjes om water door te laten stromen, het maken van een trap/brug met planken die er maar op een manier inpassen en als laatste onderdeel het schieten op doelen. Waarbij het al eens voor is gekomen dat alle munitie op was en niet alle doelen waren geraakt.

In het begin gaat Guido als een speer, gaat Willem goed en heeft Ilse grote moeite met de gootjes. Bij elk onderdeel begint Guido als eerste, volgt Willem geruime tijd daarna en is Ilse dan nog in geen velden of wegen te bekennen. En dus mag Guido als eerste beginnen met het schieten op de doelen. En schieten en schieten terwijl de anderen nog bezig zijn met eerdere onderdelen. Guido schiet een keer raak en lijkt af te stevenen op een simpele overwinning. Guido schiet een tweede doel om en gaat winnen.

Kan iemand Guido nog stoppen?

Maar de anderen geven niet op en ook Willem mag beginnen met schieten en raakt uiteindelijk zijn eerste doel en ook zijn tweede doel en dan is het plotseling 2-2 met Ilse nog steeds op een ruime achterstand. Guido raakt zijn derde doel, maar dit valt niet om en dan plotseling raakt Willem zijn derde doel, dat wel omvalt en Willem is dan toch de winnaar.