Column: recycling

Het weekend is bijna om en de nieuwe week staat op het punt van beginnen, maar niet voordat wij hebben teruggeblikt op de afgelopen week. Iedere zondag blikt een columnist van Showbizznetwork.nl terug op de voorbije week. Wat is hen deze week opgevallen?

Over het algemeen ben ik een groot voorstander van hergebruik. Niks mis met een beetje recycling, tenminste….als het gaat om duurzaam hergebruik. Maar dan moet het wel een doel dienen. Iets een tweede leven schenken? Ja! Maar ga geen oude meuk oppoetsen in de hoop dat je het voor de nieuwprijs in de etalage kunt zetten. Zoals zo vaak in het tv wereldje lijkt te gebeuren.

Deze week was een absoluut dieptepunt als het gaat om inspiratieloos recyclen. Zo zette Gordon zijn eerste voorzichtige stapjes richting het altaar met een nog onbekende aanstaande. Een formule die we al eerder voorbij hebben zien komen toen Froukje de Both en Tatjana aan de man geholpen moesten worden. Afgestoft, opgepoetst en Gordon toegevoegd. Die heeft sinds hij niet meer zingt toch zeeën van tijd. Als hij tenminste niet aan het klussen is met Gerard Joling of foto’s schiet voor RTL-programma ‘het Perfecte Plaatje’ dat deze week is begonnen.

Ik heb niet gekeken, domweg omdat het programma me niet trekt. Maar ik heb ook niet gekeken naar ‘Eilandpraat’, het programma waarin sinds deze week Expeditie Robinson wordt ‘nabeschouwd’. En dat terwijl ik maar al te graag naar Expeditie Robinson kijkt! Maar echt…een programma waarin een programma wordt nabeschouwd? Dat is niet alleen heel erg gejat van Moltalk, daar zit ik ook gewoon niet op te wachten.

Eén grote familie

Chantal Janzen gaat, zo werd bekend gemaakt, een klusprogramma doen. Dat hadden we gelukkig nog niet op de Nederlandse televisie. En deze week werd ook aangekondigd dat er een remake komt van ‘Op goed geluk’. Je weet wel…met die waaier en die heerlijk  enthousiast snerpende stem van Carry Tefsen. Alleen Carry kan niet meer. Dus wie bel je dan? Juist…die ene BN’er die tussen het klussen, fotograferen en daten door nog wel een gaatje in zijn agenda heeft: ons aller Gordon.

Niets ten nadele van Gordon hoor, het is een typisch RTL4 kwaaltje. Daar recyclen ze al hun coryfeeën tot de glans eraf is. En dat gaat in dit tempo snel. Je kunt de televisie niet aanzetten of Chantal Janzen blijft slapen bij Ruben Nicolaï, die teamcaptain is in ‘Oh wat een jaar’ en direct na dat programma ook even komt buurten in het nieuwe programma ‘En Chantal’. Jandino, Jeroen van Koningsbrugge, Jamai….de 3 J’s van RTL. Eén grote familie samen met Humberto, Tijl, Wendy…enfin, je kent ze allemaal wel. Het is telkens weer oude wijn in dezelfde zakken. En geloof het of niet, ik vind het over het algemeen best leuk hoor…maar het gaat ook gewoon ontzettend vervelen. En het is zo niet nodig…

Waar is de ‘normale’ Nederlander?

Ik wil nieuwe programma’s die boeien, verrassen. Zo’n programma als ‘het Perfecte Plaatje’ dat deze week begon vind ik echt heel leuk om naar te kijken. Omdat ik de wereld van fotografie nog niet zo goed ken en het leuk is om te zien wat voor proces er aan één goede foto vooraf gaat. Al weet ik dat natuurlijk al een beetje door Holland Next Topmodel 😉 En ook The Big Escape vind ik verfrissend en leuk. Al die verschillende puzzels en escaperooms…het is weer eens wat anders. Het enige minpuntje…het is altijd maar weer met BN’ers. We hebben ze zien dansen, zingen, schaatsen, duiken en nu dan ook nog puzzelen en fotograferen. Het wachten is op de eerste figuurzaaguitdaging.

Soms moet je gewoon even stoppen met recycling. Is het gewoon tijd voor wat nieuws. Een nieuw programma, maar vooral ook nieuwe gezichten. Wie mij kent weet dat ik groot fan ben van Wie is de mol? Maar ik kijk zo ontzettend veel liever naar datzelfde programma maar dan op Vier (België). Met ‘echte’ mensen, die je nog moet leren kennen, waar je van gaat houden (of juist niet) en waar je jezelf een beetje in kunt herkennen. Die BN’ers, dat weet ik nu wel. Ik wil ‘de gewone, normale Nederlander’, zoals Rutte zou zeggen.

En daarom kan ik niet wachten op het programma Hunted dat aanstaande maandag begint aan zijn tweede seizoen. Spannend, verrassend, met hoog tempo.

Maar vooral nieuw en met Nederlanders zoals jij en ik.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *