TV-zenders in teken van afscheid koningin Beatrix

Foto: Roy BeuskerMorgen is de inhuldiging van Willem-Alexander tot nieuwe koning. Vandaag neemt zijn moeder afscheid als koningin. Nederland 1, RTL4 en in mindere mate SBS6 besteden hier uitgebreid aandacht aan.

De afscheidsspeech van Beatrix wordt om 20.30 uur tegelijk uitgezonden op Nederland 1, RTL4 en SBS6.

Nederland 1
De NOS gaat daarna verder met een live-programma vanuit de tijdelijke NOS-studio op de Dam in Amsterdam. Astrid Kersseboom, Rob Trip en Kysia Hekster kijken met diverse gasten terug op de regeerperiode van koningin Beatrix. Ook de meest memorabele archiefbeelden van koningin Beatrix ontbreken niet. Bovendien wordt gedurende de avond geschakeld naar onder meer het Rijksmuseum, waar op dat moment het afscheidsdiner van de koningin gaande is, en naar het Centraal Station in Amsterdam en andere plekken in het land waar de voorbereidingen op dinsdag in volle gang zijn.

Ook de uitzending van Pauw & Witteman staat in het teken van de afscheidstoespraak van koningin Beatrix en de troonswisseling van dinsdag. Te gast zijn Ineke Holtwijk, Job Cohen, Joanna (werd begin februari opgepakt toen ze tegen de monarchie demonstreerde), Wim DaniΓ«ls, Erica Terpstra, Sjuul Paradijs en Herman Pleij.

RTL4
RTL4 komt na de afscheidstoespraak met een special van Ik hou van Holland: Ik hou van Beatrix. Jeroen van Koningsbrugge, Guus Meeuwis, Peter van der Vorst, Sandra Schuurhof, Najib Amhali, John Williams, Britt Dekker en Kees Tol spelen onder leiding van Linda de Mol alle bekende spelletjes. Verder zijn er bijzondere optredens van Andre van Duin en Brigitte Kaandorp.

Aan het eind van de avond is er een extra uitzending van RTL Boulevard: RTL Boulevard bedankt Beatrix. Albert Verlinde, Winston Gerschtanowitz, Peter van der Vorst en Marc van der Linden zwaaien Beatrix uit.

Geef een reactie