Vanavond op tv: Jort Kelder leidt nu al spraakmakend debat over racisme
Bron: AVROTROS / Ruud Baan

Vanavond op tv: Jort Kelder leidt nu al spraakmakend debat over racisme

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De NPO staat vandaag via al haar kanalen op tegen racisme, met als afsluiting een debat rondom racisme onder leiding van Jort Kelder. In de nu al spraakmakende uitzending van De Stelling van Nederland wordt vanavond gedebatteerd over de stelling ‘Het huidige racismedebat drijft Nederland uit elkaar’.

Er was de afgelopen dagen veel ophef rondom het debat van AVROTROS. De keuze voor Jort Kelder als debatleider zorgde voor boze reacties, omdat Kelder volgens diverse racisme-activisten niet onbevooroordeeld over dit onderwerp zou kunnen praten. Dat schreven zij in een brandbrief aan de NPO.

Tijdens de themadag ‘Nederland tegen racisme’ besteden de NPO en de omroepen in alle programma’s op verschillende manieren aandacht aan racisme en andere vormen van uitsluiting. Op NPO 1 wordt na het debat ook een speciale uitzending van Ook Hier met Dwight van van de Vijver uitgezonden.

Ook is er aandacht voor racisme tijdens een extra editie van Op1 om 22:05 uur, waarin premier Mark Rutte te gast is bij de presentatoren Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Aansluitend start op NPO 1 een nieuwe reeks van Andere Tijden Sport met de aflevering ‘Van Mijnals tot Memphis en hoe Oranje kleur kreeg’.

NPO 2 zendt zondag twee kerkdiensten uit die racisme als thema hebben en besteedt aandacht aan racisme in de documentairereeks Why we hate en De Kennis van Nu. Voor de jongere kijkers is er tijdens het kinderblok NPO Zapp op NPO 3 een extra uitzending van het NOS Jeugdjournaal over racisme.

Het debat in De Stelling van Nederland is vanavond om 20:25 uur te zien op NPO 1.