Married At First Sight: Ik voel, ik voel... wat jij níet voelt!
Bron: RTL

Married At First Sight: Ik voel, ik voel... wat jij níet voelt!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

De eindstreep komt langzaam aan in zicht. Wie gaan de eindstreep samen halen?

Voelen met je hart en niet met je hoofd

Patries en Stephan verlaten Malaga weer en het wordt tijd om samen te gaan wonen. Ik denk dat het tijd wordt dat Stephan stopt met het ‘pleasen’ van Patricia. Je kunt ook té veel je best doen en gevoel dwing je niet af!

Hij blijft maar zeggen dat het tijd wordt dat hij nóg wat meer van zichzelf laat zien. Lieve Stephan, het is geen proefperiode voor een nieuwe baan dat huwelijk van je. Je hóeft niet nog meer van jezelf te laten zien. Wees gewoon lekker jezelf en heb het gezellig samen. De rest komt vanzelf.

Mi casa es tu casa

Patries gaat kijken hoe Stephan woont en dat is wel even schrikken. Er moet nog wel héél veel gebeuren! Ziet ze zich daar wonen? Nee niet echt, voor een weekje houdt ze het wel vol in de bouwval. Of misschien is max een weekendje tóch beter.

Oké met het uitzicht naar buiten zie je de bouwval achter je niet. De kaarsjes vindt Patries erg leuk. Dat zegt wel wat over een man vindt ze. Maar ja....Er moet nog wel wat gebeuren. Ze vindt het niet erg dat het huis een bouwval is, zij hoeft er tenslotte niet te wonen. 

Eveline gaat het gesprek aan met Wichian

Loes en Wichian hadden eigenlijk nu samen moeten wonen, maar Loes kon het niet eens opbrengen om bij Wichian te blijven slapen. Voor Wichian is er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Hij heeft het sérieus gewoon over kinderen krijgen in de toekomst.

Het is wel handig Wichian, dat ze dan éérst een keer blijft slapen....enzovoort. Die kindjes komen niet door het openstaande raam aangewaaid. Hij geeft zélf ook nog eens aan nog niet verliefd te zijn. Mmmm...bijzonder dit! En dan wel praten over kindjes krijgen samen.

Eveline maakt zich wel wat zorgen over de vriendschappelijke basis tussen Wichian en Loes, maar hij ziet dat hélemaal niet als een probleem. Althans dat beweert hij. Fysiek is het ook wel oké, maar sex? Nee.....Wat was dat ook alweer?

Hoeveel lingerie heeft een vrouw nodig?

Na een week zonder elkaar te zijn geweest, gaat Maarten op bezoek bij Richelle. Hij is zwaar onder de indruk van wat Richelle heeft opgebouwd. Goede carrière, ambitieus, mooi huis, slimme vrouw zijn Richelle. Hij is trots op haar!

Richelle gaat boodschappen doen en Maarten mag door het huis struinen. De diploma’s aan de muur, alle foto's die overal en nergens staan. Hij ontdekt van alles wat hij óók wel wil. Helaas staat er in de koelkast maar één biertje voor hem koud. Beetje jammer dit. 

Als ze bij Maarten komt wonen mag ze haar grote TV wel meenemen

De master bedroom vindt hij geweldig en hij heeft zijn lade al gevonden. Dat is namelijk die lade waar de lingerie van Richelle in ligt en ik moet zeggen die is niet misselijk. Vol verwachting gaat de lade van het nachtkastje open in de hoop dat hij daar nog andere spannende dingen vindt, maar verder dan een paar boeken gaat het niet.

Beneden trekt de immense TV de aandacht en Maarten is er duidelijk over. Als Richelle bij hem komt wonen dan kan ze die TV mooi meenemen. Het huis is in ieder geval groot genoeg om 3 kinderen te herbergen. Wacht even....met 2 was het toch klaar zeiden jullie de vorige keer?

Richelle is heel duidelijk dat ze hoopt dat Maarten zich bij háár zo thuisvoelt dat hij toch richting Ammerzoden wil komen wonen. Nou....Maarten = Enschede, dus ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken.

Laura voelt zich helemaal thuis

Al hardlopend met hond Emma is Laura helemaal in haar sas. Als ze thuis komt heeft Cathalijne, met 2 verschillende sokken aan, het ontbijt klaar. Laura heeft nog geen enkele rotdag gehad met Cathalijne.

De meiden hebben gezinsuitbreiding. Er zijn kittens geboren en Laura was de ‘katten-verloskundige’. Patrick vindt het prachtig om te zien dat dit misschien wel het ‘happy-couple’ gaat worden. Ze passen zó fijn bij elkaar.

Martijn en Nicole worden uit de kast getrokken voor het ‘koppels-weekend’

In Noordwijk begint het ‘koppels-weekend’ en niet iedereen kijkt daar naar uit. Er staan wat verrassingen op het menu waaronder Nicole en Martijn die ze weer uit de kast hebben getrokken.

Mijn eerste reactie is WAARÓM?????? Van de andere kant denk ik, dat dit het spektakel gehalte wel behoorlijk omhoog tilt en dat mag wat mij betreft wel. Er is natuurlijk tijdens het groepsdiner het nodige gezegd over die twee en iedereen had daar wel een mening over.

Ook Patries en Stephan leren de andere koppels kennen en wie weet.....Misschien vindt Paula Martijn wel heel leuk en Remco Nicole, of gaat Patries met Martijn aan de haal. Feesten doen ze namelijk alle twee érg graag en eerlijk is eerlijk....ik heb Instagram foto's voorbij zien komen waar de meest bijzondere koppels op te zien zijn (en de andere helft van dat koppel ontbreekt)

Remco wil het gesprek met Paula nog een keer aan gaan

De koppels druppelen langzaam binnen en gelukkig...ook Wilfred en Francois komen samen aan! Paula en Remco komen afzonderlijk van elkaar aan en slapen, 3x raden.....apart van elkaar.

