Tijd voor Max in teken van spierziekten

Tijd voor Max staat op dinsdag 23 januari compleet in het teken van spierziekte. In Nederland heeft 1 op de 80 mensen een spierziekten. Te gast zijn onder anderen musicalster en ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds René van Kooten en Prof. dr. Silvère van der Maarel.

Ruim 200.000 mensen in Nederland hebben een spierziekte. Vaak gaat het om ernstige ziekten met een grote impact op het leven van de patiënten en hun directe omgeving. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk en allemaal hebben ze een verlammend effect op de spieren.

Met een spierziekte verzwakken de spieren of vallen ze uit, wat effect heeft op alles in het dagelijks leven. De meeste spierziekten zijn progressief en een groot deel van de mensen komt in een rolstoel terecht, zelfs al op jonge leeftijd.

Bij Tijd voor MAX aandacht voor de impact van spierziekten op de levens van mensen, jong en oud, maar ook aandacht voor de invloed op de levens van hun naasten. In deze uitzending zien we de aangrijpende verhalen van een aantal patiënten.

Tijd voor Max dinsdag 23 januari om 17.10 uur op NPO1.

Foto: Omroep MAX/ Hans Vink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *