Radio Veronica een week lang vanaf het Veronicaschip
Bron: Veronica

Radio Veronica een week lang vanaf het Veronicaschip

Geschreven door Pieter Jongsma

Radio Veronica komt vanaf dit weekend een week lang vanaf het legendarische Veronicaschip in Amsterdam. Het Veronicaschip, dat van 1964 tot 1974 de drijvende thuishaven was van Radio Veronica, ligt aan de kade van de NDSM-werf in Amsterdam en is de hele week gratis toegankelijk voor bezoekers.

Ook is op het schip de Veronica Platenzaak te vinden, volledig gevuld met jaren 70 vinyl, voor het shoppen van de allerbeste platen uit dit rijke muziekdecennium. Dat Radio Veronica nu, ruim 50 jaar na dato, opnieuw zal uitzenden vanaf het schip is voor zenderbaas Rob Stenders de verwezenlijking van een kinderwens: “Ik heb mijn moeder tot wanhoop gedreven, ik was negen jaar en ik wilde elke dag naar Scheveningen om het schip te zien, ik zag mezelf daar ooit nog eens uitzenden.”

Aanleiding voor de locatie-uitzending is de Super 70s themaweek, die van 11 februari tot en met 17 februari op zender te horen is. Gedurende deze week wordt dagelijks van 09:00 uur tot 19:00 uur de Super 70s Top 770 uitgezonden.