Married At First Sight: Als liefde pijn gaat doen kunnen we ook geen vrienden meer blijven
Bron: RTL

Married At First Sight: Als liefde pijn gaat doen kunnen we ook geen vrienden meer blijven

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Het einde komt in zicht en er worden knopen doorgehakt! Blijven ze getrouwd of gaan ze scheiden?

Romantisch diner voor een tussenbalans

De koppels komen binnen in het restaurant en kennelijk heeft Remco haast, want hij roept: “Paula kom”. Is dat omdat hij er graag van af wil zijn? Des te eerder des te beter? Of heeft hij er zin in. Dat laatste kan ik me nauwelijks voorstellen gezien de stiltes die er meteen weer zijn aan de gezellige tafel van twee. Paula had maar wat graag aan een grote gezellige tafel gezeten.

Wichian zit hélemaal alleen en dat vind ik zó sneu. Die man heeft écht karakter want in zijn uppie brengt hij gewoon een toast uit op de liefde. Dit nadat hij even al Face-timend geproost heeft met Loes. Loes vraagt vrij onbenullig of hij alleen zit. Ja met wie anders Loes? gelukkig heeft Loes aangegeven dat ze hem erg mist. Ik denk dat we nog een andere Loes gaan zien voordat dit seizoen afgelopen is. (Ik heb ook nog wat goed te maken met Loes na mijn laatste column over haar)

Loes en Richelle lijken wel op elkaar

Maarten en Richelle hoeven er geen seconde over na te denken en vragen of Wichian bij hun aan tafel komt zitten. Wichian is een fijne gozer en dat geldt ook voor Maarten. Ik denk dat die twee koppels elkaar prima begrijpen. Ja, ik zeg twee koppels, want iets in me zegt dat Wichian en Loes het samen wel gaan klaren dit klusje.

Richelle herkent heel veel in Loes, met name haar rustige opbouw van dit proces. Niet te hard van stapel lopen. Maar ja….Richelle is níet naar huis gegaan. Oops.....doe ik het weer. Ik zou lief zijn voor Loes want ik vind haar ook oprecht lief en niemand kan in de ‘gevoels-zone’ van een ander kijken.

Communiceren is een kunst

Loes en Wichian communiceren écht goed met elkaar en dat zou ze wel eens verder kunnen brengen dan wij allemaal vermoeden.

Laura en Cathalijne kunnen dit ook, lekker samen praten. De humor van Cathalijne, ik hou ervan! Met het nodige sarcasme en dan bloedserieus zeggen: “Ook zo fijn dat ze dit jaar een trio koppel hebben gedaan” waarna ze vervolgens naar de tafel van Wichian, Maarten en Richelle kijkt. Ik zie Richelle veel doen, maar een triootje??? No way!

De twee meiden zijn geweldig met elkaar. Ze leren elkaar steeds beter kennen en ook hier zie ik wel brood in. Van Remco en Paula moeten we maar gauw afscheid nemen. Zeker als ik Remco hoor zeggen ‘nog even doorzetten’. Wat een trekletter zeg! Paula geniet van het kijken naar de geslaagde verliefde koppels. Ook Paula is minder koud dan ik in eerste instantie steeds riep. Maar haar moeder….ik zeg er niets meer over. Die heeft Paula zelf ook niet uitgekozen.

Deze uitkomst heb je aan jezelf te danken!

Stephan gaat in sneltreinvaart, zijn tweede naam is vast Max. Hij legt wel een druk op de schouders van Patries die heel duidelijk niet zo reageert zoals Stephan dat graag zou willen. Het was leuk, maar ook wel érg veel. Stephan blijft maar doorzagen hoeveel hij haar gaat missen.

Hij beseft dat hij misschien wel iets té voortvarend van start is gegaan en té veel zijn best heeft gedaan. Patricia is dúidelijk. ‘Dan weet je dat je deze uitkomst aan jezelf te danken hebt”. 

Ik zie alleen maar liefde voor elkaar

De rode biet is een orgasme op de tong van Francois. Ze praten over hoe ze het ervaren hebben en ik zie een meeluisterend oor, nee beter gezegd een heel meeluisterend lijf naast de mannen zitten. Paula valt nog nét niet achterover met haar stoel om maar zoveel mogelijk op te vangen van wat de mannen zeggen. Dat is FOUT gedrag Paula! Ze kan wél luisteren en een praatje pot doen tegelijk. Een échte vrouw, die kunnen twee dingen tegelijk. Gewoon een beetje schaapachtig lachen en ondetussen lekker afluisteren.

