GTST-blog: Steef zit diep in de problemen
Bron: RTL/Geert de Lange

GTST-blog: Steef zit diep in de problemen

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Elke vrijdag blikt Annemarie terug op de voorbije week in GTST.

Julian gaat naar Saskia toe, die in de Koning aan het werk is. Hij vertelt Saskia dat Steef € 25.000,- belastingschuld heeft omdat hij geen belastingaangifte heeft gedaan. Voor uitstel is het al te laat. Julian en Saskia gaan met Steef in gesprek, waarom hij zijn enveloppen niet heeft opengemaakt en al zijn geld heeft uitgegeven. Nu zijn zij ouders verantwoordelijk omdat hij nog niet meerderjarig is. Steef zegt in een gesprek met Saskia dat hij alles zelf wil betalen, maar zij wil alles samen oplossen. De rest van  gezin krijgt ook te horen wat er speelt. Als Laura Julian € 5000,- wil geven, weigert hij dit pertinent. Bij het gezin Verduyn wordt afgesproken dat iedereen iets inlevert gedurende een jaar.

Janine gaat Lynn helpen. Ze belt de huisbaas met een klacht over de flat en krijgt te horen dat ze een klachtenformulier in moet vullen. Op internet leest Janine serieuze klachten van huurders over dezelfde huisbaas. Ze wil er werk van maken, omdat ze bang is dat ook andere huurders gevaar lopen met hun cv ketels. Dan belt Agaath van Dijnselburg Janine op en zegt met haar te willen afspreken. Janine vertelt haar over de hoge koolmonoxide waarden in de flat. Van Dijnselburg neemt haar mee naar de flat. Dan hangt er opeens een gloednieuwe ketel in het appartement van Betsy. De huisbaas zegt dat deze er al lang hing, maar Janine houdt vol dat het een nieuwe is. Daarop gaat Janine met Lynn langs de andere bewoners en blijkt dat er heel veel klachten zijn. Janine besluit een bijeenkomst voor deze mensen te organiseren. Ook de huisbaas komt opdagen en zegt dat klachten bij haar mogen worden doorgegeven.

Tijdens het uitje naar de Veluwe gaan Mare en Lars en Nina en Bing met Shanti samen eten. Mare doet cynisch over open huwelijk. Wat hebben zij toch een ‘rottig huwelijk’. Er wordt besloten samen een fietstocht te maken. Dan regent het. Lars zit op de fiets, maar Nina en Shanti besluiten een huifkartocht te maken. Dan gaat Lars natuurlijk ook mee. Ze stappen samen uit om naar de uitkijkpost te gaan. Nina en Lars krijgen ruzie en Shanti valt van de trap en bezeert zich en is bang dat er iets met de baby is. In het ziekenhuis wordt alles gecontroleerd en blijkt alles in orde te zijn. Nina waarschuwt Rick, die snel naar het ziekenhuis komt. Dan mag Shanti naar huis en Rick brengt haar daar naartoe. Hij komt tot inkeer en wil blijven. Voor altijd. Maar Shanti is bang dat hij zich toch weer zal gaan bedenken.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!