Partijleiders presenteren Goedemorgen Nederland

Vanaf morgen schuift er iedere dag een van de landelijke partijleiders aan als gasthoofdredacteur van het WNL-programma Goedemorgen Nederland. Tijdens de uitzendingen nemen zij ieder een gemeenteraadslid mee om samen met hen in te zoomen op de naderende verkiezingen.

Morgen trapt partijleider van 50PLUS Henk Krol het spits af. Hij schuift om 7.00 uur aan achter de desk om samen met Vivienne van den Assem het ochtendprogramma van WNL te presenteren. Krol neemt Ellen Verkoelen mee naar de studio.

Lodewijk Asscher (PvdA) en Kees van der Staaij (SGP) sluiten de week op donderdag en vrijdag af. Janita Tabak is lijsttrekker voor de PvdA in Kampen en komt donderdag naar de studio. De SGP-leider neemt Chris Stoffer mee, die namens zijn partij de kar moet trekken in Nunspeet.

Die week daarop schuiven achtereenvolgend Thierry Baudet (FvD), Gert-Jan Segers (CU), Lilian Marijnissen (SP), Alexander Pechtold (D66) en Geert Wilders (PVV) aan. In de week van de gemeenteraadsverkiezingen is Sybrand Buma (CDA) op maandag te gast. Eén dag voor de verkiezingen komt premier Mark Rutte (VVD) naar de studio.

Bert Huisjes, hoofdredacteur van Omroep WNL, vindt het belangrijk om de gemeenteraadsverkiezingen uitgebreid te behandelen. “En daarom hebben wij voor deze opzet gekozen”, legt Huisjes uit. “Gemeenteraadsleden komen samen met de landelijke leiders naar de studio om issues aan te kaarten die er toe doen.”

Foto: Screenshot uitzending

Geef een reactie