Francois zegt dat Wilfred alle componenten heeft wat hij zocht. Ik snap echt geen ruk van die man. Ik zie twee mannen die elkaar superleuk vinden. Francois vraagt zelfs of Wilfred alle opties open wil laten tot ná volgende week, dus tot na afloop van het programma. Dat gaat weer veel moeite kosten voor Wilfred en hij kan er geen duidelijk antwoord op geven.

Ik weet niet wat ik van Francois moet denken. Is die man nou gewoon zo onzeker? Alles straalt liefde uit voor Wilfred maar hij blijft maar zoeken naar die vlinders. Francois krijgt het te kwaad, staat op en loopt geëmotioneerd weg. Wilfred blijft gelukkig lekker dicht bij zijn eigen gevoel.

En dan is het tijd voor afscheid

Ze verlaten het koppels weekend en Francois en Wilfred nemen geëmotioneerd afscheid van elkaar. Ze zullen elkaar deze aflevering nog terugzien voor het eindgesprek en hun keuze bekend maken. Remco en Paula zijn toch wel blij dat ze het netjes hebben kunnen afsluiten en met name Remco is verbaasd over zijn eigen skills. Jonge, die had je even wat eerder moeten tonen.

Zo...mijn naam staat alvast op je kalender

Stephan gaat bij Patricia ‘wonen’ en wordt verwelkomd met een knuffel. That’s it? Hij mag het huis rond en hij vindt het allemaal SUPER leuk! Gelukkig verschillen smaken. Het eerste wat opvalt zijn de feestfoto’s …én het carnavalsjasje.

Hij voelt zich vrij genoeg in haar huis om zijn naam op haar verjaardagskalender in de WC te zetten. Persoonlijk vind ik dat nogal vrijpostig. Dat ding kun je dus gewoon weggooien als het niets gaat worden. Zijn hongerige vrouw staat ondertussen te blauwbekken voor haar eigen voordeur.

Carnaval in Oeteldonk

En dan gaat het gebeuren, Stephan ‘moet’ mee carnaval vieren en hij zegt er heel veel zin in te hebben. Ik krijg de indruk dat Stephan met name heel veel zin heeft in de afsluiting van de avonden. Hoe zat het ook alweer met ‘een dronken vrouw en een engeltje in bed?’

Stephan wordt in het jasje gehesen en ik vind het er zo ‘niet echt’ uitzien. Carnaval zit in je bloed en als je dat niet hebt, dan leer je het carnaval vieren ook niet. Bij mij zát het in het bloed, maar ergens in de loop der jaren is het verdwenen. Zal vast met verhuizingen te maken hebben. Dat carnavalsgedoe zal ik jullie verder besparen. Je houdt ervan of je haat het. Een tussenweg is er niet. Stephan is er spontaan van gaan houden. Stephan houdt van alles, zo lang Patries maar tevreden is.

Waarom geeft Loes zo vaak ‘niet thuis’?

Patrick wil graag weten waarom ze niet gewoon in bed is gaan liggen tijdens het koppels weekend. Maar Loes wilde eigenlijk helemáál niet gaan. Het voelt wel alsof ze hem in de steek heeft gelaten. Patrick wil ook weten of ze gewoon haar kont tegen de krib heeft gegooid. Loes legt het heel duidelijk uit en ik neem mijn woorden van het ‘aankoopbonnetje’ en het ‘retourneren’ uit m’n vorige column terug.

Loes wil heel veel dingen tegelijk doen, is heel energiek en dan is ineens de koek op. Ze wéét van zichzelf dat, als ze dan geen pas op de plaats maakt, ze dan alleen maar nóg vermoeider raakt en dan dus nóg minder tijd voor Wichian vrij kan maken. Wat een zelfreflectie en met name communicatievermogen heeft Loes. Ik zie hier de ‘oude Loes’ gelukkig weer terug. Het was gewoon allemaal té veel in een té korte tijd. Ook Loes geeft aan dat het prima zit tussen haar en Wichian en dat wat ze hebben, dat dát heel mooi is!

Koffietijd in Ammerzoden

Met koffie op bed beginnen Maarten en Richelle de dag en Maarten concludeert dat Richelle géén ochtendhumeur heeft. Dat komt uiteraard door hem, omdat hij naast haar ligt. Droogkloot! Het is voor alle twee duidelijk dat ze dingen wél moeten plannen gezien de afstand. Ze houden de weekenden voor elkaar vrij. Er moet toch óók nog gewerkt worden. 

Baai de wei “ben je al verliefd”?

