Jort Kelder bespreekt de taboes over de ouderenzorg

Jort Kelder bespreekt in een eenmalige special de taboes over de ouderenzorg. Nu we steeds ouder worden en de zorgkosten de pan uit rijzen, ontkomen we niet meer aan deze prangende vragen. Moeten er harde keuzes gemaakt worden?

Jort Kelder gooit de taboes op tafel en legt het publiek, experts en beleidsmakers dilemma’s en stellingen voor over de stand van de ouderenzorg. Nu Ên morgen. De ouderensector heeft het zwaar te verduren. Maar valt dit alleen onder de verantwoordelijkheid van de politiek of heeft de burger zelf hier ook een rol in?

Prominenten uit verschillende hoeken binnen de ouderenzorg schijnen hun licht op de situatie. Onderwerpen als mantelzorg, de rol van de politiek, vergrijzing en mogelijke alternatieve oplossingen worden besproken door onder anderen Hugo de Jonge, Pieter Bakx, Carin Gaemers, Hans Buijing, Marian Verkerk en Liesbeth Hoogendijk. Ook delen mensen die dagelijks te maken hebben met deze zorgkwesties hun eigen ervaringen in gesprek met Jort.

Ouderenzorg: de taboes op tafel, maandag 21 januari om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2

Foto: AVROTROS

One comment on “Jort Kelder bespreekt de taboes over de ouderenzorg

  1. Caroline Houtman schreef:

    Beste jort,
    Prima programma, naar mijn idee er niet diep genoeg op ingegaan. Ook wat moeilijk in zo’n korte tijd met zo’n groot onderwerp. Wat ik gemist heb is: ouderen zijn over het algemeen gezonder tot op hoge leeftijd. Voor velen geldt dat de laatste twee jaar van hun leven het meeste geld kost. Dit geldt echter ook voor jonge mensen die vroeg dood gaan. Die vergelijking heb ik hier gemist. Nu lijkt het of al het geld naar de ouderen gaat. Maar het gaat naar de laatste jaren van een leven, vroeg of oud. En oud worden doe je alleen als je gezond bent geweest in de tijd ervoor.

    Ook heb ik een vraag. Worden wij in de komende tijd nog wel ouder. De ouderen van nu zij van het interbellum. Mijn eigen moeder is afgelopen jaar op 100jarige leeftijd overleden helder en tot het eind zelfstandig gewoond. Als ik om me heen kijk zijn echter veel mensen van de babyboom al overleden. Daar hoor je niemand over. Dat zou toch uit de statistieken te halen moeten zijn.

Geef een reactie