Frank Evenblij presenteert nieuwe quiz en experiment

Frank Evenblij presenteert vanaf december een nieuwe kennisquiz en experiment bij BNNVARA. In het nieuwe programma Het uur van de waarheid studeren twaalf kandidaten een etmaal lang, non-stop op twaalf onderwerpen om daarna met elkaar de strijd aan te gaan in de quiz-arena.

Frank: “Tijdens de quiz denken de kandidaten best scherp te zijn, maar door slaapgebrek daalt juist hun concentratie. 24 uur niet slapen zorgt ervoor dat kandidaten soms te snel of verkeerd drukken, ook al weten ze het antwoord. Het is ook mooi om te zien hoe hecht een groep wordt na een etmaal met elkaar te hebben doorgebracht. Het doet de andere kandidaten echt pijn als de eerste kandidaat eruit vliegt. Diegene heeft dus 24 uur gestudeerd en moet binnen een minuut naar huis.”

De onderwerpen variΓ«ren van Feyenoord en de Berlijnse Muur tot de 17e eeuw en Nederlandse rappers. Voor de antwoorden moeten de kandidaten altijd terug in de tijd. Lukt het ze hun ogen open te houden en hebben ze hun historische kennis paraat? De snelste kandidaat met de meeste goede antwoorden komt in de finale en maakt kans op de geldprijs.

De kandidaten mogen in de 24 uur dat ze aan het experiment meedoen eten, drinken of een luchtje scheppen, maar niet slapen. Dommelen ze weg, dan worden ze direct wakker gemaakt.

Het uur van de waarheid vanaf 6 december om 21.30 uur te zien op NPO1.

Foto: Roy Beusker / BNNVARA

Geef een reactie