Remco en Paula hebben elkaar helemáál niet meer gesproken en als ze allemaal samen zitten, lijkt het wel alsof ze Paula en Remco bewust op een barkruk áchter de bank hebben neergezet. Hoog verheven boven de rest.

Paula heeft de nodige spanning en Remco...die geeft écht waar aan dat ze misschien nog even moeten praten. Paula bedankt hier heel terecht hartelijk voor! Praten...waaróver in vredesnaam? Carlo denkt toch dat áls Remco er voor open staat, dat er dan van Paula ook wel wat interactie mag komen. Nou Carlo....genoeg is genoeg lijkt mij zo.

Cathalijne het ‘sokken-meisje’

Laura en Cathalijne komen gezellig samen binnen en Cathalijne schopt meteen haar schoenen uit. Ze is écht zó niet van leuke kleding. Spijkerbroek, spijkerbloesje, funny sokken en in kleermakerszit ploft ze eerst op bed en vervolgens op de bank tussen de andere koppels in.

Loes en Wichian komen gezellig samen binnen en Loes geeft gelijk aan hoofdpijn te hebben. Bijzonder dat je dan wel in zo’n uitbundige en uitgelaten stemming bent. Ik voel een enorme smoes aankomen waar ze gebruik van gaat maken mocht dit nodig zijn.

Wat hebben ze elkaar te vertellen?

Niemand weet nog van het koppel Patrica & Stephan, maar ze vallen meteen in de smaak. Loes en Patries herkennen elkaar meteen van de testdagen en van de hoofdpijn van Loes is niets meer te merken. Ik gedraag me toch écht heel anders als ik een hoofdpijn zo heftig vind dat ik het moet benoemen.

Voor Richelle gaat het soms wel wat te snel (die zag ik niet aankomen) Ze moet duidelijk aan het tempo wennen en Maarten heeft ook het besef nog niet dat ze getrouwd zijn. De klik is er en de match snappen ze alle twee.

Francois mag het een en ander uitleggen

Hij schrikt zich rot als Carlo vraagt om uit te leggen wat er is gebeurd. Francois heeft met name moeite dat iedereen steeds vraagt ‘ben je al verliefd?’ Dat gevoel van het móeten voelen zit Francois echt dwars.

Wilfred is vrij snel met zijn gevoel, maar hij had al duidelijk het gevoel van afstand en terughoudendheid. Wilfred wás verliefd maar durft dat nu niet meer te zeggen. Pure zelfbescherming dus. Hij is gekwetst.

Loes laat er een analyse op los

Loes weet haarfijn uit te leggen hoe Wilfred en Francois met elkaar om zouden moeten gaan. Ze zegt dat het heel herkenbaar voor haar is. Waarom gaan ze niet terug naar de basis? Waarom moet er een label aan hangen hoe iets heet? Dat schept alleen maar verwachtingen.

Volgens Loes vinden ze elkaar gewoon heel erg leuk en ook Laura bevestigd dat dat is wat ze constant hoort en ziet. Lekker boeiend of je al verliefd bent. GENIET gewoon samen en laat het op je afkomen. Waarom zou de verwachting van een ander er tussenin moeten staan.

Wilfred had liever eerder geweten dat het gevoel van Francois er niet is. Nu zijn er verwachtingen geschept en ik begrijp helemaal het gevoel van Wilfred. Ik kreeg van het wat ‘overdreven gedrag’ van Francois ook de indruk dat het goed voelde. 

Het dak gaat er af...en daar is de hoofdpijn van Loes weer

Na de nodige gesprekken gaat éindelijk het dak er af en wat ik al vermoedde gebeurt. Loes trekt zich terug want ze heeft hoofdpijn. Weer een bevestiging dat Loes snel overprikkelt is en dat het snel té druk wordt.

Loes wil graag wachten tot de tijd komt dat ze méér rust heeft (lees: tot de camera’s weg zijn) Alleen met Wichian gaat het prima, maar de druk van het programma en de camera’s, daar is ze niet goed in. In tegenstelling tot het diner waar Wichian met Loes mee naar huis ging, feest hij er nu gelukkig lekker op los.

Stephan begin ik een beetje eng te vinden in zijn gedrag. Hij wéét dat Patries niet als een blok voor hem valt omdat zijn uiterlijk niet is wat ze zoekt. Hij gaat hoe dan ook bewijzen dat zijn innerlijk wél hetgeen is wat ze zoekt. Zo stoer dit, maar de vraag is of hij die kans krijgt, want ik zie iets gebeuren wat het allemaal flink door elkaar gaat schudden.

Let’s party!!!!!!

Iedereen gaat los en terwijl Loes haar hoofd op de slaapkamer zo ongeveer uit elkaar barst, zet Wichian er nog een tandje volume bovenop en danst hij op z’n leger slippers vrolijk verder. Zelfs Paula gaat hélemaal los, terwijl Remco voor dood met een pot bier in zijn handen staat te kijken naar Joost mag weten wat.

Wilfred en Francois gaan gezellig samen naar bed en uiteraard krijgt Francois de vraag of hij morgenvroeg om 6 uur mee gaat zwemmen. NEEEEE Doe normaaaaaal!!!!! De fles bubbels blijft dicht en de glazen blijven schoon op het nachtkastje van Francois staan.

De volgende keer: Een duinwandeling, laat Remco zich duwen in de auto en geniet hij van Paula. Stephan is in tranen en in shock en zie ik nou serieus dat ze Martijn en Nicole écht van stal hebben gehaald?

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!