Tiësto doneert 200.000 dollar aan slachtoffers schietpartij Las Vegas

Dj Tiësto doneert 200.000 dollar aan slachtoffers van schietpartij in Las Vegas. Vorige week kostte de schietpartij in Las Vegas het leven van 58 mensen en meer dan vijfhonderd mensen raakten gewond. Via het Las Vegas Victim’s Fund wordt geld ingezameld om slachtoffers en nabestaanden te ondersteunen.

De Nederlandse treed regelmatig op in Las Vegas en heeft al een tijd lang in Amerika gewoont. Op Twitter schrijft hij dat hij graag gehoor geeft aan een oproep van collega Diplo. De Amerikaanse dj doneerde 100.000 dollar en vroeg andere dj’s en hoteleigenaren zijn voorbeeld te volgen. “We zijn het aan de stad verschuldigd”, schreef Diplo bij zijn oproep.

Tijs Verwest, zowel de echte naam van Tiësto, reageerde daarop met de boodschap: “Als een Las Vegas-liefhebber doe ik wat Las Vegas-liefhebbers doen. Ik verdubbeld de inzet! Dus ik doneer 200.000 dollar.” Begin dit jaar was de in Breda geboren wereldster een dag lang de burgemeester van de stad. Ter ere van zijn 48e verjaardag kreeg hij officieel de beschikking over de sleutels van Las Vegas.

Foto: Wikimedia Commons

Geef een reactie