GTST-blog: Wat zijn Marwan en Julian nu van plan?
Bron: RTL/Geert de Lange

GTST-blog: Wat zijn Marwan en Julian nu van plan?

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Elke vrijdag blikt Annemarie terug op de voorbije week in GTST.

Nu de boeven de auto hebben meegenomen, moeten Marwan en Julian naar huis gaan lopen. Marwan besluit Philippa maar te vertellen wat er gebeurd is. Zij komt naar de Buurtsuper en zegt dat er nu € 50.000,-weg is.

Het tweetal moet om dat terug te verdienen nog tien ritten voor haar doen of € 50.000,- cash teruggeven. Als Julian thuiskomt, vertelt Merel enthousiast over de kamer die ze heeft gevonden, maar Julian zegt dat dat niet door kan gaan.

Zijn klus gaat niet door. Saskia wil weten wat er nou werkelijk aan de hand is. Marwan en Julian praten over de ritten. Julian wil die beslist niet meer doen en hij gelooft dat Philippa het er wel bij zal laten, maar Marwan is daar niet zo zeker van.

Dan blijkt dat er ratten in de Buurtsuper zitten. De verzekering dekt de schade niet. Een rattenverdelger vertelt dat die ratten niet zo maar binnengekomen zijn. Alles wat niet vacuüm verpakt zit moet worden weggegooid. Als Philippa in de winkel komt, dreigt Julian naar de politie te gaan om haar aan te geven. Zij heeft een pluchen rat bij zich voor Tom.

De nieuwe look van Rick valt niet alleen Shanti op. Als hij thuiskomt, wil Shanti met hem vrijen. Maar hij is bang vanwege de baby en wil dat pas na de geboorte van de baby. Rick gaat met Daan naar de vrijgezellenavond van Bing. Ze doen buiten spelletjes totdat Rick zijn enkel weer opspeelt.

Later gaan ze bier drinken bij De Koning. Ze drinken allemaal te veel en zijn knap aangeschoten. Saskia haalt Julian op. Als Rick thuis op de bank wakker wordt heeft hij een kater. Als Shanti wil gaan koken, komt Demi binnen. Rick heeft geregeld dat zij lekkere dingen van de snackbar brengt.

Henk en Steef zijn thuis met de duif. Dan komt Saskia aan Laura vragen of Merel zo lang bij Henk en haar in de garage kan wonen. Daar heeft vroeger Amir gewoond. Henk en Steef gaan op pad om het losgeld voor de duif te innen.

Er komt een busje aan, dat een tas dropt. Er blijken echter waardeloze papiertjes in te zitten. De eigenaar van de duif komt ook tevoorschijn. Hij houdt Steef vast. Als Henk thuiskomt met de eigenaar van de duif, moet hij opbiechten dat ze hem gechanteerd hebben voor € 25.000,-.

Laura vindt het niet kunnen. De eigenaar wil geen verdere stappen ondernemen nu zijn duif zo goed verzorgd is. Maar Laura heeft nog wel een straf voor Steef en Henk. Zij mogen de bus van de eigenaar van de duif uitmesten. Laura krijgt € 1.000,- vindersloon. Zij schenkt het gelijk aan de familie Verduyn voor de belastingschuld.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!