Samen zittend onder de overkapping vraagt Maarten eigenlijk out of the blue: “Maar oké…ben je al verliefd?” Euh ja dat is een lastige. Voel je wel al kriebels? Euh ja …ik vind je wel leuk, maar eueuh….ik heb wel wat meer tijd nodig. Geen probleem voor Maarten. Maar even dat je het weet, Maarten is wél verliefd!

Zó veel liefde samen op de bank en dan is dit geen match????

Francois en Wilfred gaan het eindgesprek aan en Wilfred kruipt zó dicht tegen Francois aan dat hij beter bij hem op schoot had kunnen gaan zitten. Ze zijn fysiek zo close, ik snap er echt helemaal niets van.

Ze zijn alle twee zwaar gefrustreerd dat ‘het’ er niet is. Waarom moet HET er meteen zijn. Geef het toch de tijd mannen, ga voor mijn part scheiden, maar blijf elkaar zien en bouw dat gevoel verder op! Wilfred is zwaar emotioneel en Francois voelt zich daar schuldig over. Wilfred kan zijn emoties niet meer onder woorden brengen zonder in tranen uit te barsten.

Francois zou het jammer vinden als het nu ineens stopt, maar Wilfred is duidelijk en dat komt bij iedereen binnen. Hij wil (lees: kan) geen vrienden blijven met Francois. Dat gaat té veel pijn doen! Duidelijk gevalletje zelfbescherming en ik heb er diep respect voor. Blijf vooral ook van jezelf houden Wilfred!

Blijven de ringen om?

In een heel bijzondere pak staat Wilfred tegenover Francois. Dit moet een moeilijk moment zijn voor hem. Hij voelt zó veel voor Francois en dit gaat pijn doen. Hij moet Francois laten gaan als de liefde niet van twee kanten komt en hij zegt emotioneel ‘Ik hou van jou’ maar dat is niet voldoende en hij doet zijn ring af en ‘wil’ scheiden.

Francois moest over zichzelf nadenken en dat vindt hij niet fijn. Ik zie toch echt weer die liefde en hij zegt zelfs dat er misschien een toekomst is samen ná dit avontuur, maar voor nu ‘wil’ hij scheiden. Wat een pijn en verdriet allemaal.

Loes wordt vrolijk van Wichian

Loes komt binnen voor het eindgesprek en geeft aan dat ze het erg pittig vond. Moeilijk te combineren met haar baan, voelde bijna als een tweede fulltimebaan. Ze heeft het zwaar onderschat, zeker de tijd die het gekost heeft.

Maar de positiviteit die het proces met zich meebrengt, daar doe je het voor. Heeft Loes vlinders? Eueueh....Ze wordt vrolijk. Loes legt de kaarten niet op tafel. Ze wil niets overhaasten. Doe je goed Loes. Geen label hangen aan je gevoel. Ik zie de lacherige vrolijke Loes gelukkig weer! Als het goed is, dan is het goed toch?

Tranen bij Eveline

Wichian had het anders verwacht en gehoopt maar ze hebben alles goed gecommuniceerd. Ze zijn open en eerlijk tegen elkaar geweest en dat is hun grote kracht. Het zit écht super goed tussen die twee. Voor Wichian had er geen betere vrouw kunnen staan!

Eveline wordt helemaal emotioneel van Loes en Wichian en heeft tissues nodig om te voorkomen dat de mascara in haar nek loopt. Die twee zijn denk ik wel de perfecte match. Ze zijn close en lief voor elkaar. De rust van Wichian is een prachtige aanvulling op de onrust van Loes. Nou dat antwoord op de vraag van de ringen, dat weet ik wel!

De ringen blijven om!!

Loes en Wichian spreken de geloftes naar elkaar uit en daar zit geen enkele verrassing bij. Zelfs de ‘frikandel speciaal’ is van de partij. Loes hoopt het droog te houden, maar lekker boeiend…ze wil dolgraag getrouwd blijven. Ik had niets anders verwacht en uiteraard…ook Wichian is super blij met zijn vrouw en die vrouw wil hij graag houden!

Nu is het tijd om zonder camera’s en zonder druk het huwelijk te gaan beleven en ik denk dat die twee het helemaal gaan redden samen! LANG LEVE HET BRUIDSPAAR!!

In de laatste aflevering: Zitten Paula en Remco en de rest van de koppels op de bank, Paula en haar moeder  (ja ja daar is ze weer) belanden bij de paragnost en betekent het feestje van Patries en Stephan dat ze getrouwd blijven?

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep