Nieuwe tv-show vervangt VPRO Boeken en Vrije Geluiden

De VPRO stopt met de tv-programma’s VPRO Boeken en Vrije Geluiden en komt in plaats daarvan met een nieuw zaterdagavondprogramma. Nadia Moussaid presenteert vanaf januari 2020 een nieuw tv-programma op de zaterdagavond over boeken, films, muziek en andere kunstvormen.

“We betreuren dat deze programma’s stoppen en begrijpen dat vaste kijkers hieraan zullen moeten wennen”, zegt hoofdredacteur Willem van Zeeland van de omroep VPRO. Toch is hij erg blij met het nieuwe tv-programma. “We zijn blij met de kans die NPO 2 ons hier biedt”, vervolgt Van Zeeland.

Aan de hand van actuele thema’s die worden behandeld in boeken, films en muziek gaat Nadia met gasten in gesprek over de wereld van nu. De VPRO wil met het programma graag een podium bieden aan auteurs, filmmakers en componisten met prikkelende en uitgesproken ideeën over de complexe wereld.

Naast de wekelijkse televisie-uitzendingen op NPO 2 krijgt het programma ook een uitgebreide website met een interactieve leesclub, podcasts en online video. Ook is er een intensieve samenwerking met Nooit Meer Slapen, het dagelijkse interviewprogramma van Pieter van der Wielen op NPO Radio 1.

Foto: KRO-NCRV

Geef een reactie