Married At First Sight: ‘Een witte jurk, een laag make-up en nepwimpers? Niet écht mijn type!’
Bron: RTL

Married At First Sight: ‘Een witte jurk, een laag make-up en nepwimpers? Niet écht mijn type!’

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Laura en Cathalijne gaan lekker samen en zijn inmiddels 1 maand getrouwd en het voelt alsof dit al veel langer is. Dat had de moeder van Cathalijne ook nooit verwacht! Laura moet inmiddels werken. Het ‘pownie-knuffel-tijdperk’ is voorbij!

Ze vreten de hele dag, dus ze poepen ook de hele dag

Laura is voor het eerst echt aan het werk op de manege en vraagt meteen of het de bedoeling is dat ze dit elke dag doet. Ja uiteraard, ze vreten de hele dag dus poepen doen ze ook de hele dag.

Patrick wil weten waar de sleutel van hun succes ligt. Nou ze hebben geen idee, het is ze gewoon overkomen. Het ging allemaal vanzelf. Ze hadden verwacht dat het hard werken zou zijn. Maar juist dat ‘gewoon jezelf zijn’ is dus de sleutel! De olifant en de eekhoorn, zoals Laura dat bij de huwelijksvoltrekking verwoordde, die hebben elkaar gevonden!

‘Potten’ bakken....hoe leuk is dat!

Cathalijne gaat Laura verrassen met een workshop pottenbakken (geweldige woordspeling) in Utrecht. Laura kan het niet laten en zegt: “Jij bent natúúrlijk het mooiste potje. Mij kun je nu al wegtillen! Cathalijne is een natuurtalent!

Ze laat Laura even zien hoe het moet en voordat Laura het door heeft, zit de klei in haar hele gezicht. Ze zijn leuk die twee. Ik moet echt zó om ze lachen. Alleen de opmerkingen van Cathalijne al. Laura bakt het meest scheve potje ooit!

De trouwdag was echt geen hoogtepunt en leuk vond ik je eigenlijk ook niet

Laura mag als eerste op de bank en er is veel veranderd in haar leven. Cathalijne is een toevoeging in haar leven. Cathalijne is ook heel happy. Ze zijn nuchter en hebben al gedrag ontwikkeld wat bij een ‘echt stel’ hoort. Patrick legt het even uit en Cathalijne zegt tegen Laura: “Wat zegt ie nou allemaal?” Ook die ringen gaan NIET af ik weet het zeker!

De trouwdag was absoluut geen hoogtepunt voor ze. Eigenlijk vonden ze elkaar niet eens zo leuk. Carlo weet niet wat hij hoort en ik eigenlijk ook niet. Dat omslagpunt kwam pas toen de hele poppenkast er omheen weg was, toen ze alleen waren.

Een witte jurk en een laag make up is niet mijn type

Cathalijne gaat zelfs zo ver dat ze zegt dat ze Laura niet eens aantrekkelijk vond toen ze haar voor het eerst zag. Ook Laura is duidelijk. Een witte jurk en een laag make-up is nét niet mijn type. Ze zag eigenlijk niets van Cathalijne,  want alles zat verstopt onder een dikke laag verf en nep-wimpers. Gewoon één grote poppenkast. Ze was blij, dat toen Cathalijne die hele laag plamuur er af had gehaald, er een mooi mens onder vandaan kwam.

Gooi je schoenen uit en laat die ring om

Cathalijne begint haar gelofte over gevoel en niet nadenken en gewoon doen. Dat laatste, dat gewoon doen, dat doet ze meteen. Ze trekt namelijk spontaan haar schoenen uit omdat ze onwijze trilknieën krijgt op die hakken. Je kunt me opvegen! Laura kan er ook hartelijk om lachen! Ja ze wil getrouwd blijven want ze houdt heel veel van Laura!!

Laura begint met het verhaal van de eekhoorn en de olifant. Dat verhaal heeft haar geleerd dat de tenen van haar maat 42 zijn, om op te staan. Ze had nooit durven dromen dat er iemand op de wereld zou zijn die haar zo makkelijk zou begrijpen. Jaaaaaa...Die ring blijft om de vinger!! Cathalijne graait de brief uit Laura’s hand, knikkert die op de grond samen met haar eigen brief en dan is het tijd voor de innige omhelzing. Ik heb het volste vertrouwen in die twee meiden!

Paula en Remco nemen afscheid

Paula is zenuwachtig ook omdat het echt afscheid nemen is van Remco vandaag! Hij is te stil, er valt niet met hem te praten en niets te lachen, kortom een dooie pier. Maar ze geeft ook aan dat het soms best leuk was.

Remco komt binnen. Geen hand, geen knuffel, gewoon niets. Maar eerlijk gezegd had ik een knuffel ook redelijk nep gevonden. Op papier was dit Patricks droomkoppel. Die ballon werd al snel lek geprikt. Het siert ze dat ze niet zoals Nicole en Martijn gewoon af zijn gehaakt.

Die kus blijft een dingetje

Eveline wil graag weten wat ze anders zouden doen als het allemaal overnieuw zou kunnen. Paula is wat gezapig in haar antwoord maar Remco windt er geen doekjes om. Hij zou proberen om haar plat op de koker te kussen na het ‘ja-woord’. Dat had voor hem het vuurtje toch wel doen ontbranden. Duidelijk…daar ging het voor hem dus écht fout!

De officiële scheiding

Remco maakt er verder geen woorden aan vuil (zijn letterlijke woorden) Alles is al gezegd en er staat een dikke streep onder voor hem. Een ervaring rijker en een illusie armer. Hij wil alleen nog zeggen dat hij wil scheiden…neeeeee serieus?????  Hij gooit die ring dan ook zo ongeveer op die schaal. Hoppateeee weg ermeeeee.

Paula is een stuk genuanceerder en maakt er nog een ‘mooie’ afsluiting van. Ze haalt wat puntjes aan zonder in verwijten te vervallen en dat siert haar. Ze gunt hem een warme vrouw en beheerst legt ze haar ring naast die van Remco. CIAO CIAO Paula en Remco, het ga jullie goed!

En daar is de moeder van Paula weer

Paula en haar moeder laten een paragnost komen om te kijken hoe de toekomst van Paula er uit ziet. Serieus?? Volgens haar moeder bestaat de ideale man en vrouw niet, maar ze moet wel even zeggen dat zij natuurlijk wél een ideale vrouw is....FOUT!!!

De paragnost komt langs en analyseert Remco zonder dat Paula iets over hem gezegd heeft. Dat doet ze aan de hand van een dienblad met daarop wat stenen, een schommelpaard een laddertje en nog wat vage attributen. Ik mis alleen het zwevend tapijt nog. Mama Paula kijkt ook een beetje sceptisch naar het hele gebeuren.

Binnen 4 tot 10 maanden vind je de liefde

Paula wil té graag en haar moeder gaat het meteen opschrijven in haar agenda dat Paula binnen 4 tot 10 maanden haar liefde heeft gevonden. Een kind krijgen behoort volgens moeders ook tot de mogelijkheden binnen 10 maanden. Dus Paula, je hoeft je niet wéér op te geven voor een of ander TV programma. Begin ook vooral geen B & B vol liefde!

Boerenmoes bij je nieuwe schoonfamilie

Patries en Stephan gaan eten bij haar ouders en er komt ‘boerenmoes’ op tafel. Ik moest heel even nadenken wat dit zou kunnen zijn, maar kom er al vrij snel achter dat de gemiddelde Nederlander dit gewoon boerenkool noemt. Alhoewel…..in Twente noemen ze het ‘stamppot moos’ Dát klinkt pas erg!

Maar met álle respect...deze 'boerenmoes' ziet er uit alsof ie al een keer gegeten is en weer opgewarmd is. Hoe groen kan 'boerenmoes' zijn? Lijkt wel alsof er een emmer guacamole doorheen is gekwakt!

Erwtensoep met pannenkoeken schijnt in Brabant ook normaal te zijn en speciaal servies? Vergeet het maar, gewoon eten uit de trog zoals ze dat altijd doen. Heerlijke normale mensen al kan ik ze slecht verstaan. Ondertiteling zou handig geweest zijn. Gelukkig kan ik redelijk liplezen.

Het bankgesprek van Stephan en Patries

Zo voortvarend als Stephan de hele (ver)korte periode heeft doorlopen, zo voortvarend is hij ook als hij op de bank zit voor de experts en Carlo. Hij heeft vlinders, maar wel met de handrem erop. Maar ze is zo ongeveer alles wat mooi is aan een mens....en dan komt Patries binnen.

Patries geeft weer aan, dat ze haar nek niet zou hebben verrekt voor Stephan in de kroeg, maar ze vindt hem nu wel heel erg leuk! Dit heeft alles te maken met het feit dat ze zo knap communiceren. Ze zijn open en eerlijk naar elkaar toe. Het échte leven gaat nu pas beginnen.

Carlo vraagt of hij een brutale vraag mag stellen. Patries is hem voor en zegt: “Het antwoord is ‘JA’. Nou daar zit je dan Carlo! Eveline is hélemaal blij en Patries heeft rode wangen van opwinding en ze zijn alle twee heel erg blij met elkaar. Ook deze ringen blijven denk ik gewoon om hun vingers. Bovendien hebben ze vorige week al verklapt dat er een knalfeest aankomt!

Wat hebben Patries en Stephan elkaar te vertellen?

Patries haalt herinneringen op en met name de sneltreinvaart en hoe ze stand hebben gehouden, daar is ze trots op. Stephan heeft haar geraakt door te zeggen dat hij haar gelukkig wil zien en daarvoor zelf een stap terug wil doen. De zin ‘Happy wife, happy life’ neemt hij wel heel serieus. Hij is eigenlijk alles wat ze zoekt in een man en daarom wil ze uiteraard getrouwd blijven.

Stephan kan het wel van de daken schreeuwen dat ze écht als zijn vrouw voelt. Hij houdt het kort want hij wil niets liever dan getrouwd bijven met Patries. Die ringen blijven in ieder geval voorlopig om!

Let’s Party

Nu Stephan en Patries getrouwd blijven hebben ze nog een knalfeest tegoed. Ze gingen namelijk vrij onverwachts naar het vliegveld...in trouwjurk! De vrienden en familie, die kennen elkaar allemaal al slash nog, dus daar is niets spannends meer aan. De hele bruiloft wordt gewoon over gedaan maar nu mét feest én met een echte openingsdans! Ze hebben tenslotte niet voor niets les gehad van een danslegende.

De speech is echt de meest onvoorbereide die ik ooit heb gehoord, maar wie maakt zich daar druk om. Niemand toch? Laat het feest maar losbarsten!! Dit feest zal het meest ongedwongen feest zijn van alle bruiloften die gevierd zijn, want deze twee hebben al een reis afgelegd samen!

Praktische problemen voor Maarten en Richelle

Ze willen graag meer bij elkaar zijn, maar de afstand en het werk maakt het moeilijk. Anne is bij ze op bezoek in Ammerzoden en gaat een ‘Life-Balance-taart’ met ze invullen. Of te wel een taart inkleuren met je activiteiten en aan de hand daarvan bepalen waar ze tijd voor elkaar vrij kunnen maken.

Ik heb dat ook wel eens moeten doen en vroeg me toen serieus af waar ik eigenlijk zo druk mee was. Richelle heeft precies hetzelfde. Hoe verrassend dat Maarten en Richelle zo ongeveer dezelfde taartpunten hebben ingekleurd. Ik ben benieuwd tot welke conclusie ze komen!

Alles is onderhandelbaar, ook de reistijd naar elkaar toe?

Ze vinden alle twee dat ze meer tijd voor elkaar vrij moeten maken en dat betekent met name dat de vrienden van Maarten, die met het groene flesje, toch wat minder tijd met Maarten door zullen gaan brengen. Ook een gezin stichten komt aan de orde en Richelle zegt dat het aantal uren slaap dan een stuk minder zal gaan worden.

De reistijd naar elkaar is 2 uur en dat is veel! Dat punt om daar nú al over na te denken zetten ze nog maar even in de ijskast. Maarten zou het liefst willen dat Richelle naar Enschede komt en andersom is dat exact hetzelfde. Té vroeg om daar nu al een beslissing in te nemen. Je ziet ook echt de angst in de ogen bij Richelle als dit onderwerp ter sprake komt. 

Breekt de afstand het huwelijk van Maarten en Richelle op?

Als laatste koppel mogen Maarten en Richelle hun zegje doen. Ik verwacht hier eigenlijk helemaal niets bijzonders. Richelle geeft aan dat Maarten haar heel erg blij maakt! Ze hebben het super leuk en het voelt héél vertrouwd. Dat laatste stukje openstellen blijft lastig voor Richelle.

Maarten komt binnen en zijn oren scheuren weer bijna uit van de glimlach op z’n gezicht. Ach wat is die jongen happy. Patrick geeft even aan, dat als hij altijd zo blijft grijnzen, dat hij dan wel erg veel rimpels krijgt.

 ‘Hoi schat’. Maarten is super gelukkig met Richelle. Ze maakt hem zó onwijs blij. Dat laatste stukje gereserveerdheid mag ze best nog hebben van Maarten. Hij geeft haar alle tijd. Wat een onzelfzuchtige man is Maarten tot ook!

Respect voor Maarten. Radboud (ja die is er ook nog) geeft aan dat veel mannen zich afgewezen voelen als de vrouw nog wat gereserveerd is, of de rem er op zet. Dat siert Maarten enorm dat hij dat niet persoonlijk opvat. Daar krijgt hij veel liefde voor terug en dat worden toch mooie kinderen, doet Carlo er nog even een schepje bovenop. 

Dat wordt echt wel ‘spannend’ bij het altaar, maar niet heus

Richelle vindt het wel spannend. Hoezó spannend? Er komen alleen maar lieve woorden van Maarten en ik had niet anders verwacht. Hij hoopt op een mooie toekomst en wil heel graag getrouwd blijven. Richelle heeft Maarten leren kennen als een man die er altijd voor haar zal zijn en ja....uiteraard wil ze getrouwd blijven mrt Maarten.

De (eind)stand van zaken op 8 maart 2023

Na aflevering 21 is de optelsom snel gemaakt. 4 Koppels zijn nog bij elkaar en iets in mij zegt, dat Wilfred en Francois dan wel gescheiden zijn, maar dat het einde nog niet in zicht is voor beide mannen.

Voor mij was dit de laatste column van dit seizoen. Ik heb ervan genoten om het voor jullie te mogen verwoorden. Mijn oprechte excuses als ik mensen tegen het zere been heb geschopt, maar elke zin is geschreven met een knipoog en zonder kwade bedoelingen. Uiteindelijk is iedereen mooi zoals hij/zij is......Ik ook  :-)

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!